Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016

Ο ΜΑΡΑΘΙΑΣ (Δωρίδος), Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΙ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ.

Τα όμορφα φύλλα του Μαραθιά


  '' ...Φθινοπώριασε στην Δωρίδα. Συννεφιές, ψυχρούλες και δροσερά πρωϊνά, ήρθαν να πάρουν την θέση απ’ εκείνα τα μακρόσυρτα ηλιοβασιλέματα και τις λιακάδες του καλοκαιριού. Με τον Κορινθιακό να αλλάζει κι αυτός, ενώ εκείνα τα ξεθωριασμένα θαλασσογάλαζα καλοκαιρινά χρώματά του, άρχισαν τώρα να γίνονται μαβιά και σκούρα λουλακιά, ανάλογα με το κατά πού σπρώχνει τα κορφοκύματα ο αγέρας.
   Αλλάζει κι ο Μαραθιάς. Σκούπισε τ’ αλάτια από πάνω του, έβγαλε τα πόδια του απ’ την θάλασσα και φορώντας μακρυμάνικο, έκατσε να γράψει τις εντυπώσεις απ’ τις καλοκαιρινές δράσεις που γίνανε μέσα του, καθώς και τα νέα του απάνω στο χαρτί. 
Και πρωτομάστορας σε ετούτο το ‘’έργο’’, ο Πολιτιστικός και  Μορφωτι- κός Σύλλογός του, που σαν την μελισσούλα, αρέσκεται στο να περιτριγυρνά την κυψέλη του, να την παστρεύει, να την προστατεύει και να την κάνει όμορφη και γνωστή και στους παραέξω.
Άξια πράματα. Άξια, παινετά κι όμορφα.






Και ετούτες οι φετεινές δραστηριότητες, τα σημερινά συμβάντα και τα αυριανά σχέδια του Συλλόγου, γραφτήκαν όλα στις πολλές σελίδες της εφημερίδας τους, ‘’Τα Μαραθιώτικα’’. Μιας εφημερίδας, που ξεχειλίζει από αγάπη για τον Μαραθιά και που είναι γεμάτη με την θέληση των ανθρώπων του Συλλόγου, στο να κάνουν καλύτερη και ποιοτικότερη την ζωή όλων των κατοίκων της όμορφης Κοινότητας.
Κι απ ότι φαίνεται, τα καταφέρνουν πολύ καλά.

Καλό Φθινόπωρο και καλόν Χειμώνα στον θαλασσοβρεχάμενο Μαραθιά!...  ''

Η εφημερίδα στο διαδίκτυο εδώ. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου