Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ Ι.Κ.Α. Ν.ΦΩΚΙΔΟΣ : ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ (2)

 
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

        ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ

2 ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ   ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΕΣ   ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ

ΙΚΑ – OAEE – ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ – ΕΛΤΑ – ΟΣΕ –– ΠΕΣ ΝΑΤ– ΠΣΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ – ΠΟΣΕΑ ΕΤΕΑΠ – ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Δελτίο Τύπου (1) για την Πανελλαδική Συγκέντρωση των Συνταξιούχων της 24/6/2022

28/6/2022

Η Συντονιστική Επιτροπή αγώνα των συνταξιούχων χαιρετίζει τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που έφθασαν στην Αθήνα μέσα σε αντίξοες καιρικές συνθήκες για να δώσουν για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό τους παρόν στη μεγαλειώδη Πανελλαδική συγκέντρωση των συνταξιούχων.

Οι συνταξιούχοι που έδωσαν το αγωνιστικό τους παρόν αποτελούν ένα θετικό παράδειγμα που δεν είναι μόνο γι’ αυτούς, αλλά για την νέα γενιά, τα παιδιά και τα εγγόνια τους, που φωτίζει τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν για τη λύση των προβλημάτων τους.

Με την συνεπή αγωνιστική τους δράση την πορεία και τα συνθήματά τους έστειλαν τα μηνύματά τους. Χιλιάδες στόματα απαίτησαν άμεσες λύσεις από την κυβέρνηση και φώναξαν: δώστε τώρα αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις με ενσωμάτωση της προσωπικής διαφοράς στη Κύρια σύνταξη, επιστροφή των πληρωμένων δώρων μας, των αναδρομικών μας, άμεση έκδοση συντάξεων, προσλάβετε τώρα γιατρούς νοσηλευτές, δεν χρωστάμε σε κανέναν, επιστρέψτε ό,τι μας αφαιρέσατε.

Οι συνταξιούχοι, τα σωματεία από όλη την χώρα με χιλιάδες τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας εκφράζουν για μια ακόμη φορά την πίκρα, την απογοήτευσή και το θυμό τους, από την στάση μιας μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ που για μια ακόμη φορά δεν έδειξαν πλάνα από τις δεκάδες δηλώσεις των συνδικαλιστών και των συνταξιούχων που δόθηκαν στην διάρκεια τις τεράστιας συγκέντρωσης και πορείας, αλλά και την ίδια την διαδήλωση. Κυριολεκτικά μια από τις τεράστιες αγωνιστικές εκδηλώσεις  των συνταξιούχων αυτή την δύσκολη εποχή εξαφανίστηκε από τις περισσότερες οθόνες των τηλεοράσεων. Την ίδια στιγμή που σε αυτές, όσο και σε μερίδα του τύπου καθημερινά συνεχίζονται να παρουσιάζονται και να γράφονται σταθερά δεκάδες ψέματα για δήθεν αυξήσεις στους συνταξιούχους. Παρουσιάζοντας πχ σαν αύξηση και παροχή προς αυτούς την καθυστερημένη απόδοση των συντάξιμων αποδοχών και μάλιστα άτοκα, καθώς την διατήρηση της προσωπικής διαφοράς σύμφωνα με τους νόμους Κατρούγκαλου – Βρούτση είχε δρομολογηθεί να καταργηθεί από το 2023. Ο καθένας μπορεί να βγάλει συμπεράσματα για τον ρόλο τους. 

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, και τα σωματεία των συνταξιούχων θα φροντίζουν να φθάνουν στους συνταξιούχους οι  πραγματικές ειδήσεις και η αλήθεια. 

Είμαστε σε φάση αναμονής ενόψει της συνάντησης με τον Πρωθυπουργό και αμέσως, με νέο Δελτίο Τύπου, θα σας ενημερώσουμε για τα αποτελέσματα. 

Ευχόμαστε σε όλους τους Συναδέλφους και τις Συναδέλφισσες καλή δύναμη και υγεία. 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις 

 

************************************************************************** 

 

Δελτίο τύπου (2) των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων (ΣΕΑ), για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας 1403-7/2022

Αθήνα 29/6/2022

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις με βάση την νέα  απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την επιστροφή των αναδρομικών του 11μηνου 2015-2016 επισημαίνει:

Α. Για μια ακόμη φορά με την συμβολή και την προσφυγή διάφορων μεγαλοδικηγορικών  γραφείων  που δήθεν κόπτονται για τους συνταξιούχους, το ανώτατο δικαστήριο της χώρας νομιμοποιεί και βγάζει συνταγματικό όλο το αντιασφαλιστικό αντιλαϊκό νομοθετικό πλαίσιο, της Ε.Ε και των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που με αυτό κατακρεουργήθηκαν οι συντάξιμες αποδοχές και τα δικαιώματα των συνταξιούχων στην κοινωνική ασφάλιση. 

Β. Η πρόσφατη απόφαση η οποία βγαίνει μετά από ενάμιση χρόνο καθυστέρηση, αφορά την καταβολή των αναδρομικών στις κύριες, επικουρικές συντάξεις και τα δώρα του 11μηνου 2015-2016, ουσιαστικά υιοθετεί όλο το σκεπτικό του νόμου 4714/20 και βγάζει όλες του τις διατάξεις συνταγματικές. Με αυτόν τον τρόπο ότι μέχρι σήμερα αντιασφαλιστικό έχει ψηφισθεί από όλες τις κυβερνήσεις βγαίνει συνταγματικό. 

Γ. Για μια ακόμη φορά η απόφαση αυτή οδηγεί σε νέες δικαστικές περιπέτειες με ατομικές αγωγές, νέα έξοδα, εκατομμύρια συνταξιούχους, που για δέκα χρόνια οι συντάξεις και τα δικαιώματά τους έχουν σφαγιασθεί και πληρώνουν κάθε χρόνο 8.5 δισεκατομμύρια, δίχως καμιά απολαβή γιατί και αυτά που έβγαλε η προηγούμενη απόφαση του ΣτΕ η κυβέρνηση την εφάρμοσε κουτσουρεμένη με πολιτική απόφαση δίχως να αποδώσει τα αναδρομικά του 11μηνου σε όλους τους συνταξιούχους που τα δικαιούταν. 

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή της σε όλη αυτή την απαράδεκτη, πολυέξοδη, και ψυχοφθόρα διαδικασία. Καλούν την κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική και πρακτική και άμεσα  με πολιτική απόφαση να αποδώσει σε όλους τους συνταξιούχους όλα τα αναδρομικά του 11μηνου 2015-2016 δίχως δικαστικές αποφάσεις και προαπαιτούμενα. Απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις τώρα σε όλες τις συντάξιμες αποδοχές και όλων των άλλων αιτημάτων που με την πρόσφατη πανελλαδική μας συγκέντρωση θέσαμε.  

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου