Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

ΤΟ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΝ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΠΙΤΙΣΣΑΣ τ.ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΑΣΠΑΣΙΑΣ ΜΑΝΔΡΕΚΑ

      ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25Ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2023

Η φετινή Επέτειος της Επανάστασης του 1821, που οδήγησε στην απελευθέρωση των Ελλήνων από τον τουρκικό ζυγό, βρίσκει τη χώρα μας κάτω από τη βαριά σκιά και την οδύνη μας για την πρόσφατη σιδηροδρομική τραγωδία.

Έχουμε υποχρέωση, όμως, όπως κάθε φορά, να τιμήσουμε τους Ήρωες προγόνους μας, που με ανιδιοτέλεια, αυταπάρνηση και αυτοθυσία και με τη δύναμη που άντλησαν από την πατριωτική ψυχική ανάταση, αγωνίστηκαν και έχασαν τη ζωή τους για την Ελευθερία της Πατρίδας μας.

Έχουμε ηθική και πατριωτική υποχρέωση να εμπνεόμαστε από το παράδειγμά τους για την ομόνοια και την εθνική ομοψυχία, που επέδειξαν και έτσι κατάφεραν, παρότι λιγότεροι και οπλικά ανίσχυροι, να Νικήσουν τον πολυπληθή και πανίσχυρο εχθρό.

Έτσι, σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, και μετά από όσα έχουν συμβεί στη χώρα μας, έχουμε υπέρτατη υποχρέωση και είναι ανάγκη να εμπνευστούμε από το παράδειγμα των προγόνων μας, να αντιληφθούμε ότι, συνειδητοποιημένοι και Ενωμένοι, με στοχασμό και δυναμισμό, μπορούμε να κερδίσουμε κάθε μάχη για τη μετεξέλιξη και την πρόοδο της χώρας μας, να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, να λύσουμε κάθε πρόβλημα και να ξεπεράσουμε οποιαδήποτε δυσκολία.

Τιμή και Δόξα, λοιπόν, σε όλους τους Έλληνες Ήρωες του 1821.

Τιμή και Δόξα στον Ήρωα Εθνεγέρτη Επίσκοπο Σαλώνων Ησαϊα, ο οποίος, σημειωτέον, υπήρξε ο μοναδικός Ιερωμένος, μαζί με τον αδελφό του Παπά Γιάννη, που έπεσε στη μάχη πολεμώντας, και σε όλους τους συμπατριώτες μας Οπλαρχηγούς και Αγωνιστές, που Πρώτοι σήκωσαν το λάβαρο της Επανάστασης στη Στερεά Ελλάδα, την 24η Μαρτίου 1821, στην ιστορική Μονή «Προφήτη Ηλία» στο Χρισσό της Φωκίδας.

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Έλληνες!

Χρόνια Πολλά σε όλους τους Φωκιδείς!


Ασπασία Π. Μανδρέκα

Υποψήφια Βουλευτής Ν.Δ Φωκίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου