Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΑΙΝΟΜΕΝΟΣ - περί ήττας ο λόγος


Εκτός ελέγχου


   Εμείς επιμένουμε : Κάτι δεν πηγαίνει καλά εκεί στο βασίλειο της Δημαρχίας!  Δεν είναι εκφράσεις Δημοτικής Αρχής αυτές οι οποίες καταγράφονται στο πιο κάτω αναδημοσιευόμενο και από εμάς Δελτίον Τύπου, όπου ο Δήμαρχος περιγράφει ως έκνομη, την εντός του Δημοτικού Συμβουλίου διαδικασία, για το θέμα της κυκλοφοριακής μελέτης για την πόλη της Αμφίσσης.  Εκεί όπου το αίτημα των εμπόρων και καταστηματαρχών της πόλεως, το ενστερνίσθη η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, δίνοντας με την απόφασή τους ένα ισχυρό ράπισμα στην νοοτροπία και την επιμονή του (απόντος) Δημάρχου.  Του οποίου το μένος έφθασε στο σημείο να αποκαλεί την καταδικάζουσα τις πράξεις του πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, ως συγκυριακά σχηματισμένη και εκ των προτέρων οργανωμένη!...
Και τους απειλεί δημοσίως : "δεν θα σας περάσει!..."

  Γιατί όντως, όπως το αναφέρει και ο ίδιος, "η πόλη (εδώ ενεθυμήθη και τον Δήμο) δεν είναι τσιφλίκι κανενός".   
Ούτε και του ιδίου θα προσθέταμε εμείς.

  Μοναξιά, μωρία και αιθεροβαμοσύνη, τα κύρια χαρακτηριστικά του παραπαίοντος και απερχομένου Δημάρχου, τον οποίον ακολουθεί πλέον, μόνον η "αυλή" του, ενώ το "έργο" του, έχει διχάσει και έχει στρέψει εναντίον του (και των παρατρεχάμενών του), όλες τις τοπικές κοινωνίες των Δημοτικών Ενοτήτων.  
Και αυτό δεν είναι εύκολο να συμβεί και ούτε ποτέ έχει ξανασυμβεί στην Φωκίδα. Είναι κατόρθωμα!  Και όποιος το αμφισβητεί, είναι οπισθοδρομικός!...

Μήπως θα έπρεπε να λάβουμε υπ' όψιν μας ολίγον πιο σοβαρά, το ενδεχόμενο της κάποιας "ασθενείας" του Δημάρχου μας;...  
Λέμε, μήπως;...

**************************************************

ΑΜΦΙΣΣΑ, 02.10.2018
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 47/2018
Θέμα: «ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ! ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ.».


Η παρούσα δημοτική αρχή εκλέχτηκε από τους συνδημότες μας, έχοντας παρουσιάσει ένα αναλυτικό πρόγραμμα, στο οποίο βασική δέσμευση αποτελούσαν οι παρεμβάσεις ήπιας κυκλοφορίας στην πόλη της Άμφισσας (πεζοδρομήσεις κ.λπ.).
Πράγματι σχετικά σύντομα μετά την ανάληψη των καθηκόντων μας ξεκινήσαμε τη διαδικασία αυτή, ως εξής: Ανάθεση μελέτης – σύνταξη μελέτης, αναλυτική διαβούλευση με τους πολίτες σε πολλά στάδια (ηλεκτρονική – γραπτή – δημόσιες συζητήσεις), γνωμοδοτήσεις και εισηγήσεις των αρμοδίων συλλογικών οργάνων (Τοπικό Συμβούλιο Άμφισσας – Επιτροπή Ποιότητας Ζωής), λήψη Απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών με αυξημένη πλειοψηφία για την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης, αποστολή της Απόφασης στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, η οποία εν τέλει είναι αρμόδια να πραγματοποιήσει τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως και έπραξε με τη νόμιμη διαδικασία (εισήγηση επί της ουσίας της ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.Σ. – Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας – Δημοσίευση σε Φ.Ε.Κ.).
Χθες το βράδυ κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, κάποιοι επιχείρησαν πραξικοπηματικά, επωφελούμενοι από μια συγκυριακά σχηματισμένη (ή πιθανότερα εκ των προτέρων οργανωμένη…) πλειοψηφία και χωρίς να τηρηθεί καμία προδικασία, όπως εκ του νόμου προβλέπεται, να αλλάξουν με συνοπτικές διαδικασίες (και μάλιστα εκτός ημερησίας διατάξεως) την κυκλοφοριακή ρύθμιση της Άμφισσας (δήθεν να επαναφέρουν την προηγούμενη ρύθμιση, που ως φαίνεται, τους ικανοποιούσε πολύ…).
Δεν θα τους περάσει! Επί μήνες κρατάμε την ψυχραιμία μας απέναντι σε κάθε είδους υπονόμευση στο ζήτημα αυτό. Και σήμερα ασφαλώς δεν θα λυγίσουμε!
Η απόφαση που ελήφθη με τον προαναφερόμενο τρόπο χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν έχει καμία προϋπόθεση νομιμότητας και βεβαίως δε μπορεί να οδηγήσει σε Απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για κυκλοφοριακή ρύθμιση της πόλης.
Αν ήσαν τόσο απλά τα πράγματα, δεν είχαμε κι εμείς κανένα λόγο από το 2015 έως το 2017 να «τυραννιόμαστε» με αναλυτικές και ψυχοφθόρες διαδικασίες. Πανεύκολα θα φέρναμε το 2015 μέσα σε μια βραδιά ένα εκτός ημερησίας διατάξεως θέμα και θα «ρυθμίζαμε» την κυκλοφορία με λογική fasttrack.
Είναι εμφανές ότι κάποιοι θέλουν την πόλη όμηρο στην κοντόφθαλμη λογική τους. Αυτή η δημοτική αρχή ωστόσο από την πρώτη στιγμή αποφάσισε να τολμήσει γενναίες μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς.
Το αν με την πολιτική μας συμφωνούν ή διαφωνούν οι συμπολίτες μας, θα το αποδείξουν σε λίγους μήνες με την ψήφο τους.
Η πόλη (και ο Δήμος) δεν είναι τσιφλίκι κανενός, παρά μόνο του κυρίαρχου λαού. Εμείς με αυτό το πρόγραμμα εκλεχτήκαμε και αυτό εφαρμόζουμε!
Αν οι συμπολίτες μας επιλέξουν επιστροφή στο παρελθόν και ψηφίσουν τους εκφραστές της οπισθοδρόμησης, είναι δικαίωμα τους.
Δεν θα το πράξουν όμως! Διότι, παρά τη λυσσαλέα αντίδραση κάποιων λίγων, στη δική μας δημοτική αρχή η μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου αναγνωρίζει μια ουσιαστική ελπίδα για το μέλλον και την πρόοδο του τόπου!

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ο Δήμαρχος Δελφών


Θανάσης Παναγιωτόπουλος

1 σχόλιο:

  1. η αλαζονεία η αμετροέπεια και ο βοναπαρτισμός ξεχειλίζουν στο κείμενο του "απερχόμενου" κυρίου Τίποτα. Τελικά θα είναι ο Δήμαρχος που πέρασε και δεν θα θυμάται τίποτα κανένας για το τι άφησε στη θητεία του. "το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη". Άιντε να σε δει κανένας ψυχίατρος Θανασάκι!!!
    Υ.Γ το θέμα ειναι πιο σοβαρό για τα χαϊβάνια (σφουγγοκολάριοι) που αφού τα αφήνει να βγάλουν τα κάστανα απ την φωτιά σ όλα τα σοβαρά θέματα του Δήμου επικαλούμενος πάντα την γνωστή δικαιολογία της ασθένειας (δειλίας) συνεχίζουν ορισμένοι να στηρίζουν μην χάσουν μέχρι και την τελευταία στιγμή τα οφίτσια τους και τα ταξιδάκια τους. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΥΡΙΟΙ... Ν.Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή