Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ (τουρίστες κρουαζιεροπλοίου) ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

Γερμανοποδηλάτες...


   Έχει έλθει αρκετές φορές. Και πάντα η παρουσία του, κοσμεί το λιμάνι μας. Για το ‘’BERLIN’’ γράφουμε, αυτό το όμορφο και παλαιάς ‘’κοπής’’ κρουαζιερόπλοιο, του οποίου οι επιβάτες, πάντα εγέμιζαν τα παραλιακά καταστήματα και δεν ήσαν απλώς περαστικοί για τους Δελφούς.
   Σήμερα όμως μας εξάφνιασε. Πάνω από 300 επιβάτες του, γερμανικής καταγωγής, είχαν φέρει μαζί τους τα ποδήλατά τους, μαζί με τον σχετικό εξοπλισμό τους και μέσα σε λίγα λεπτά, ο μώλος στο λιμάνι μας, έγινε ...ποδηλατοδρόμιο!
Υπομονετικά, οργανωμένα και με τάξη, αφού αποβιβάσθησαν από το πλοίο, αναχώρησαν συντεταγμένοι με τα ποδήλατά τους διασχίζοντας την ‘’Μεταμορφώσεως’’, για την προγραμματισμένη ανάβασή τους στους Δελφούς! (όσοι αντέξουν βεβαίως...)
  
   Πρωτόγνωρο θέαμα για τους κατοίκους και ασυνήθιστη ενέργεια για επιβάτες κρουαζιερόπλοιου. Το λιμάνι εγέμισε ποδήλατα, χρώματα και φωνές, ενώ το μακρύ ετούτο φίδι του δρόμου, θα ξαφνιάσει και τους οδηγούς αυτοκινήτων καθ’ οδόν για τους Δελφούς, καθώς και τους Δελφιώτες.

   Όμορφες εικόνες. Και δύσκολες για την ενημερωμένη για την δράση Τροχαία.
Το εύρος των ηλικιών των ποδηλατιστών, προφανώς θα εξασφαλίσει την ...επιμήκυνση αυτού του πολύχρωμου φιδιού της ασφάλτου, αλλά αυτό φανταζόμεθα, ότι διόλου δεν ενδιαφέρει τους επίδοξους ερασιτέχνες ποδηλάτες, ‘’κατακτητές’’ του ιερού χώρου των Δελφών. Και υποθέτουμε, ούτε και τους καταστηματάρχες της πόλεως.

Από περιέργεια, θα θέλαμε να μάθουμε τον αριθμό των αφιχθέντων στους Δελφούς. Διότι η υψομετρική διαφορά, η ανάβαση δηλαδή, δεν καλύπτεται μόνον με το βλέμμα. Χρειάζεται και κάτι άλλο : Μυϊκή δύναμη και φυσική κατάσταση.
Αξίζουν όμως όλοι τους, το χειροκρότημά μας! Και οι οργανωτές και οι συμμετέχοντες.

Καλή ξεκούραση...  

(οι φωτογραφίες είναι της Γεωργίας Καπαρέλη -Καπούρου)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου