Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ, ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΑΦΑΤΗΣ, ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΝΕΡΑΤΖΗΣ, ΑΣΗΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΟΥΣΟΥΡΟΥΛΗΣ : ΤΟΥΣ ''ΖΕΜΑΤΑΕΙ'' Ο ΖΕΟΛΙΘΟΣ!...

                              (Ζεόλιθος Θράκης)
Θα αντέξει η Κυβέρνηση;...

    Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της διαδικτυακής εφημερίδας Capital.gr, θα αναζητηθούν από την Βουλή των Ελλήνων οι ποινικές ευθύνες των : Τίνας Μπιρμπίλη, πρώην ΥΠΕΚΑ, Σταύρου Καλαφάτη τέως Υφ. Ανάπτυξης, Ιωάννη Μπούγα (ο εκ Φωκίδος πρώην Υφυπουργός), Αναστασίου Νεράτζη, Ασημάκη Παπαγεωργίου νύν Υφ.ΠΕΚΑ και Κωνσταντίνου Μουσουρούλη, για την εμπλοκή όλων στην υπόθεση της μη πραγματοποίησης της επένδυσης, της εξόρυξης Ζεολίθου στην Θράκη.

Από τα πρώτα άρθρα μας, με την έναρξη λειτουργίας του epikourositeas.blogspot.gr, ήταν και η συγκεκριμένη υπόθεση, μιας και υπήρχε έντονο ...άρωμα Φωκίδος.  Για τον απλούστατο λόγο ότι ο μόνος κερδισμένος από αυτήν την ματαίωση της επένδυσης, ήταν και είναι η πολύ γνωστή μας εταιρεία S&B!...(http://epikourositeas.blogspot.gr/2013/03/s_14.html)  (στις 15-3-2013).  Βεβαίως, η παρουσία στην υπόθεση του αλήστου μνήμης, αξεπέραστης καθαρότητας και αδιευκρινήστου πλέον μέλλοντος, τέως Υπουργού Γεωρ. Παπακωνσταντίνου, ήταν ...επιβεβλημένη!...
Με το θέμα έχουν ασχοληθεί από το 2013 και διάφορες ιστοσελίδες και blogs  της Θράκης (www.dimokratianews.gr,  ellinikos-zeolithos.blogspot.gr,  www.gatzoli.gr)

   Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και απεικονίζει επακριβώς το ποιόν των ανθρώπων, οι οποίοι έχουν ...βαλθεί, να μας ...σώσουν.  Και βεβαίως, είναι αυτοί οι ίδιοι πάντα, οι οποίοι εναλλάσσονται στην εξουσία, υποσχόμενοι την πάταξη της διαφθοράς και την έξοδο από το τούνελ.
Ο Άρειος Πάγος προφανώς, δεν μετέχει στο success story και οι Εισαγγελείς κατά της διαφθοράς, δεν θα πρόκειται να κατέβουν ως υποψήφιοι σε κάποιο Δήμο.  Φανταζόμαστε...
Να ειδούμε τώρα, παραμονές εκλογών, έχει ...παντελόνια η Βουλή;

Μαζί με το άρθρο του Δημοσιογράφου Παναγιώτη Στάθη, δημοσιεύουμε κι ένα από τα πολλά σχόλια αναγνωστών, το οποίο κατά την γνώμη μας, ''ξέρει'' τι λέει.

************************************************************

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στη Βουλή δικογραφία κατά της Τίνας


 Μπιρμπίλη και άλλων πολιτικών


Του Παναγιώτη Στάθη

Ποινικές ευθύνες της τέως υπουργού Περιβάλλοντος  Τίνας Μπιρμπίλη, των  τέως υφυπουργών Ανάπτυξης Σταύρου Καλαφάτη, Ιωάννη Μπουγά, Αναστάσιου Νεράτζη, του σημερινού υφυπουργού ΠΕΚΑ Ασημάκη  Παπαγεωργίου και του τέως γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και σημερινού βουλευτή Κωνσταντίνου Μουσουρέλη, για ματαίωση επένδυσης, σύμφωνα με την δικογραφία, άνω των 40 εκατομμυρίων ευρώ για  εξόρυξη  ζεολίθου στην περιοχή του Έβρου θα αναζητήσει η Βουλή.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή μετά από προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Εισαγγελία Ορεστιάδας (η επίμαχη δικογραφία έχει διαβιβαστεί και στους Εισαγγελέας διαφθοράς). Κατά των πολιτικών προσώπων υποβλήθηκε μήνυση από εκπρόσωπο της  εταιρείας Ν. Αλεξανδρίδης και Σία στην οποία τους καταλογίζει ευθύνες γιατί ματαιώθηκε επένδυση για απευθείας ανάθεση του έργου εξόρυξης ζεολίθου, σε έκταση 161 στρεμμάτων στην περιοχή Πετρωτά του Έβρου. Οι ενέργειες αυτές φέρονται να είχαν ως συνέπεια να προκληθεί ζημιά στην επίμαχη εταιρεία, αλλά και στο Ελληνικό Δημόσιο.

Όπως ισχυρίζονται η ζημία προκλήθηκε από τη ματαίωση επένδυσης  40 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θα είχε οφέλη, τόσο για την περιοχή του  Έβρου,  αφού θα προσέφερε απασχόληση σε τουλάχιστον 100 άτομα, όσο και στο Δημόσιο, το οποίο δεν θα εισήγαγε ζεόλιθο από τη Βουλγαρία και τη Τουρκία.


Πηγή:www.capital.gr


πρίν 16 λεπτά

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ» ΚΑΙ «ΛΟΓΙΚΗ» ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
Στο ερώτημα γιατί συμβαίνουν όλα αυτά, η απάντηση είναι λόγω «διαπλοκής» κυβερνητικών παραγόντων (ΠΑΣΟΚ και ΝΔ), με εκλεκτούς της οικονομικής ελίτ. Με βάση δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, η εκμετάλλευση ζεόλιθου στα Πετρωτά, ανατέθηκε αρχικά χωρίς διαγωνισμό στην εταιρία «GEO-VET, Ν. Αλεξανδρίδης & Σια ΟΕ» (έμμεση στήριξη του βουλευτή Έβρου του ΠΑΣΟΚ, Γ.Ντόλιου), με προβλεπόμενη επένδυση 40 εκατ. €, συμμετοχή ελληνικού δημοσίου 8% και απασχόληση γύρω στα 80 άτομα. Οι αντιδράσεις στην «απ’ ευθείας ανάθεση» από επιχειρηματικούς κύκλους, οδήγησε στην απόφαση προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού με ευθύνη της Περιφέρειας, η οποία όμως τώρα δεν έγινε ποτέ, ενώ συνέβησαν διάφορα τραγελαφικά. Μετά την οριστική απόρριψη της απ’ ευθείας ανάθεση (2009) και προσφυγής σε διεθνή διαγωνισμό, η Περιφέρεια μετά από «αίτηση θεραπείας» της «GEO-VET», της ανάθεσε και πάλι χωρίς διαγωνισμό την εκμετάλλευση (αρχές 2011) την οποία σταμάτησε ο υφυπουργός Γ.Μανιάτης (Ιούνιο ‘2011) με την εντολή διεθνούς διαγωνισμού, χωρίς όμως να γίνει κάτι. Στο πάγωμα του διαγωνισμού είχε ανάμιξη ο πρ. υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Παπακωνσταντίνου, προκειμένου, σύμφωνα με δημοσίευμα «Ελευθεροτυπίας», να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα εταιρίας στην οποία (όπως θα δούμε) μετείχε συγγενικό του πρόσωπο! Όσον αφορά τα κοιτάσματα ζεόλιθου στην περιοχή Πεντάλοφου, έχουν ανατεθεί από το 1997 για 30 χρόνια στην εταιρία «S & B» (ομίλου Κυριακόπουλου, πρώην προέδρου ΣΕΒ), αλλά δεν έχει κάνει καμιά εξόρυξη, ενώ εισάγεται ζεόλιθος από κοίτασμα που εκμεταλλεύεται θυγατρική του στη Βουλγαρία (περιοχή Κίρτζαλι), στο ΔΣ της οποίας συμμετέχει η Ελένη Παπακωνσταντίνου, εξαδέλφη του Γ.Παπακωνσταντίνου, της οποίας το όνομα ήταν στη λίστα «Λαγκάρντ».! Αξίζει να σημειωθεί ότι η μη εκπλήρωση συμβατικών υποχρεώσεων εκ μέρους της «S & B», έπρεπε να είχε αφαιρεθεί η άδεια και να είχαν επιβληθεί χρηματικά πρόστιμα, αλλά η «Πολιτεία» (κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) δεν έκαναν καμιά ενέργεια, ενώ η σύμβαση παραχώρησης ανανεώθηκε ως το 2017!

3 σχόλια:

  1. 1 ο παπακωνσταντινου με δολο κρατησε σε ομηρια εκατονταδες χιλιαδες επιχειρησεις
    λεγοντας ψεματα οτι απο το τελος του΄11 οτι θα βγουμε απο την κριση,με
    αποτελεσμα να βουλιαζουμε καθε μερα λογω της παραπλανησης του υπευθυνου των οικονομικων και τωρα ολοι προσπαθωντας να κρατηθουμε λιγο και λιγο και λιγο ακομη οπως μας συνιστουσαν ,να χρωσταμε σε τραπεζες,ταμεια και δημοσιο,να ειμαστε αιχμαλωτοι και να ειμαστε ολοι ετοιμοι για τη φυλακη.
    2 η βρωμα και η δυσωδια εχει φτασει μεχρι το εβερεστ οταν ΄΄πατριωτες ΄΄πολιτικοι
    μπλεκονται ετσι με ζημια εκ/μυριων του κρατους και απο την αλλη δειχνουν με το δαχτυλο το μαγαζακι ,το μισθο της νοσοκομας,τη συνταξη του φτωχου ως το προβλημα το οποιο πρεπει να τσακισουν
    3 προσπαθουν να εξαναγκασουν την επενδυση του χρυσου στην χαλκιδικη με την βια η οποια επενδυση θα καταστρεψει τα παντα συμφωνα με τις γνωμες των επιστημονων και για την οποια αντιδρουν οι κατοικοι
    ενω για τον γεωλιθο που δεν εχει επιδραση στο περιβαλλον και την ηθελαν οι κατοικοι το επνιξαν και το σταματησαν
    γεια σας ελληνες πατριωτες
    που εισαι ρε παπανδρεου που μας ελεγες διεφθαρμενους
    ποιους εννοουσες ρε
    τα γεροντακια στο καφενειο??????????
    τα παιδια που επεσαν στα ιμια??????
    τσακιζουν τους μισθους των στρατιωτικων,των αστυνομικων,των δασκαλων,των νοσοκομων
    κοβουν τις συνταξεις,λιανιζουν με χαρατσια και,φορους σε φανταστικα εισοδηματα
    κι αυτοι μια κλειστη καστα ραβει,ξηλωνει κονομαει καβατζωνει και καταστρεφει τη χωρα μας το μελλλον και τα παιδια μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι εγινε κε παπακωνσταντινου ?ειχε κορμορανους στα πετρωτα????
    σαν αυτους που κατηγορουσες στο βοτανικο???
    στο mall δεν ειχε εκει????

    ΑπάντησηΔιαγραφή