Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

ΠΕΡΙ ΚΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΣΟΥ (Υπενθύμιση)

Ιστορία 4.000 ετών
(Εκκλησία Αγίου Γεωργίου με θέα το Κρισαίον Πεδίον και τον κόλπο της Ιτέας -1820)

  Όπως ήδη έχει ανακοινωθεί, την Κυριακή 30-10-2016 στις 11:00’ το πρωΐ, στο Οίκημα του Εθνολογικού & Λαογραφικού Μουσείου του Χρισσού, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Βιολέτtα Δαραδήμου-Ράπτη, θα ασχοληθεί σε μια ομιλία της, με τις δύο ονομασίες της Κοινότητος. Την Προχριστιανική και την Μεταχριστιανική.
Έτσι οι παρευρεθέντες θα έχουν την ευκαιρία να ακούσουν για την αρχαία Κρίσα και για το νέο Χρισσό, αυτήν την υπέροχη τοποθεσία της Φωκίδος και μάλιστα από την πλέον ειδική για αυτό : Μια καθηγήτρια Πανεπιστημίου,  Φιλόλογο, έλκουσα την καταγωγή της από την ίδια την Κοινότητα. 
Η κα Βιολέττα Δαραδήμου-Ράπτη, είναι συγγραφέας ικανού αριθμού βιβλίων εκπαιδευτικού και βοηθητικού χαρακτήρος, προς χρήση μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.  Η δε θεματολογία αυτών των βιβλίων, είναι η ελληνική γραμματεία αρχαία και νέα, είναι η γλώσσα και ο πεζός λόγος φυσικά. 
Φιλόλογος γαρ.

Μετά το τέλος της ομιλίας θα ακολουθήσει ξενάγηση στους χώρους του Μουσείου και ενημέρωση για τα πολλά εκθέματά του, από τον ίδιον τον δωρητή τους, τον Ηλία Δαραδήμο.
  
Όλοι στο Χρισσό λοιπόν!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου