Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

ΕΝΑ "ΧΡΥΣΑΦΟ-ΔΙΑΜΑΝΤΕΝΙΟ" ΠΑΙΔΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ


Η εικονογράφιση του βιβλίου είναι της "δικής" μας 
Αμφισσιώτισσας Βιβής Μαρκάτου
Δελτίο Τύπου
Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο ‘’Ο Διαμαντένιος και ο Χρυσαφένιος κοκκινολαίμης’’ της συγγραφέως Αναστασίας Δατσογιάννη. Την εικονογράφηση φιλοτέχνησε η εικονογράφος Βιβή Μαρκάτου με την υπογραφή των εκδόσεων ‘’Ελκυστής’’.
Το βιβλίο είναι γραμμένο σε ποιητικό λόγο, με την συγγραφέα να κάνει το ντεμπούτο της στον χώρο του παιδικού βιβλίου. Το παραμύθι έχει ένα δυνατό μήνυμα αγάπης και ελπίδας που διαχέεται σε όλο το έργο από την πρώτη ως την τελευταία σελίδα του.
Οι πρωταγωνιστές είναι δύο κοκκινολαίμηδες –ταχυδρόμοι αγάπης και ‘’ελπιδοφόροι’’ που αποφασίζουν να ταξιδέψουν τον κόσμο για να προσφέρουν χαμόγελα σε όλα τα παιδιά.
Το βιβλίο μόλις κυκλοφόρησε και έχει ξεκινήσει το ταξίδι του!
Μπορείτε να το παραγγείλετε από την σελίδα του εκδοτικού οίκου «Ελκυστής» ή από την σελίδα στο Facebook «Ο Διαμαντένιος και ο Χρυσαφένιος κοκκινολαίμης» για να ζητήσετε ένα υπογεγραμμένο αντίτυπο από την συγγραφέα.
Κριτικές:
Χρειάζεται τέχνη για να κερδίσεις με την πρώτη σελίδα τον αναγνώστη σου… και αυτό το πετυχαίνει η Αναστασία Δατσογιάννη μέσα από αυτό το χαριτωμένο, τρυφερό και ευφάνταστο βιβλίο. Η αβίαστη ροή του λόγου με την ομοιοκαταληξία, μαζί με την ολοζώντανη και ελκυστική εικονογράφηση, αποτελούν το κρίσιμο ερέθισμα που θα γεννήσει στο παιδί την αγάπη για το διάβασμα. Στο πρόσωπο των πρωταγωνιστών, ξεπροβάλουν οι πραγματικές αξίες της ζωής…”
-Από τον Γιώργο Σπύρου, εκπαιδευτικό A/Bάθμιας Εκπαίδευσης
Μια ζεστή ματιά στις ανθρώπινες σχέσεις σε μια σκληρή εποχή. Ένα βιβλίο που δοξολογεί την αγάπη, τη συμπόνια και την αλληλεγγύη προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. Η συγγραφέας απευθύνεται ταυτόχρονα στα παιδιά και στους μεγάλους προσπαθώντας να τους πείσει ότι η αγάπη μπορεί να μεγαλουργήσει. Μακάρι να το καταφέρει!”
-Από τον Χαράλαμπο Σακονίδη, Καθηγητής Παιδαγωγικού Τμήματος
Το συγκινητικό ταξίδι του Διαμαντένιου και του Χρυσαφένιου, με φτερά την αγάπη, τη συμπαράσταση, την προσφορά… Ένα μήνυμα αισιοδοξίας από παιδιά που γνώρισαν τον πόνο, δεν έχασαν όμως την πίστη και τη δύναμή τους… Μια ευκαιρία να αφουγκραστούμε τις ανησυχίες τους, να μάθουμε τα όνειρά τους και να συμβάλουμε, καθένας με τον τρόπο του, στην εκπλήρωσή τους… Ένα παραμύθι για τα όνειρα των παιδιών που φωτίζουν και τις δικές μας ζωές…
-Από τους Στέργιο & Όλγα Τζανίδη, εκπαιδευτικοί και συγγραφείς
Bιογραφικό σημείωμα
Η Αναστασία Δατσογιάννη έχει γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη το 1991. Από πολύ μικρή φανταζόταν τον εαυτό της σε ένα επάγγελμα που οπωσδήποτε θα είχε να κάνει με την πιο διαυγή και αλώβητη ανθρώπινη μορφή αγνότητας του κόσμου τούτου, τα παιδιά. Με αφετηρία το όνειρο αυτό, οι προπτυχιακές της σπουδές ολοκληρώθηκαν στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, ενώ αργότερα ως υπότροφος μετέβη στην Κύπρο για τις μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο της Μαθηματικής Παιδείας του Πανεπιστημίου Κύπρου. Τώρα είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου Γερμανίας (Ludwig Maximilian University of Munich), ακολουθώντας με μεγάλη αφοσίωση και προσωπική απόλαυση την έρευνα στον τομέα της Μαθηματικής Παιδείας. Μια από τις γενικές αρχές της είναι πως η αγάπη για τη ζωή και τον συνάνθρωπο μπορεί να νικήσει τα μεγαλύτερα θηρία αυτού του κόσμου και η γνωριμία του παιδιού με την ουσιαστική αυτή αγάπη είναι ευθύνη τεράστιας ηθικής βαρύτητας των μεγάλων. Με βάση ακριβώς αυτήν την αρχή σε συνδυασμό με τη λατρεία της να εκφράζεται μέσω του γραπτού λόγου, ξεκίνησε μόλις το συγγραφικό της έργο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου