Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ - από την στάθμευσή του στην Ιτέα (φωτογραφίες)

 Περασμένα μεγαλεία μηχανοκίνητου αθλητισμού.

  Καλοδιατηρημένα, όμορφα και σπάνια πλέον αλλά σε χρήση ακόμη αυτοκίνητα, παρετάχθησαν στον μώλο της Ιτέας, αναμένοντας τα βλέμματα των πολλών παρευρισκομένων (κατοίκων και επισκεπτών της πόλεως), καθώς επίσης και την εντολή του αφέτη, για την οδύσσειά τους στις ειδικές διαδρομές της Γκιώνας.  Αυτοκίνητα "κούκλες", με ιστορία στους αγώνες του "Ράλλυ Ακρόπολις", των οποίων η άψογη διατήρηση σε αυτήν την ηλικία, αποτελεί από μόνη της έπαινο και βραβείο στους ιδιοκτήτες τους.
  Άνω των 30 ετών το κάθε ένα από αυτά, με το γηραιότερο (ένα Mercedes, αυτό στην φωτογραφία τίτλου μας), να υπερβαίνει τα 70 έτη κυκλοφορίας!... 
  Από ενωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, κατέφθασαν οχήματα, πληρώματα και συνεργεία (κάποια από τα αυτοκίνητα είχαν και εργοστασιακή υποστήριξη) και μετά από τις μικρο-επεμβάσεις της τελευταίας στιγμής και τον σχετικό έλεγχο (πράγματα τα οποία έγιναν στον χώρο της Μαρίνας), τα αυτοκίνητα επήραν την θέση τους στον μώλο της Ιτέας.
Σήμερα δε, Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, από ενωρίς το πρωΐ τα αυτοκίνητα άρχισαν θορυβωδώς να αναχωρούν για την ειδική διαδρομή "Καρούτες" στην Γκιώνα, δίνοντας την δυνατότητα σε επαγγελματίες οδηγούς αλλά και "χομπίστες", να αναδείξουν το ταλέντο τους, τα προτερήματα αλλά και τις δυνατότητες των οχημάτων τους.  Εξ άλλου, αυτός ήταν και ο κύριος λόγος οργανώσεως αυτού του ιστορικού "Ράλλυ Ακρόπολις 2022".
  Εδώ να σημειώσουμε ότι για μια ακόμη φορά, έγινε "κατάληψη" της παραλίας μας, από τους πάρα πολλούς νεοεισελθόντες και εν δυνάμει διαφημιστές της Ιτέας μας, τους έχοντες σχέση με το συγκεκριμένο Ράλλυ.

Παραθέτουμε φωτογραφίες από την εχθεσινή "παράταξη" των αυτοκινήτων στο λιμάνι της Ιτέας. 
 

Και η ομάδα των μοτοσυκλετιστών, η οποία "συνόδευε" τα αυτοκίνητα του Ράλλυ


2 σχόλια:

  1. Πόσο πάει η βενζίνη; Εμείς δεν μπορούμε να πάμε στην δουλειά μας και αυτοί κάνουν βόλτες ανά την Ελλάδα και πληρώνουμε εμείς τα έξοδα διοργάνωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχω ιδεί μ@@@κες αλλά εσύ ρε 12.00 είσαι πολύ βαριά περίπτωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή