Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

''ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ'' ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΦΟΥΣΕΚΗ


Η ''Ρύθμιση''
της αποτυχίας...

    Όταν το ελάχιστο, το οποίο ευκαιριακά βρέθηκε να νέμεται την εξουσία, στηριζόμενο στην λόγω του εκλογικού Νόμου ύπαρξη του ...ανύπαρκτου, τότε έχουμε τα προχθεσινά φαινόμενα της καθύβρισης του Δημόσιου βίου, υπό τον μανδύα της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.

Βουλή (όχι) των Ελλήνων.  Νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών.  Άρθρο 24 : Υποψήφιος Δήμαρχος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, κατηγορούμενος όμως για κακούργημα, δεν στερείται του  δικαιώματος του ''εκλέγεσθαι'', μέχρι να καταδικασθεί πρωτοδίκως! 

Το επαναλαμβάνουμε : Ο νύν Δήμαρχος του Δήμου Δελφών Νικόλαος Φουσέκης, κατηγορούμενος (εκτός όλων των άλλων σε τοπικό επίπεδο)  από την Ελληνική Δικαιοσύνη για κακούργημα και ενώ επιτέλους παραπέμπεται να δικασθεί με αμετάκλητο βούλευμα του Εφετείου Λαμίας, να έχει την δυνατότητα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για ότι αυτός θέλει.  Δήμαρχος ή Βουλευτής!...  Και αυτό να ισχύει έως ότου καταδικασθεί πρωτόδικα.  Δηλαδή σε 3-4 χρόνια!... 

Αιτιολογία του Υπουργού Μιχελάκη : Μα φυσικά το τεκμήριο της αθωότητος!  Το οποίο όμως στερούνται όσοι προφυλακίζονται για κακουργήματα με απόφαση Ανακριτή και Εισαγγελέα χωρίς δίκη.  Όπως και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, οι οποίοι τίθενται σε αργία αυτομάτως με την απαγγελία της όποιας κατηγορίας....
Το Νομοσχέδιο εγκρίθηκε με την Παρέμβαση-Διαφωνία-Ψήφο του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ,  Κουκουλόπουλου, ο οποίος ''άδειασε'' κυριολεκτικά τον επιφορτισμένον (και διαφωνούντα με το άρθρο) με την εισήγηση εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, βουλευτή Ντόλιο.
Ακολούθησε το ''κράξιμο'', οι αντιπολιτευτικές αντιδράσεις, ο ενδοκομματικός αλληλοσπαραγμός και σήμερα κυκλοφορεί σε εφημερίδες η παρακάτω είδηση : 

''Αλλαγές στη ρύθμιση που προβλέπει την αργία δημάρχων λόγω δικαστικών εκκρεμοτήτων αναμένεται να καταθέσει αύριο το υπουργείο Εσωτερικών έπειτα από παρέμβαση του ΠΑΣΟΚ.
Υπενθυμίζεται ότι η ρύθμιση πέρασε ως άρθρο 24 σε νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πριν από δύο ημέρες στην Βουλή.
Τότε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος είχε επισημάνει ότι το κόμμα του την κάνει αποδεκτή με την προϋπόθεση πως θα υπάρξει τις επόμενες ημέρες νομοτεχνική βελτίωση.
Σήμερα, ο κ. Κουκολόπουλος επισήμανε στην Βουλή ότι «έχουμε τη νομοτεχνική βελτίωση που θα τη δείτε αύριο. Και μάλιστα, πιστεύω ότι πρόκειται για νομοτεχνική βελτίωση που θα την χαιρετίσουν όλες οι πτέρυγες της Βουλής»''.

Κατά το κοινώς λεγόμενον, ''κωλοτούμπα''!

Συμπέρασμα :  Μην προσδοκάτε την επανεμφάνιση του Υπόδικου!  Αρκεσθείτε στα απομεινάρια του!...

2 σχόλια:

  1. Ντόλιος - Κουκουλόπουλος : 1 - 0 ! Τελικά, επικράτησε η θέληση του Ντόλιου για τους υπόδικους Αιρετούς και με την τροποποίηση η οποία κατατέθηκε σήμερα στην Βουλή, ήλθαν τα πράγματα ...στην θέση τους : Σε αργία ο Φουσέκης!
    Καληνύχτα ''τέως'', Καλημέρα Φωκίδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. <<... Η αυτοδίκαιη θέση σε αργία επιβάλλεται με την ίδια διαδικασία και σε περίπτωση αμετάκλητης παραπομπής για κακούργημα, εάν έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι ή προσωρινή κράτηση. Εάν εκδοθεί τελεσίδικη αθωωτική απόφαση, οπότε και αίρεται αυτοδικαίως, η αργία και το διοικητικό μέτρο θεωρείται ως ουδέποτε επιβληθέν. Στην περίπτωση αυτή καταβάλλεται αναδρομικά η αντιμισθία του αποκατασταθέντος από του χρόνου εκδόσεως της διαπιστωτικής σε βάρους του πράξης».

      Αντιγραφή από το άρθρο 24 του Νομοσχεδίου, όπως τελικά διαμορφώθηκε. Στον Φουσέκη, έχουν ήδη επιβληθεί περιοριστικά μέτρα (καταβολή εγγύησης) και συνεπώς εμπίπτει στην περίπτωση της αναγκαστικής αργίας.

      Διαγραφή