Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΡΑΧΩΒΑΣ : ΕΡΓΟ, ΕΡΓΟ, ΕΡΓΟ...


Πρόσκληση

   Το Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας, το Λ.Μ.Α. όπως είναι πλέον γνωστό στα μέρη μας και όχι μόνον, διοργανώνει μια διάλεξη του φίλου της Αράχωβας και ανθρωπολόγου κου Roland S. Moore, την ημέρα των εγκαινίων της έκθεσης με φωτογραφικό υλικό, το οποίο συνέλλεξε ο ίδιος από την επιτόπια έρευνά του στην Αράχωβα.
 Ανοίγει δηλαδή η έκθεσή του από τον ίδιον, με μια διάλεξη, το θέμα της οποίας είναι ''Παραδοσιακές ασχολίες Αραχωβιτών στον περασμένο αιώνα''.
Ευφυής ο συνδυασμός!  Η Αράχωβα τιμά με τον καλύτερο τρόπο έναν φίλο της για την προσφορά του στην πόλη, κάνοντάς τον ομιλητή στα εγκαίνια της έκθεσης της Συλλογής του με θέμα την ίδια την πόλη.
Ευτυχείς και οι κάτοικοι της Αράχωβας!  Γιατί αυτό το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας τους, το Λ.Μ.Α., δεν συγκεντρώνει τα ''παλιά'' για να τα βάλει στα ράφια και στις βιτρίνες του οικήματός του, αλλά τους δίνει ζωή και τα καθιστά αναπόσπαστα κομμάτια της καθημερινότητάς τους, συντηρώντας έτσι τις αναμνήσεις των ανθρώπων εκεί και ενδυναμώνοντας τις ιστορικές και πολιτισμικές ρίζες του τόπου τους.
Το Σάββατο λοιπόν, στις 7:30'' το απόγευμα, στην Αράχωβα.

*****************************************************




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου