Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Π. ΜΕΓΚΟΣ (δ.σ.) : ΤΟ "ΧΑΡΑΚΙΡΙ" ΤΟΥ ΔΗΜΑΡ- ΧΟΥ, Η ΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΜΦΙΣΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ - Επιστολή


ITEA 16-10-2018

Η Κυκλοφοριακή Μελέτη Άμφισσας
Ο Αυτοχειριασμός του Δημάρχου
& η Απλή Αναλογική

Στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 1/10/2018 ο Εμπορικός Σύλλογος Άμφισσας με 55 υπογραφές μελών του έφερε προ ημερησίας θέμα με αίτημα: Την άρση της εφαρμογής της «Κυκλοφοριακής Μελέτης της Άμφισσας» η οποία άρχισε να υλοποιείται με προηγούμενη απόφαση του Συμβουλίου. Το αίτημα για συζήτηση ως προ ημερησίας θέμα, «πέρασε» πλειοψηφικά στο Συμβούλιο. Η νέα απόφαση 414/1.10.2018 του Δημοτικού Συμβουλίου με πλειοψηφία 15 Υπέρ και 11 Κατά, έκανε δεκτό το αίτημα και κατάργησε (;) την προηγούμενη απόφαση 31/13.2.2017 της «Κυκλοφοριακής Μελέτης της Άμφισσας».
Για την απόφαση αυτή όπου εκφράστηκε η βούληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος (ο οποίος ήταν απών από το Συμβούλιο) εξέδωσε Δελτίο Τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. την επόμενη μέρα όπου κατακεραύνωσε την απόφαση χαρακτηρίζοντάς την οπισθοδρομική και αντιδημοκρατική, μιλάει δε για πραξικόπημα και αναφέρεται σε συγκυριακές πλειοψηφίες!
Συνειδητά επέλεξα να μην μπω στον χορό της ανταπόδοσης των χαρακτηρισμών που ήταν φανερό πως θα ακολουθούσαν από τους παρόντες δημοτικούς συμβούλους που ψήφισαν την νέα απόφαση όπως και έγινε.
Άφησα να περάσει ο απόηχος μιας κόντρας που δεν θα σταματήσει εδώ για το συγκεκριμένο θέμα, για να δώσω μια άλλη διάσταση που προβάλλει, μέσα από την υπόθεση αυτή.
Προς το παρόν, βάζω μια άνω τελεία στην «Κυκλοφοριακή Μελέτη της Άμφισσας», καθ’ όσον, αυτή η νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν θα πάρει την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά πάσα πιθανότητα. Διότι ως Κανονιστική διάταξη που είναι, απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία. Δηλαδή την υπερψήφισή της από 17 συμβούλους. Θα γυρίσει πίσω λοιπόν, αλλά το ίδιο θα απαιτείται κάθε φορά (αυξημένη πλειοψηφία) για τις όποιες αλλαγές αναφορικά με την Κυκλοφοριακή Μελέτη. Άρα αναμένεται συνέχεια και μάλιστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Τα δεδομένα που διαμόρφωσαν την υπόθεση αυτή, μας μαρτυρούν το νέο περιβάλλον που θα πρέπει να δράσουν οι Δήμαρχοι εντός των Δημοτικών Συμβουλίων. Ένα περιβάλλον που θα διαμορφωθεί από την ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ και θα ορίζεται σχεδόν στο σύνολο των Δήμων Πανελλαδικά από Δημοτικά Συμβούλια που δεν θα υπάρχουν παραταξιακές πλειοψηφίες.
Εκεί λοιπόν ο Δήμαρχος πρέπει να έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά και ιδιαίτερες ικανότητες για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός Δημοτικού Σώματος πολυποίκιλου, δια παραταξιακού, άνθρωπο-ανταγωνιστικού, με διαφορετικές ιδεολογίες, με τάσεις απελευθέρωσης και φυγοκεντρισμού των μελών του, τοπικιστικού συναισθηματισμού, μικρό-συμφεροντολογικών λογικών και πολλών άλλων ιδιαιτεροτήτων που θα ξεπροβάλλουν κατά την διάρκεια της λειτουργίας του. Και γενικά, οτιδήποτε από αυτές κι από άλλες άγνωστες ακόμα παραμέτρους, οι οποίες θα αναπτύσσονται συν το χρόνο μέσα στο κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω της ανάγκης της συν-εύρεσης, της συν-λειτουργίας, της συν-διάταξης, της συν-απόφασης και της συν-διοίκησης, των ίδιων των δημοτικών συμβούλων.
Επομένως οι συγκυριακές πλειοψηφίες (!...) κε Δήμαρχε θα αποτελούν μία από τις νέες μαρτυρίες της επόμενης μέρας που θα ξημερώσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις προσεχείς εκλογές.
Η κατασκευασμένη ελέω ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ δημοτική πλειοψηφία των 3/5 του Συμβουλίου που είχατε κε Δήμαρχε είναι παραποίηση και βιασμός της έκφρασης και θέλησης του εκλογικού σώματος.
Οπισθοδρόμηση και αντιδημοκρατικό είναι όλο αυτό το οποίο έχουμε ζήσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία 8 χρόνια με τις κατασκευασμένες πλειοψηφίες και όχι φυσικά η σύγκλιση των δημοτικών συμβούλων για να παρθεί μια απόφαση. Κι είναι θεμιτό να υπάρχει σύγκλιση των συμβούλων ιδιαίτερα όταν αυτή προωθείται από την θέληση των δημοτών, διότι οι σύμβουλοι είναι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της δικής τους έκφρασης πρωτίστως.
Αλλά και η υλοποίηση ενός διακηρυγμένου προγράμματος και μιας προεκλογικής υπόσχεσης που επικαλείστε, δηλώνει και φανερώνει την αντίληψη για τον τρόπο υλοποίησης και εφαρμογής όλων όσων οραματίζεται υπόσχεται και τάζει κάποιος.
Κι είναι αποκλειστική ευθύνη της Δημοτικής Αρχής η προετοιμασία, η εμπέδωση, η πίστη της χρησιμότητας, ο τρόπος εφαρμογής, η υλοποίηση και η διόρθωση, με απώτερο σκοπό τον εναγκαλισμό και την οικειοποίηση από τον δημότη της Άμφισσας, της Κυκλοφοριακής μελέτης της πόλης. Τι θα πει το είχαμε εξαγγείλει προεκλογικά; Είχατε εξαγγείλει την ταλαιπωρία των δημοτών, μιας και αυτό ήταν το αποτέλεσμα; Είναι δηλωτικό της ασύμμετρης λογικής που επικρατεί, πως την άρση της μελέτης υπερψήφισαν 5 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ την καταψήφισαν 2, εκλεγόμενοι όλοι τους στην Δ.Ε. Άμφισσας!!!
Μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Πολιτικής Επιστήμης είναι ότι: η κοινωνία δεν θέτει προβλήματα, για την λύση των οποίων δεν έχουν ήδη διαμορφωθεί οι αναγκαίες συνθήκες ώστε να μπορεί να τα απαντήσει κλπ
Αυτό φυσικά δεν το έχετε κατανοήσει με αποτέλεσμα να βρίσκεστε συνέχεια μπροστά σε αδιέξοδα για θέματα όπως το πρόβλημα με τους Ρομά, το Λιμενικό Ταμείο, το Κυκλοφοριακό κ.α.
Γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, πως με αυτό το δελτίο τύπου που εκδόθηκε με αφορμή την απόφαση του Δ.Σ. για την κυκλοφοριακή μελέτη ο Δήμαρχος ομολογεί, πως έχει μείνει πίσω σε άλλη εποχή ο ίδιος και δεν είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τις νέες συνθήκες που προβάλλουν στην αυτοδιοίκηση.
Αποτελεί Πολιτικό Χαρακίρι μιας και δηλώνει αδυναμία, Αντίληψης- Ανάλυσης– Σύνθεσης και τέλος Διοικητικής ικανότητας και επάρκειας, χαρακτηριστικά που απαιτούνται επιτακτικά σήμερα για τον χειρισμό θεμάτων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο με τα νέα δεδομένα.
Συμπερασματικά λέμε πως ο εκλογέας πρέπει σήμερα να σταθμίσει την ψήφο του πάνω σε νέα κριτήρια, να λάβει υπ’ όψη του τα στοιχεία που του προσφέρει η δράση των συμβούλων και γενικά των συνδημοτών του που θα διεκδικήσουν την ψήφο του και να αποτιμήσει την θέση και τους χειρισμούς του καθένα και της καθεμίας πάνω στα σύγχρονα τοπικά προβλήματα.
Ο χειρισμός των τοπικών προβλημάτων προδίδει ικανότητες και αδυναμίες.
Η Αξία της δράσης της παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» όλα αυτά τα χρόνια μέσα από διαδικασίες συν-διαμόρφωσης της κάθε θέσης μας, των προτάσεών μας για την λύση σοβαρών χρόνιων προβλημάτων, ακόμα και της σύγκρουσης όταν χρειάστηκε σε πραγματικό χρόνο είτε με καθεστηκυίες αντιλήψεις ή με πρόσωπα, είναι σήμερα φανερή και βεβαιώνει τις δυνατότητές μας. Αποδεικνύει πως διαθέτουμε την απαιτούμενη Ικανότητα Διοίκησης του Δήμου, δηλώνει το Θάρρος μας και πιστοποιεί την Γνώση για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων και προβλημάτων.
Δεν μπορώ τέλος να μην επισημάνω και να μην σχολιάσω πως τελικά η πρωτεύουσα, η Άμφισσα, η μεγαλύτερη πόλη πληθυσμιακά του Δήμου ΔΕΛΦΩΝ, έχει την «τύχη» να την ταλαιπωρούν τα χρόνια που εγώ είμαι δημοτικός σύμβουλος Δήμαρχοι που κατάγονται από αυτή, ή την έχουν διοικήσει πάλι στο παρελθόν.
Όπως διαφαίνεται, η Άμφισσα θα βρει την Τύχη της με Δήμαρχο από άλλη πόλη, από άλλη δημοτική κοινότητα του Δήμου, ελπίζοντας και στηριζόμενη στην εκλογική «ατυχία» των «δικών της παιδιών».
Παναγιώτης Μέγκος
Επικεφαλής στους «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν

2 σχόλια:

  1. Μπράβο μπράβο μπράβο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο, συμφωνώ απόλυτα να ζεις και να παλεύεις για τα προβλήματα όλων των πολιτών του Δήμου Δελφών. Αυτό πρεσβευει με τον καλύτερο τρόπο ο Παναγιώτης ο Μεγκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή