Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ - Αίτηση ενδιαφέροντος

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                    

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 

Άμφισσα, 28 Μαρτίου 2023

Ο Δήμος Δελφών για μια ακόμα χρονιά,  συμμετέχει στο πλαίσιο της δράσης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ, ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» για τη σχολική χρονιά 2023-2024, επιδιώκοντας να εντάξει το σύνολο των νηπίων και βρεφών μέσα από το Πρόγραμμα. 

Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα αλλά και τις εγκαταστάσεις μας κάνοντας τους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς μας σταθμούς σύγχρονους ελκυστικούς και λειτουργικούς. Θέλουμε οι Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Δελφών να εξελιχθούν σε πρότυπους χώρους προσχολικής αγωγής όπου οι γονείς με ασφάλεια θα αφήνουν τα παιδιά τους.

Φέτος για πρώτη φορά δημιουργήθηκε και νέο Βρεφικό τμήμα στην Ιτέα καλύπτοντας όλο και περισσότερο τις αυξανόμενες ανάγκες των εργαζόμενων μητέρων του Δήμου μας. Σκοπός μας είναι την επόμενη χρονιά να ανοίξουμε και τρίτο  βρεφικό τμήμα με σκοπό κανένα βρέφος να μην μείνει εκτός Σταθμών.

Θέλουμε εκτός του παιδιάτρου, την επόμενη χρονιά παιδοψυχολόγο και διατροφολόγο να στελεχώσουν τους σταθμούς μας και να επισκέπτονται τους χώρους των σταθμών μας και να παρακολουθούν την εξέλιξη των παιδιών σας, κάνοντας όπου χρειάζεται εξατομικευμένες παρεμβάσεις σε συνεννόηση με σας και τους παιδαγωγούς των παιδιών σας. Οι νέοι συνεργάτες με παρεμβάσεις, οδηγίες και ημερίδες  θα βοηθήσουν παιδαγωγούς και γονείς με συμβουλές για το μεγάλωμα των παιδιών μας .  

Επίσης θέλουμε να λειτουργήσουμε με την νέα χρονιά σχολή γονέων και δράσεις STEAM για τα νήπια των παιδικών μας σταθμών.  Πρέπει να εμπλουτίσουμε με συνεχόμενα και καθημερινά νέα ερεθίσματα τα παιδιά σας. Πρέπει οι σταθμοί μας να εξελιχθούν στις νέες ανάγκες των καιρών. 

Η συμμετοχή σας είναι σημαντική για να πετύχουμε!! Η Αίτηση εκδήλωση ενδιαφέροντος για την συμμετοχή στην ΕΕΤΑΑ, θα πρέπει στην συνέχεια να συνοδεύεται και με την αντίστοιχη Αίτηση εγγραφής στους Παιδικούς-Βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου μας μέσα στον Μάιο μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά !!!

Οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου μας  είναι οι ακόλουθοι:

    • Παιδικός Σταθμός Άμφισσας (Νηπιακό & Βρεφικό Τμήμα)

    • Βρεφονηπιακός Σταθμός Ιτέας (Βρεφικά Τμήματα)

    • Παιδικός Σταθμός Ιτέας (Νηπιακά Τμήματα)

    • Παιδικός Σταθμός Καστελλίων (Νηπιακά Τμήματα)

    • Παιδικός Σταθμός Δεσφίνας (Νηπιακά Τμήματα)

    • Παιδικός Σταθμός Πολυδρόσου (Νηπιακά Τμήματα)

    • Παιδικός Σταθμός Γαλαξιδίου (Νηπιακά Τμήματα)

Σας καλούμε λοιπόν και φέτος να συμπληρώσετε την Αίτηση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος – Συμμετοχής για την εγγραφή των παιδιών σας στους σταθμούς του Δήμου μας ), να υπογράψετε τη δήλωση για τα προσωπικά δεδομένα (προσοχή τα στοιχεία πρέπει να συμπληρωθούν με ακρίβεια) και να  την παραδώσετε στην Διευθύντρια του παιδικού μας σταθμού έως την 07/04/2023 ή να την αποστείλετε με email  στο kdapdelfoi@gmail.com ή την υποβάλλετε ηλεκτρονικά ακολουθώντας το link  https://forms.gle/caEnpEjveADy2GQr8   έως την 27/04/2023.

Στη συνέχεια θα λάβετε ειδοποίηση με email και sms, για τις ημέρες και τις ώρες που μπορείτε να προσέλθετε  στο Δημαρχείο της Άμφισσας ή στο ΚΕΠ της Ιτέας, προκειμένου να υποβάλουμε μαζί την αίτηση σας στην πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ, μόλις ανοίξει η Πρόσκληση.

 Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 22653-50721-724 και 6947808592

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 

    1. Το φορολογητέο εισόδημα δεν πρέπει να ξεπερνά τα 27.000€ για τους γονείς που έχουν έως 2 παιδιά, τα 30.000€ για γονείς με 3 παιδιά, τα 33.000€  για γονείς που έχουν 4 παιδιά και τα 36.000€ για γονείς που έχουν από 5 παιδιά και πάνω.

    2. Θα προηγηθούν τα παιδιά  που θα έχουν κάνει αίτηση για το ΕΣΠΑ.

    3. Για τους αλλοδαπούς γονείς που  η οικογενειακή τους μερίδα είναι στην χώρα καταγωγής τους πρέπει να έχουν πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης το οποίο να έχει εκδοθεί εντός του τελευταίου έτους,  το οποίο θα πρέπει να είναι μεταφρασμένο από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η Αρμόδια Αντιδήμαρχος

Χρυσούλα Σεγδίτσα – Πονήρη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου