Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΛΑΜΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΛΟΥ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ


Θα ζήσουμε μαζί με τους Πρόσφυγες

«Μερικές φορές ξυπνάει τα βράδια και δεν ξέρει αν είναι εδώ ή εκεί. Αν είναι ακόμα στον πόλεμο ή ξέφυγε. Μερικές φορές ακούει το επιβατικό αεροπλάνο να περνάει απο πάνω μας και σκύβει από συνήθεια. Στην αρχή το πάθαινε και με τα σκουπιδιάρικα στο δρόμο. Όταν μετακομίζεις σε καινούριο σπίτι σου παίρνει κάποιες μέρες να συνηθίσεις τους ήχους του καινούριου σπιτιού. Μερικές φορές μπερδεύεις το πλυντήριο με ελικόπτερο.
Αν έρχεσαι από τον πόλεμο στην ειρήνη (ας την πούμε έτσι) μπερδεύεις το απορριμματοφόρο με μαχητικά αεροσκάφη που ρίχνουν βόμβες φωσφόρου. Μερικές φορές ξυπνάει τη νύχτα και κοιτάει τα παιδιά του. Είναι όλοι εκεί, είναι όλοι καλά. Του παίρνει κάποια ώρα να συνειδητοποιήσει ότι βρίσκεται σε ένα διαμέρισμα στην Αθήνα. Μακριά από τον πόλεμο.»
(Μαρτυρίες απο Σύρο Πρόσφυγα)


Θα ζήσουμε μαζί, θα κλείσει η φωνή μας μέχρι να το φωνάζουμε απέναντι σε όλους αυτούς που εναντιώνονται σε ανθρώπους που έζησαν τον πόλεμο και τον διηγούνται. Απέναντι σε κυβερνήσεις που κλείνουν τα σύνορα, και τοπικές αρχές που βαυκαλίζονται για τις καλύτερες συνθήκες στην Ευρώπη στο κέντρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών.
Σαν Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης βρισκόμαστε εκεί και διαπιστώνουμε τις ελλείψεις που έχει ο χώρος και τις επισημαίνουμε καθημερινά. Στεκόμαστε δίπλα στους πρόσφυγες, και δεν είμαστε μόνοι. Μαζί με τους Αλληλέγγυους απο το Βόλο αποφασίσαμε την Κυριακή να κάνουμε μια γιορτή Αλληλεγγύης και να είμαστε δίπλα στους πρόσφυγες δείχνοντας ότι δεν είναι μόνοι τους.
Καλούμε όσους,-ες θέλουν να συμβάλλουν με οποιοδήποτε τρόπο στην προσπάθεια μας αυτή, βελτιώνοντας τις ζωές των συνανθρώπων μας! Ο καθένας μπορεί να προσφέρει ξηρά τροφή (ζυμαρικά, όσπρια), γάλα, αλάτι, που μπορούν να καλύψουν βασικές ανάγκες για την συνεισφορά του σε αυτή τη γιορτή αλληλεγγύης!
Ραντεβού την Κυριακή στις 11 το πρωί στο χώρο φιλοξενίας των Θερμοπυλών με δράσεις για τα παιδιά, μοίρασμα ειδών ανάγκης, και συλλογική κουζίνα!
Να ξέρεις ότι πριν να φύγω, έκανα τα πάντα να μείνω
(σύνθημα σε τοίχο στη Συρία)



5 σχόλια:

  1. παρτε τους στα σπιτια σας,ταιστε τους κ δωστε κ κωλαρακι...δεν το γραφω για κοινοποιηση bre,για να το διαβασετε εσεις οι διαχειριστες το γραφω μην την ψωνισετε κ νομιζετε οτι γιναμε ολοι σαν τα μουτρα σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο φασισμός δεν έρχεται από το μέλλον
    καινούριο τάχα κάτι να μας φέρει.
    Τι κρύβει μέσ’ στα δόντια του το ξέρω,
    καθώς μου δίνει γελαστός το χέρι.

    Οι ρίζες του το σύστημα αγκαλιάζουν
    και χάνονται βαθιά στα περασμένα.
    Οι μάσκες του με τον καιρό αλλάζουν,
    μα όχι και το μίσος του για μένα.

    Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
    Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

    Ο φασισμός δεν έρχεται από μέρος
    που λούζεται στον ήλιο και στ’ αγέρι,
    το κουρασμένο βήμα του το ξέρω
    και την περίσσεια νιότη μας την ξέρει.

    Μα πάλι θέ ν' απλώσει σα χολέρα
    πατώντας πάνω στην ανεμελιά σου,
    και δίπλα σου θα φτάσει κάποια μέρα
    αν χάσεις τα ταξικά γυαλιά σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όταν ήρθαν να πάρουν τους τσιγγάνους δεν αντέδρασα.
    Δεν ήμουν τσιγγάνος.
    Όταν ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές δεν αντέδρασα.
    Δεν ήμουν κομμουνιστής.
    Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους δεν αντέδρασα.
    Δεν ήμουν Εβραίος.
    Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα,
    Δεν είχε απομείνει κανείς για να αντιδράσει…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το φασισμό βαθιά καταλαβέ τον.
    Δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο κε διαχειριστή για την ανάρτηση! Μην δίνεις όμως βήμα σε αυτούς τους τύπους σαν το 2.19 για να λένε τις μ...ες τους. Άστους να μαραζώνουν στην αμορφωσιά τους και τη κακομοιριά τους . Ντροπή τους !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή