Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016

ΔΗΜΟΣ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΩΝΑΣ : ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ

Δ.Φ.Χ.: Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία τα σεμινάρια Φιλοσοφικής
Ξεκίνησε την Δευτέρα 10/10 με μεγάλη επιτυχία ο κύκλος σεμιναρίων Φιλοσοφικής  Συμβουλευτικής που οργάνωσε ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνoς. Η διδάκτωρ Φιλοσοφίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Χρυσάνθη Κεχρολόγου,
αναπτύσσει μια σειρά δέκα διαλέξεων σχετικά με την Επικούρεια φιλοσοφία στον πρακτικό βίο. Τα θέματα στα οποία αναφέρεται είναι μερικά από τα πλέον κρίσιμα ερωτήματα που απασχολούν τον σύγχρονο άνθρωπο:
  • Η κατάλυση κάθε μορφής φόβου απέναντι στο θάνατο, στους θεούς και στα δεινά
  • Η αντιμετώπιση ψυχολογικών και κοινωνικών προβλημάτων
  • Η επίτευξη της εσωτερικής ελευθερίας και ευδαιμονίας.
  • Ο Δήμος Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνoς ευχαριστεί ιδιαίτερα την κ. Χρυσάνθη Κεχρολόγου για την προσφορά της, καθώς και όλους όσους παρακολούθησαν την πρώτη διάλεξη.
Τα σεμινάρια συνεχίζονται, με επόμενο σταθμό την Δευτέρα 17 Οκτωβρίου και κάθε Δευτέρα μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου. Πραγματοποιούνται στο ΠΠΙΕΔ (Δεκελείας 152 & Αττάλειας, Νέα Φιλαδέλφεια), ώρα 19.00.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δίδονται βεβαιώσεις συμμετοχής.
Η φιλοσοφία του Επίκουρου δεν είναι μόνο θεωρητική επιστήμη, αλλά και  συγκεκριμένος  πρακτικός βίος. Η επικούρεια σκέψη μάς ωθεί στην επαναθεμελίωση σήμερα της έννοιας του φιλοσόφου, που μπορεί να συμβάλει στην υπέρβαση του σημερινού και αδιέξοδου συστήματος, της πορείας δηλαδή της ανθρωπότητας σ ένα είδος κατάκτησης της αυτονομίας.
Έτσι, η σημασία της επικούρειας φιλοσοφίας είναι τεράστια, ειδικότερα σήμερα που ζούμε στην εποχή του ολοκληρωτισμού, διότι ο στόχος της φιλοσοφίας του Επίκουρου είναι κατανόηση του φυσικού, κοινωνικού και πολιτικού κόσμου, η επίλυση συναισθηματικών και ψυχολογικών διλημμάτων, καταλύοντας κάθε μορφή φόβου απέναντι στο θάνατο,στους θεούς και στα δεινά, καθώς και η αναζήτηση ενός νοήματος για τον ανθρώπινο βίο, με στόχο την επίτευξη της εσωτερικής ελευθερίας και ευδαιμονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου