Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2016

ΕΟΡΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΝΗΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΓΙΟΥ


 Κυνηγοφαγία

     Όπως μας ειδοποιεί ο Σύλλογος Πενταγιωτών Δωρίδος, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2016, ημέρα της εορτής των κυνηγών, θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των ανθρώ- πων των ασχολουμένων με το κυνήγι, στην Πενταγιού.   Αυτή η εορταστική συνάντηση θα γίνει ώρα 20:00' μ.μ. στο κατάστημα του Αποστόλη Ασημάκη στην πλατεία της Κοινότητος.

  Ο Σύλλογος των Πενταγιωτών λοιπόν, καλεί όλους τους κατοίκους, όλους τους Δωριείς (κι όχι μόνον)  και όλους τους φίλους της όμορφης και ιστορικής Κοινότητος, να τιμήσουν την εκδήλωση με την παρουσία τους.  Υπόσχεται δε, να προσφέρει στους παρευρεθέντες εκείνο το Σάββατο στην Πενταγιού,  την ευκαιρία ''να βιώσουν μια αξέχαστη ρουμελιώτικη βραδιά'',  όπως γράφει στην πρόσκλησή του.
    
      Ανεξαρτήτως του εάν συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος με την (έστω και φωτογραφική)  ''επίδειξη''  των θηραμάτων τα οποία ''κατέκτησε'' ένας κυνηγός, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι το  κυνήγι ανέθρεψε την ανθρωπότητα εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες ετών.  Και εξακολουθεί να θρέφει ακόμη και σήμερα, πάρα πολλές κοινωνικές ομάδες ανά την υφήλιο.
Εκείνο όμως το οποίο θα πρέπει να μας ενοχλεί και θα πρέπει και να το καταδικάζουμε, είναι η χωρίς μέτρο θηροκτονία από ασυνείδητους κατόχους κυνηγετικών όπλων, των οποίων η πρακτική, δεν έχει καμία σχέση με αυτή των συνετών κυνηγών.  
Το να σκοτώνει κάποιος αρκετά άγρια ζώα, χάριν ευχαριστήσεως και με σκοπό την επίδειξη των ''ικανοτήτων'' του, ενώ οι ανάγκες του δεν δικαιολογούν το πλήθος των ''λαφύρων'' του, είναι ανοησία, είναι πλεονασμός και καταντά πρόκληση κατά της πολιτισμένης κοινωνίας μας.

Ο Σύλλογος των Πενταγιωτών, μας καλεί το Σάββατο το βραδάκι στην Πενταγιού.  Και τα μέλη του, θα χαρούν εάν βρεθούμε πολλοί εκεί.  
Γιατί όχι;

  








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου