Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΔΡΑΚΑΚΗ (δ.σ.) ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩ- ΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙ- ΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


"Ένα ταξειδάκι αναψυχής είπε να κάνει ο άνθρωπος μετά των οικείων του και με τα έξοδα πληρωμένα, αλλά του το βγάζουν ξινό. 
Ας όψεται η ΕΥΔΑΠ και η πολλή δημοκρατία."


Επιστολή
3/10/2018
Του Δημοτικού Συμβούλου
Επικεφαλής Παράταξης Δήμου Δελφών
Γιώργου Δρακάκη
ΠΡΟΣ:
  1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης
ΚΟΙΝ.:
  1. Υπουργείο Εσωτερικών
  2. ΜΜΕ
Κύριοι,
Μετά την κατ’ εξακολούθηση αντιθεσμική συμπεριφορά του δημάρχου Δελφών και καθώς ακόμη δεν έχει εφαρμόσει την προ 5αμήνου απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Δήμου Δελφών, αρνούμενος να περιγράψει το αντικείμενο του αιτήματος όπως προβλέπεται, προκειμένου να ψηφιστεί Προεδρικό Διάταγμα,
Επίσης καθαιρώντας για λόγους απολύτως αντιθεσμικούς και παραβατικούς του Καλλικράτη την πρώην Αντιδήμαρχο Ιτέας, επειδή ΨΗΦΙΣΕ κατά συνείδηση και όχι κατά τις … εντολές του! ,
Τώρα προβαίνει σε κατάχρηση και υπέρβαση εξουσίας, καθυβρίζοντας τους δημότες της Άμφισσας, τον Εμπορικό φορέα της πόλης και τους Δημοτικούς Συμβούλους-μεταξύ των οποίων και της παράταξής του- ως ΠΡΑΞΙΚΟΠΙΜΑΤΙΕΣ, κηρύσσει δε παράνομη την διαδικασία της συζήτησης στο Δημοτικό Συμβούλιο, πρότασης του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας (με 55 υπογραφές, η οποία μπήκε σε ψηφοφορία και αποφασίστηκε να συζητηθεί προ ημερησίας με 15-11 ψήφους)… και επί πλέον εκφράζει την πρόθεση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς για την έκβαση της απόφασης!!
Επισυνάπτουμε τα αποσπάσματα της ανακοίνωσής του, ο ίδιος απουσίαζε από το συγκεκριμένο Συμβούλιο, όπως και από την συζήτηση του Λιμενικού Ταμείου:
Α. «Χθες το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, κάποιοι επιχείρησαν πραξικοπηματικά, επωφελούμενοι από μια συγκυριακά σχηματισμένη (ή πιθανότερα εκ των προτέρων οργανωμένη…) πλειοψηφία και χωρίς να τηρηθεί καμία προδικασία, όπως εκ του νόμου προβλέπεται, να αλλάξουν με συνοπτικές διαδικασίες (και μάλιστα εκτός ημερησίας διατάξεως) την κυκλοφοριακή ρύθμιση της Άμφισσας (δήθεν να επαναφέρουν την προηγούμενη ρύθμιση, που ως φαίνεται, τους ικανοποιούσε πολύ…). Δεν θα τους περάσει!
Β. Η απόφαση που ελήφθη με τον προαναφερόμενο τρόπο χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει καμία προϋπόθεση νομιμότητας και βεβαίως δε μπορεί να οδηγήσει σε Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για κυκλοφοριακή ρύθμιση της πόλης.


Κατόπιν αυτών,
Ζητάμε να μας ενημερώσετε ενώπιον των αρμοδίων φορέων αλλά και δημόσια ενώπιον των δημοτών, εάν γνωρίζετε την αιτία της συμπεριφοράς του Δημάρχου Δελφών ή έχετε έλθει σε συμφωνία μαζί του προκειμένου να εκφράζει την πρόθεσή σας και την μελλοντική σας απόφαση για το ζήτημα, καθώς εάν έχει το δικαίωμα να υπερβαίνει και να καταχράται την εξουσία του με αυτό τον τρόπο, στιγματίζοντας τον λαό, αποφασίζοντας και διατάσσοντας επί των διαδικασιών τις οποίες και ακυρώνει και μη εκτελώντας τα καθήκοντά του απέναντι σε θεσμούς και δημότες.
Αναμένουμε την απάντησή σας, η οποία, παρακαλούμε να λάβετε υπ όψη ότι απευθύνεται πρωτίστως προς τους πολίτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου