Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 ΑΜΦΙΣΣΑ, 01.12.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 101/2016

ΘΕΜΑ: “Εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου Δελφών προς τρίτους, φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης”.


Μετά από προσπάθεια που ξεκίνησε από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας ως δημοτικής αρχής και έπειτα από πολύμηνη εντατική συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, ο Δήμος πέτυχε την υπαγωγή του στο πρόγραμμα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, ολοκληρώνοντας ένα από τα πιο σημαντικά βήματά του προς την οικονομική εξυγίανσή του.
Το πολύ σημαντικό στην απόφαση που υπέγραψε χθες (αρ. πρωτ. 37632/30.11.16, ΑΔΑ: ΩΝΜ5465ΦΘΕ-ΜΛΕ) ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης είναι ότι τελικά επιτεύχθηκε, μεταξύ των άλλων και η ρύθμιση των χρεών και των παλαιών και ήδη εκκαθαρισμένων επιχειρήσεων του Δήμου Δελφών (Κοινωφελής Επιχείρηση «Οι Αμφικτυονίες» και Αναπτυξιακή Επιχείρηση Δεσφίνας), κάτι που αρχικά μας είχε αποκλειστεί. Με τον τρόπο αυτό, αλλά και χάρη στην τεράστια προσαρμογή που έχουμε επιτύχει τα δυο τελευταία χρόνια, ο Δήμος Δελφών ξεπερνά πλέον την εποχή της ουσιαστικής χρεοκοπίας και μπαίνει σε φάση κανονικοποίησης της οικονομικής λειτουργίας του, ώστε για πρώτη φορά από την καλλικρατική ίδρυσή του να μπορούμε να αντικρύζουμε την εικόνα του Δήμου μας με εμπιστοσύνη στο μέλλον και αισιοδοξία.
Ασφαλώς δεν επιτρέπεται καμία επανάπαυση. Αντίθετα, οφείλουμε να είμαστε σε πλήρη εγρήγορση για να προσπεράσουμε και άλλες δυσκολίες που μας θέτει η σημερινή πραγματικότητα με επιμονή, συστηματική εργασία και καλή συνεργασία.
Οφείλουμε να ευχαριστήσουμε και να συγχαρούμε ιδιαιτέρως τα υπηρεσιακά και αιρετά στελέχη του Δήμου μας που δούλεψαν αφοσιωμένα για την επίτευξη του συγκεκριμένου στόχου όλο αυτό το χρονικό διάστημα, καθώς και την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και όλα τα στελέχη της Δ/νσης Οικονομικής & Αναπτυξιακής Πολιτικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Οικονομικό Παρατηρητήριο Ο.Τ.Α.) για την εξαιρετική προσπάθεια που κατέβαλαν για να διασφαλίσουν πρωτίστως το δημόσιο συμφέρον αλλά ταυτόχρονα και τα συμφέροντα και τις ανάγκες του Δήμου Δελφών.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Γραφείο Τύπου

1 σχόλιο:

  1. Άλλη μια ,δια του τύπου,¨εργο-καπηλεία" του Δήμου...
    Ποιες προσπάθειες κάνατε κύριοι του "μηδενικού έργου";;!!
    Ποια συστηματική εργασία;;!!
    Ποια αιρετά στελέχη ή διορισμένα δούλεψαν;;!!
    Τα υπηρεσιακά στελέχη (κάνοντας το καθήκον τους) έστειλαν τα στοιχεία στους αρμόδιους.Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο!!
    Η απόφαση είναι (ως είθισται τα τελευταία χρόνια) καθαρά κυβερνητική (πολιτική) και ενισχύει (παρά τα μνημόνια) τους προβληματικούς και χρεοκοπημένους Δήμους,χωρίς δυστυχώς να αποδίδονται ευθύνες.
    Μπορεί όπως γράφετε να γλιτώσατε την "ουσιαστική (οικονομική) χρεοκοπία" ,αλλά έχετε ήδη βεβαιωμένη την "αυτοδιοικητική -κοινωνική χρεοκοπία"!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή