Δευτέρα 22 Μαΐου 2017

ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ "ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΟΛΑ"...


Για τα δένδρα...

   Στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη και τις εισηγήσεις των προς συζήτηση θεμάτων του, θα ζητηθεί από την αντιδήμαρχο της Δ.Ε. Ιτέας, η διάθεση πιστώσεως 1.000 ευρώ για την για πρώτη φορά οργάνωση της “Γιορτής Αθλητισμού Ιτέας”.   Στο υπ’ αρ. 37 θέμα λοιπόν, αμέσως μετά από την επιστολή-αίτημα της ομάδος του Αστέρα Ιτέας, εισηγείται την χορήγηση των 1.000 ευρώ η αντιδήμαρχος, προσθέτοντας στην προτεινόμενη εορτή στον μώλο της ομάδος μας ( η οποία για πρώτη φορά στην ιστορία της ανήλθε στην Γ’ Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου), να συμμετάσχουν και τα υπόλοιπα διακριθέντα αθλητικά σωματεία και αθλητές της πόλεώς μας. Ήτοι :



37.
Έγκριση διάθεσης πίστωσης στην Δ.Ε. Ιτέας για γιορτή αθλητισμού.
(Εισηγήτρια: κ. Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη, Αντιδήμαρχος).

Η τελευταία παράγραφος από την επιστολή-αίτημα του "Αστέρα" :

".... Στα πλαίσια αυτά αιτούμαστε από την Δημοτική Αρχή την παραχώρηση του μώλου της Ιτέας ,μια εξέδρα ,ηχητική κάλυψη κ.α με σκοπό να γιορτάσουμε με τον φίλαθλο κόσμο της Ιτέας αυτή την ιστορική επιτυχία, αλλά και να τον ευχαριστήσουμε για την στήριξη (υλική και ηθική) που μας παρέχει όλα αυτά τα χρόνια. Θεωρούμε μεγάλη υπόθεση να κάνουμε μια φιέστα αντάξια του ονόματος , την ιστορίας αλλά και του κόσμου της Ιτέας.»
**************************************
Εισήγηση Αντιδημάρχου :

Στην φετινή αγωνιστική περίοδο υπήρξαν και ανάλογες επιτυχίες και στα υπόλοιπα αθλητικά σωματεία της Ιτέας.
Η Δημοτική Ενότητα Ιτέας σχεδιάζει μια εκδήλωση «ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΙΤΕΑΣ» την Κυριακή 28 Μαϊου 2017 και ώρα 20:00 , στην οποία θα βραβευθούν όλα τα αθλητικά σωματεία και οι αθλητές της πόλης της Ιτέας, που διέπρεψαν κατά την τρέχουσα Αθλητική χρονιά:
  • Α.Σ.  Αστέρας Ιτέας για την άνοδο της ομάδας στην Γ΄Εθνική Κατηγορία
  • Γυμναστικός Σύλλογος Ιτέας για τις επιτυχίες της Ομάδας Μπάσκετ
  • Ναυτικός Σύλλογος Ιτέας
  • Αθλητικός Σύλλογος Ιτέας , για την επιτυχία της ομάδας Βόλεϊ
  • Τους Αθλητές του TAEKWON-DO που διακρίθηκαν  σε πανελλήνιο επίπεδο
  • Τον υπεραθλητή Κώστα Ζεμαδάνη και άλλους
Καλούμε όλο το φίλαθλο κόσμο του αθλητισμού, να στηρίξει τις τιτάνιες προσπάθειες των αθλητικών σωματείων  της πόλης μας  και να είμαστε όλοι παρόντες την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00’ στο Λιμάνι της Ιτέας στην εκδήλωση «ΓΙΟΡΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΙΤΕΑΣ».
Με βάση τα ανωτέρω παρακαλούμε όπως προβείτε στη διάθεση πίστωσης ποσού χιλίων  ευρώ 1.000,00€, σε βάρος του ΚΑ 15-6473   «Έξοδα οργάνωσης κοινωνικών δραστηριοτήτων» για την κάλυψη των αναγκών της εκδήλωσης  που θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 και ώρα 20:00΄, στο Λιμάνι της Ιτέας, όπου θα βραβευθούν όλα τα αθλητικά σωματεία και οι αθλητές της πόλης της Ιτέας, που διέπρεψαν κατά την τρέχουσα Αθλητική χρονιά. Με το ανωτέρω ποσό θα καλυφθούν οι δαπάνες για εξέδρα, ηχητική κάλυψη, φωτισμό , βεγγαλικά, κεράσματα , προσκλήσεις, αφίσες,χαρτικά  κ.α..


*********************************************

Στο αμέσως όμως επόμενο θέμα (υπ’ αρ. 38), επίσης η αντιδή- μαρχός μας, αιτείται από το Δημοτικό Συμβούλιο την διάθεση πιστώσεως 500 ευρώ για την“Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος”, η οποία θα “εορτασθεί” στην Ιτέα, με την δενδροφύτευση. Σύμφωνα δε με την εισήγησή της, θα φυτευθούν 25 (είκοσιπέντε) δενδρύλια πέριξ των παλαιού και νέου γηπέδων, πίσω από το Κοιμητήριο (!...). Και αυτό, σύμφωνα με την ιδία, είναι εντός θέματος του εφετινού εορτασμού, το οποίον θέμα είναι “Η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος σε νερό και γη” (αν και κατά την γνώμη μας, αυτό θα ταίριαζε  “γάντι” ,  στο  Λαρνάκι...).


38.
Έγκριση διάθεσης πίστωσης στη Δ.Ε. Ιτέας για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.  (Εισηγήτρια: κ. Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη, Αντιδήμαρχος).
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Κάθε χρόνο γιορτάζουμε στις 5 Ιουνίου την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος με πρωτοβουλία από τον ΟΗΕ από το 1972.
Στόχος την ημέρας αποτελεί η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα που πλήττουν τον κόσμο .
Το θέμα του φετινού εορτασμού (2017) είναι : << Η ομορφιά του φυσικού περιβάλλοντος σε νερό και γη >> .
Η Δήμος Δελφών και η Επιτροπή Περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών , σε συνεργασία με τον Φιλοδασικό Σύλλογο Ιτέας «Η ΑΜΑΔΡΥΑΣ» θα πραγματοποιήσει δενδροφύτευση πέριξ των γηπέδων ποδοσφαίρων (παλαιού και νέου) στη θέση πίσω από το νεκροταφείο Ιτέας. Θα φυτευτούν 25 δενδρύλλια και το εκτιμώμενο κόστος αγοράς αυτών είναι 500€.
Με βάση τα ανωτέρω παρακαλούμε όπως προβείτε στη διάθεση πίστωσης ποσού πεντακοσίων ευρώ 500,00€, σε βάρος του ΚΑ:15-6473 «Έξοδα Οργάνωσης Κοινωνικών δραστηριοτήτων»  για την κάλυψη των αναγκών της εκδήλωσης της ΔΚ Ιτέας  ΔΕ Ιτέας του Δήμου Δελφών. Με το ανωτέρω ποσό θα καλυφθούν δαπάνες για την αγορά των δενδρυλλίων


**********************************************

Εμείς απλά να σημειώσουμε, συγκρίνοντας :
- Διαπρέπει το σύνολο του αθλητικού δυναμικού της πόλεως και θα  “τιμηθεί”  με 1.000 ευρώ σε ηχητικά, εξέδρα, κεράσματα, προσκλήσεις, αφίσες, χαρτικά κ.λ.π...
- Θα εορτασθεί η ημέρα περιβάλλοντος με “στολισμό” του Κοιμητηρίου και των γηπέδων με 25 δενδρύλια κόστους 500 ευρώ, ενέργεια την οποία θα πραγματοποιήσει ο (οικογενειακός) Σύλλογος “Αμαδρυάς”...

Τέλος, να αναφέρουμε ότι, στο υπ’ αρ. 47 θέμα (από 43 έγιναν 47), εξετάζεται η συνεργασία του Δήμου Δελφών με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων Animart (Τι μας ξημέρωσε...)

Ά!.., στο υπ’ αρ. 14 θέμα, κάτι θα λεχθεί για το Γενικό Λύκειο Ιτέας. Κάτι για επισκευές. Δεν υπάρχει εισήγηση, άρα δεν γνωρίζουμε εάν πρόκειται για την αντικατάσταση του αμιάντου μέσα στο Σχολείο.  Προέχει ο “στολισμός” του Κοιμητηρίου...


3 σχόλια:

  1. Από που συμπεραίνεται ότι ο Σύλλογος ¨Αμαδρυάς¨ είναι οικογενειακός Επίκουρε ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε 12:09' Γιατί δεν ρωτάς την αντιδήμαρχο; Εκτός κι αν δεν ξέρεις, ή δεν είσαι ντόπιος.

      Διαγραφή
    2. Διάβασε τα σχόλια σε προηγούμενη ανάρτηση για να πάρεις μια ιδέα
      http://epikourositeas.blogspot.gr/2017/05/43.html
      Παρεμπιπτόντως, το ποσό που εγκρίθηκε τελικά από το Δημοτικό Συμβούλιο είναι 1000 ευρώ και όχι 500 ευρώ !!! και τα σχετικά χρηματικά εντάλματα θα εκδοθούν στο όνομα των δικαιούχων...
      https://diavgeia.gov.gr/doc/%CE%A91%CE%9F%CE%A9%CE%A99%CE%98-%CE%93%CE%9D%CE%9B?inline=true

      Διαγραφή