Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

"Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ" : ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ                   και ΒΟΗΘΟΙ 

« Ο  Τ Ε Χ Ν Ι Τ Η Σ »

       Άμφισσα   07 / 03 / 2022

  Το Σωματείο μας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που κήρυξε το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας και στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας ΟΜΕ.

   Συμμετέχουμε γιατί σε πείσμα όσων προσπαθούν να μας πείσουν για την ατομική ευθύνη, ή για τον ανθρώπινο παράγοντα, εμείς το ξέρουμε πολλή καλά ότι αυτό το δυστύχημα ήτανε ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με γνωστούς τους ενόχους.

   Έχουμε εμπιστοσύνη στα αδελφά σωματεία των σιδηροδρομικών που χρόνια τώρα αποκάλυπταν ότι είναι ώριμες οι συνθήκες για ένα  έγκλημα που ερχότανε αλλά απευθυνότανε σε κλειστά αυτιά, μάτια και στόματα. Που κατάγγελλαν τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και σε υλικό αλλά τους χλεύαζαν και η εταιρεία και η κυβερνήσεις και οι δημοσιογράφοι που ακόμη και τώρα προσπαθούν να τους αφαιρέσουν το λόγο ή να τους καταχεριάσουν για τις απεργίες (που κάνανε ακριβώς για να προλάβουν το έγκλημα).

    Όλα θυσιάζονται στον βωμό των κερδών! Οι επιβάτες, οι μηχανοδηγοί, οι εργαζόμενοι αποτελούν την καύσιμη ύλη των κερδών τους με τη ζωή μας αναλώσιμη.

  Σε πολύ-πολύ μικρότερη κλίμακα αυτό γίνεται και με τα 9 εργατικά δυστυχήματα στα μεταλλεία της περιοχής μας, όπου η ευθύνη πέφτει στα θύματα άντε και σε κανένα ανεύθυνο – υπεύθυνο και όλα βαίνουν καλώς για να συνεχιστεί αυτή η ίδια και απαράλλαχτη πολιτική.  Η πολιτική ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ!

   Σε αυτό το τρένο θα μπορούσαμε να είμαστε ή εμείς ή τα παιδιά μας. Οι οικογένειες μας. Τα αδέλφια μας.

   Οι νεκροί εξ άλλου αδέλφια μας είναι. Άνθρωποί μας. Νοιαζόμαστε τις οικογένειές τους  που έχουν να διαχειριστούν τις απώλειές τους και το βαρύ τους πένθος.

   Να απολογηθούν τώρα όλοι αυτοί που αδιαφόρησαν μπροστά στις αγωνιώδεις και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τις ελλείψεις στην ασφάλεια των δρομολογίων και στο σιδηροδρομικό έργο, τα προηγούμενα χρόνια μέχρι και λίγες μέρες πριν το δολοφονικό έγκλημα.

Καμία συγκάλυψη και παραδειγματική τιμωρία όλων των ενόχων κράτους και εταιρειών.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΗ στις 12,30 στην πλ. Κεχαγιά

Να γίνουμε ΟΛΟΙ η φωνή των νεκρών συνανθρώπων μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου