Σάββατο 26 Απριλίου 2014

''ΑΔΩΝΙΑΔΑ'' ΣΤΗΝ ΔΩΡΙΔΑ...


Δωρίς : Η των ελαχίστων ψήφων περιοχή...

    Προσφάτως, η Βουλευτής του Νομού κα Ασπασία Μανδρέκα, εξηγώντας την Κυβερνητική Πολιτική στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ''Galaxias FM'' και δίνοντας έμφαση στα λεγόμενα και γραφόμενα από τα τοπικά ΜΜΕ, ιστοσελίδες και blogs περί της απρόσκοπτης λειτουργίας  των μονάδων υγείας του Νομού μας, είπε : ''Όλα όσα γράφονται και λέγονται περί υποβάθμισης
του Νοσοκομείου της Άμφισσας και περί του κλεισίματος των Κέντρων Υγείας Ιτέας και Λιδωρικίου, είναι παντελώς ψευδή και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα''.  
Λίγα λεπτά αργότερα για το ίδιο θέμα είπε ότι : ''Βεβαίως, δεν υπάρχουν Γιατροί...''.  
Ο δε καλός δημοσιογράφος ο οποίος συζητούσε μαζί της, προφανώς για να μην την φέρει σε δύσκολη θέση, δεν την ρώτησε : ''Εννοείτε ότι τα οικήματα των Κέντρων Υγείας θα παραμένουν ανοικτά για το κοινό, αλλά λόγω έλλείψεως ιατρών, δεν θα γίνονται εξετάσεις και συνταγογραφήσεις;...''.

Όμως, πριν αλέκτωρ λαλήσει και ενώ το Κέντρο Υγείας Ιτέας ακροβατεί ανάμεσα στην πολιτική και το ανθρώπινο (λόγω κοπώσεως) λάθος, το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου με πρωτοβουλία των κατοίκων της Δωρίδας, έστειλε τα ...χαιρετίσματά του στην ανάλγητη, απάνθρωπη και αμετροεπή εξουσία. Για το Νοσοκομείο Άμφισσας δεν γράφουμε τίποτε.  Τα έχουν κατα-γράψει καλύτερα προ ημερών, οι εκεί εργαζόμενοι.

********************************************************
(Φωτογραφία και κείμενο Διαμαρτυρίας από ''Η Λαλιά της Ρούμελης'')  

Ψήφισμα-Διαμαρτυρία κατοίκων της Δωρίδας για το κλείσιμο του Κέντρου Υγείας Λιδωρικίου


Εμείς  οι πολίτες της Δ.Ε Λιδωρικίου εκφράζουμε την οργή μας για το κλείσιμο του Κ.Υ Λιδωρικίου. Πρόκειται για μια απόφαση σκανδαλώδη, απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που πετσοκόβει τα δικαιώματα μας για τη στοιχειώδη πρόσβαση  στις υπηρεσίες υγείας. Για αυτό λέμε:  ΤΕΡΜΑ  ΠΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ.

14  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  ΜΕΓΑΛΗ ΔΕΥΤΕΡΑ  ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΓΙΑΤΡΟΣ ΟΛΟ  ΤΟ 24ΩΡΟ
21  ΔΕΥΤΕΡΗ  ΗΜΕΡΑ  ΤΟΥ  ΠΑΣΧΑ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ 
22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΔΕΝ  ΥΠΗΡΧΕ  ΕΦΗΜΕΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΦΗΜΕΡΙΑΚΗ ΚΑΛΥΨΗ
25  ΕΩΣ  30  ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ  ΚΑΛΥΨΗ

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από τις υποσχέσεις του Υπουργού Υγείας κ. Άδωνι  Γεωργιάδη, της Βουλευτού Νομού κ Ασπ. Μανδρέκα, του Διοικητή του Γ.Ν Άμφισσας  και του Δημάρχου για απρόσκοπτη  λειτουργία του Κ.Υ που καθησύχαζαν τους Δημότες ότι τάχα δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ η πραγματικότητα τους διαψεύδει.

Δηλώνουμε ότι δεν ανεχόμαστε  να αντιμετωπιζόμαστε σαν πολίτες δεύτερης κατηγορίας.
Η υγεία είναι δημόσιο αγαθό για όλους και όχι εμπόρευμα.
Θα αγωνιστούμε ενάντια σε όποιους μας στερούν το δικαίωμα στην υγεία.

ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ  ΤΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΕΣ ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου