Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

''ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ'' ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ (περί ΕΥΔΑΠ ο λόγος)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                     ΑΜΦΙΣΣΑ, 04.10.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021
Α.Δ.Τ.: 85/2016

ΘΕΜΑ: “Ανοιχτή επιστολή Δημάρχου Δελφών για τα αντισταθμιστικά οφέλη της ΕΥΔΑΠ”

«ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ»

Αξιότιμε κύριε Βουλευτά,

Τον τελευταίο καιρό έχει ανοίξει εκ νέου η συζήτηση για τα «αντισταθμιστικά οφέλη» που οφείλονται στις περιοχές οι οποίες συμβάλλουν στο υδατικό δυναμικό της χώρας.

Η συζήτηση έχει λάβει ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά από δημόσιες τοποθετήσεις του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, που δηλώνει σύμφωνος με τη συγκεκριμένη λογική.

Αυτό που μεταξύ άλλων δεν διευκρινίζεται μέχρι στιγμής εν προκειμένω, είναι κατά πόσον η σχεδιαζόμενη αυτή αντιστάθμιση αφορά μόνο στο Δήμο Δωρίδας, που φιλοξενεί τον ταμιευτήρα της Ε.ΥΔ.Α.Π. ή και στο Δήμο Δελφών, ο οποίος:

1. Συμβάλλει μ’ ένα τεράστιο υδατικό δυναμικό στους ταμιευτήρες της Ε.ΥΔ.Α.Π., καθώς από το Δήμο μας πηγάζει ο ποταμός Μόρνος που γεμίζει τη λίμνη του Μόρνου, αλλά και ο βοιωτικός Κηφισός, που γεμίζει τη λίμνη Υλίκη. Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει διάφορες έγκυρες εκτιμήσεις, που ανεβάζουν τη συμβολή του Δήμου Δελφών στο δυναμικό των ταμιευτήρων της Ε.ΥΔ.Α.Π. σ’ ένα ποσοστό που ξεπερνά το 40%, καθιστώντας το Δήμο μας ως το μεγαλύτερο τροφοδότη πόσιμου νερού της χώρας (και προφανώς της Ε.ΥΔ.Α.Π.).

2. Εδώ και δεκαετίες, με Αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, με πολιτικές επαφές των Δημάρχων, έγγραφα, επιστολές κ.λπ., ο Δήμος Δελφών (και οι προϋφιστάμενοι «καποδιστριακοί» Δήμοι) έχει δώσει έναν σταθερό αγώνα για τα λεγόμενα «αντισταθμιστικά οφέλη», κρίνοντας ότι αυτά ανήκουν σε όλη τη Φωκίδα, που είναι ο κύριος τροφοδότης Νομός του νερού της χώρας.

3. Εκτός από βασικός τροφοδότης, ο Δήμος Δελφών τυγχάνει ταυτόχρονα και «πελάτης» της Ε.ΥΔ.Α.Π., η οποία με εμμονή όλα αυτά τα χρόνια χρεώνει το Δήμο μας για το αδιύλιστο νερό που του παρέχει για την ύδρευση των κατοίκων του, παρά τα ανωτέρω δεδομένα.

Έπειτα από τα παραπάνω (που σας είναι άλλωστε γνωστά), θα θέλαμε μια σαφή τοποθέτηση από εσάς, για το κατά πόσο συμμερίζεστε τις αξιώσεις του Δήμου μας, δεδομένου ότι για το ζήτημα αυτό υπάρχει προφανής πολιτική κινητικότητα και πιθανόν στο άμεσο μέλλον να ληφθούν σχετικές αποφάσεις.

Επίσης τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα, αλλά και οι πρώην Βουλευτές του Νομού μας, στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, επιβάλλεται να τοποθετηθούν αντίστοιχα για το συγκεκριμένο μείζον ζήτημα.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Με εκτίμηση,

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΗΛ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ




1 σχόλιο:

  1. Φαίνεται ότι έχεις (ακόμα) μυστικοσύμβουλο την Αφροδίτη!
    Αφού σε στήριξε στις εκλογές ,τώρα σε ξυπνάει με τις πρόσφατες αναφορές της.Ποτέ δεν είναι αργά!
    Τώρα όμως που ξύπνησες(έστω και με αυτό το μαλθακό ύφος της επιστολής), μπορείς να κοιμηθείς ξανά και μάλιστα Γαλλικά ,γιατί εκεί θα καταλήξει η ΕΥΔΑΠ.
    Ο ύπνος έχει προ πολλού καταλάβει το Δήμο Δελφών και τη Φωκίδα!
    Είναι αργά για δάκρυα (και για ξύπνημα) πλέον Θανασάκη!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή