Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017

ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - Διαμαρτυρία Δημάρχου

 (Η Λατρεμένη Πολύδροσος Χριστούγεννα 2016)
                                                                    ΑΜΦΙΣΣΑ, 18.12.2017
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 75/2017

ΘΕΜΑ: “ Νέες αντικειμενικές αξίες στη Δ.Ε. Παρνασσού”

Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία του Δήμου Δελφών και ιδιαιτέρως των δημοτών μας της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού για την έκδοση της υπ’ αριθμ. ΠΟΛ.1181/22.11.2017 (Φ.Ε.Κ. 4317τ.Β΄/11.12.2017) Απόφασης του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομίας, κ. Χουλιαράκη, περί αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των Κοινοτήτων Πολυδρόσου, Επταλόφου και Λιλαίας.

Με την Απόφαση αυτή, που εκδόθηκε έπειτα από τη δικαστική μας δικαίωση για το παράλογο και δυσανάλογο των αντικειμενικών αξιών στις συγκεκριμένες Κοινότητες, καθορίστηκαν πλέον τιμές ζώνης 1.150 ευρώ/τ.μ. για την Πολύδροσο, 1.000 ευρώ/τ.μ. για την Επτάλοφο και 900 ευρώ/τ.μ. για τη Λιλαία.

Θεωρούμε την Απόφαση αυτή άδικη και αναντίστοιχη τόσο με την πραγματικότητα, όσο και με τον αγώνα των τοπικών κοινωνιών μας για το συγκεκριμένο θέμα.

Μολονότι πρόκειται για βελτίωση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί με τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών αρχικά στα 1.500 ευρώ/τ.μ. και εν συνεχεία στα 1.250 ευρώ/τ.μ., σε κάθε περίπτωση ακόμη και σήμερα οι τιμές που καθορίστηκαν είναι πολύ υψηλότερες από την πραγματική αξία των ακινήτων στη Δ.Ε. Παρνασσού και πολύ υψηλότερες επίσης από τις αντικειμενικές αξίες σε όμορες περιοχές με εντελώς όμοια χαρακτηριστικά.

Το ότι η Διοίκηση, ακόμη και μετά την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, δε στέργει να ικανοποιήσει το περί δικαίου αίσθημα των κατοίκων της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού του Δήμου Δελφών και επιμένει στην υπερφορολόγηση αυτών, σε προφανή δυσαναλογία ακόμη και με τους άμεσους γείτονές τους, μας δημιουργεί βαθιά αισθήματα απογοήτευσης.

Καλούμε το Υπουργείο Οικονομίας να επανεξετάσει άμεσα το θέμα με βάση την πραγματική κατάσταση που έχει αποτυπωθεί από εμάς με αδιάσειστα στοιχεία και να αποκαταστήσει την αδικία.

-----------------------------------------------------------------------------------


Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου