Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ-Τ.Δ. ΦΩΚΙΔΟΣ : ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΜΙΑ "ΕΚΔΡΟΜΗ"

Οξύμωρον... 

  Μ' ένα Δελτίον Τύπου προ ολίγων ημερών, η Τοπική Διοίκηση Φωκίδος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.), μας πληροφορεί (ενυπόγραφα) ότι, οι συμμετέχοντες αστυνομικοί στην αποστολή για τους 2ους παγκόσμιους αγώνες στην πόλη Μπαρ του Μαυροβουνίου και αγωνίσθησαν αξιοπρεπώς και προέβαλαν κάποια ελληνικά προϊόντα κατά την διάρκεια των διαλειμμάτων των αγώνων στους αλλοεθνείς συναδέλφους τους, αλλά και επίσης ότι επέρασαν καλά!...  Και όλα αυτά, εν μέσω πανδημίας, εν μέσω παγκοσμίου οικονομικής ασφυξίας, με την επισιτιστική κρίση προ των πυλών, με την παραβατικότητα να έχει κτυπήσει "κόκκινο" και με τον κακό "γείτονά" μας να επιδιώκει την εκτόνωση των προβλημάτων του σε βάρος της χώρας μας.  Με τον δε από 3μήνου σε εξέλιξη πόλεμο στην Ευρώπη, να μεταδίδεται από τηλεοράσεως καθημερινά, ωσάν ένα "reality" αιματοβαμμένο τηλεπαιχνίδι...
  Τίποτε από όλα αυτά προφανώς δεν επηρέασε τους Φωκείς φίλους μας αστυνομικούς, οι οποίοι εθεώρησαν σκόπιμο να κοινοποιήσουν με Δελτίον Τύπου μέσω του διαδικτύου προς τους κατοίκους του Νομού μας, λεπτομέρειες από αυτήν τους την δραστηριότητα.
   Με όλον τον σεβασμό προς την Ελληνική Αστυνομία, το επιτελούμενο έργο της και το προσωπικό της και δίχως καμμία πρόθεση κακής κριτικής για τις δραστηριότητες της Ι.Ρ.Α., μήπως θα έπρεπε να μην "προκληθεί" το κοινόν αίσθημα με την δημοσιοποίηση αυτής της δραστηριότητος; Μήπως θα έπρεπε να διαφυλαχθεί ως κόρην οφθαλμού, η παγιωθείσα στους κατοίκους της Φωκίδος άποψη, ότι ο αστυνομικός είναι μέλος της τοπικής κοινωνίας, διαβιεί εντός της, ότι του αναλογεί "μερίδιο" από την πρόοδό της και ότι συμπάσχει με τα προβλήματά της;
Το Δελτίον Τύπου :

*********************

Η Ελληνική αποστολή στα ‘IPA GAMES 2022’

   Άμφισσα 05 Ιουνίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

                Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (I.P.A.) συμμετείχε στους 2ους Παγκόσμιους Αγώνες  ‘ΙΡΑ GAMES 2022’ που διεξήχθησαν στην πόλη Μπαρ του Μαυροβουνίου από 08 έως 13 Μαΐου 2022.

Η Ελληνική αποστολή αποτελούνταν από  έξι αθλητές της Τοπικής Διοίκησης Φωκίδας, κατ’ αλφαβητική σειρά: ΒΕΛΕΝΤΖΑΣ Γεώργιος, ΖΩΜΕΝΟΣ Ανάργυρος, ΛΑΜΠΑΔΑΡΗΣ Ιωάννης, ΛΥΤΡΑΣ Μαρίνος, ΝΤΟΤΣΙΚΑΣ Θεοφάνης και ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Δημήτριος, οι οποίοι και  συμμετείχαν στα αθλήματα: Basket 3x3 και Αγώνας Δρόμου 5.000 μέτρων. Αρχηγός της Ελληνικής αποστολής ήταν ο Β’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Κωνσταντίνος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Την πρώτη ημέρα πραγματοποιήθηκε τεχνική σύσκεψη στην οποία οι αρχηγοί των αποστολών ενημερώθηκαν για τα τεχνικά ζητήματα και το πρόγραμμα των αγώνων, ενώ δόθηκαν διευκρινήσεις και στα ζητήματα που προέκυπταν.

Την επομένη, παράλληλα με την έναρξη της διεξαγωγής των αγώνων, πραγματοποιήθηκε μια φαντασμαγορική τελετή έναρξης στην οποία οι αποστολές παρέλασαν στον χώρο του σταδίου ‘Stadium TOPOLICA’. Ιδιαίτερη στιγμή αποτελεί το γεγονός, ότι η σημαία των αγώνων προσγειώθηκε στον αγωνιστικό χώρο με τη βοήθεια αλεξιπτωτιστή ελεύθερης πτώσης. Η τελετή έληξε με συναυλία του διάσημου τραγουδιστή Zeljko Samardzic.

Τη δεύτερη μέρα των αγώνων, η Ελληνική ομάδα αγωνίστηκε σε διαδοχικούς αγώνες Μπάσκετ 3x3 με τις ομάδες του Μαυροβουνίου, της Ρουμανίας και της Πολωνίας με τελικό απολογισμό 1 νίκη και 2 ήττες, χωρίς να καταφέρει να προκριθεί στα ημιτελικά. Παράλληλα, στον εξωτερικό χώρο του κλειστού γυμναστηρίου ‘Sportska Dvorana’ υπήρχαν προωθητικά σταντ των συμμετεχουσών χωρών. Το Ελληνικό εκθεσιακό σταντ έτυχε των καλύτερων κριτικών από τους εκατοντάδες επισκέπτες που είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση από την Ελλάδα, καθώς απόλαυσαν προϊόντα που προήλθαν από την ευγενική χορηγία των εταιριών ‘Sary Αλλαντικά’ και ‘Κτήμα Μανωλεσάκη’ από την Δράμα, και ‘Gerentes Olives’ και ‘Οικογένεια Καριαμπά’ από τη Φωκίδα. Στους επισκέπτες μοιράστηκε, επίσης, διαφημιστικό υλικό από την Περιφέρεια Ηπείρου και δόθηκαν αναμνηστικά του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος. Επιπλέον, στις διαδραματιζόμενες, παράλληλα με τους αγώνες, εκδηλώσεις η Ελληνική αποστολή ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα και κέρδισε τις εντυπώσεις των παρευρισκομένων από τις 26 χώρες που συμμετείχαν στους αγώνες είτε ως αγωνιζόμενοι, είτε ως επισκέπτες.

Την τρίτη μέρα αγωνίστηκε ο αθλητής μας ΛΥΤΡΑΣ Μαρίνος στο αγώνισμα του δρόμου 5.000 μέτρων καταλαμβάνοντας την 13η θέση σε 27 συμμετέχοντες στην κατηγορία του (35-45 ετών) σημειώνοντας ικανοποιητικό ατομικό χρόνο.

Το πρόγραμμα των διοργανωτών για τις επόμενες δύο μέρες είχε εκδρομές στις όμορφες πόλεις του Kotor, της Budva και του Ulcinj και ξεναγήσεις σε μουσεία και ιστορικούς χώρους.

Την τελευταία μέρα, η τελετή λήξης έλαβε μέρος στο αίθριο, δίπλα στην πισίνα, του Ξενοδοχείου ‘Princess’. Ήταν μια υπέροχη βραδιά με συναντήσεις με όλες τις ξένες αποστολές και ανταλλαγές δώρων με τοπικά προϊόντα από τα προαναφερθέντα του Νομού μας. Έγιναν οι απονομές των βραβείων στους νικητές όλων των αγωνισμάτων και ακολούθησε ‘Gala’ προς τιμήν όλων των μελών των αποστολών.  Η φιλοξενία των Μαυροβουνίων συναδέλφων και τα μέρη που περιηγηθήκαμε θα μας μείνουν αξέχαστα και για τον λόγο αυτό ευχαριστούμε θερμά την ΙΡΑ Μαυροβουνίου και την Πρόεδρο Biljana Dulovic.

Τέλος, ως ΙΡΑ/Τ.Δ. Φωκίδας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας, τον Δήμο Δελφών, καθώς και τις εταιρείες ‘Γαλαξίδι – Θαλάσσιες Καλλιέργειες Α.Ε.’ και ‘ΔΕΛΦΟΙ-ΔΙΣΤΟΜΟΝ Α.Μ.Ε.’ για την πολύτιμη συμβολή τους στη συμμετοχή της αποστολής μας στους αγώνες.

Servo  Per  Amikeco

(Υπηρετώ διά της Φιλίας)

Για το Διοικητικό  Συμβούλιο

Ο  Πρόεδρος                               Ο Γενικός Γραμματέας

                                                                  

         Ανάργυρος ΖΩΜΕΝΟΣ                         Ιωάννης ΛΑΜΠΑΔΑΡΗΣ

6 σχόλια:

  1. Έκαναν ένα διάλλειμα από τα καθημερινά μπλόκα της Τροχαίας με τους εκατοντάδες ελέγχους αλκοτέστ. Αφήστε που κρατάνε ολημερίς τα ραντάρ για να πιάνουν τους δεκάδες που δεν τηρούν τα όρια ταχύτητας.

    Τους αξίζει.

    Πέρα από την ειρωνεία ...

    Δεν μας αξίζουν τα δεκάδες προσκηνυτάρια στο δρόμο Ιτέα - Άμφισσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους μεν κενούς ασκούς η πνοή διίστησι, τους δ’ ανοήτους, το οίημα.
    Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας και τους ανόητους η έπαρση.
    Σωκράτης, 469-399 π.Χ., Φιλόσοφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το δσ πρέπει να παραιτηθεί και να ζητήσει συγγνώμη. Απαράδεκτο να διαφημίζουν πληρωμένες διακοπές όταν ακόμα και συνάδελφοί τους πεινάνε... Μεγάλη ασέβεια προς όλο το κόσμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επικουρε το σχόλιο σου για την ανακοίνωση της I.P.A Φωκίδας είναι η επιτομη του κίτρινου κ του ραγιαδισμου , δε ξέρω τι σε πειραξε αν είναι προσωπικο με κάποιον αστυνομικό ή ισως απλα ζηλευεις . Αν προκαλειται το κοινο σου αίσθημα για αυτη η "εκδρομή" εν ωρα ολων αυτων των δεινων σε παγκόσμιο ευρωπαικο
    κ εθνικό επίπεδο,παρακαλω ξεκινήσε μια καμπάνια απαγορευσης σχολικων εκδρομων χοροεσπερίδων δημοσιων συναθροισεων κτλ. Προφανώς κ δεν είσαι πραγματικός φίλος της αστυνομίας διότι προσπαθεις μεσα απο μια εκδήλωση ιδιωτικης κ αυτοχρηματοδοτουμενης λέσχης αστυνομικών να βγάλεις χολή προς την αστυνομία κ προς την τοπική κοινωνία .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και "κίτρινος" και "ραγιάς" και με ζήλεια, γιατί μια ομάδα αστυνομικών δημοσιοποίησε την (όχι σχολική) εκδρομή της;... Έλεος φίλτατε!

      Διαγραφή
  5. Προς ανώνυμο 12.16. Τι εννοείς αυτοχρηματοδοτουμενη. Αφού είχατε χορηγούς τους γνωστούς ευεργέτες της περιοχής.Τι ερχοσασταν πάνω στα γραφεία να συζητήσετε τότε; Κάνατε τη γύρα σας μαζέψατε τις δωρεές και κάνατε την βόλτα σας. Εμείς εδώ στη δουλειά κάθε μέρα μέχρι να ξανάρθετε του χρόνου να σας δούμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή