Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΙΤΙΩΤΗΣ ΑΝΤΑΡΤΗΣ

  "Έφυγε" πλήρης ημερών (98 ετών) ο Θύμιος Πολυζώης, ο γνωστός και αγαπητός σε όλους τους Ιτιώτες "Μποσνάκης".  Αγωνιστής και ιδεολόγος έως το τέλος της ζωής του, ευτύχισε να αποκτήσει οικογένεια (δυο θυγατέρες και τέσσερα εγγόνια) η οποία οικογένεια ήταν μαζί του, έως το τέλος της ζωής του. 
 
Ο Θύμιος ήταν, ο τελευταίος από τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και μαζί του, έκλεισε και ο κύκλος των πατριωτών εκείνης της ταραγμένης περιόδου, των οποίων η άδολη ιδεολογία τους, είχε γίνει τρόπος ζωής τους.

3 σχόλια:

  1. "Να αγαπάτε όλους τους ανθρώπους. Δεν επεδίωξα πλούτη και περιουσία, λαχταρούσα αγάπη και ειρήνη για όλους. Να είστε δίκαιοι και να υπερασπίζεστε πρώτα απ' όλα το δίκιο των άλλων... τότε σίγουρα βαδίζετε στο σωστό δρόμο"
    Αυτό έκανε και αυτό θα συνεχίζω να κάνω ( ο ίδιος ποτέ δεν επιζήτησε το κακό όσων του στέρησαν την ελευθερία του, την οικογένειά του και παραλίγο την ζωή του).
    Τον ευχαριστώ για τον άνθρωπο που με έκανε, για τον άνθρωπο που είμαι.
    Ν.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα μας λείψεις μπαρμπαΘύμιοοοοοοοοοο ..................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ήταν ελεύθερο και δημιουργικό πνεύμα αγαπούσε την ζωή και τον άνθρωπο , σε όλη του τη ζωή πάλεψε για να δούνε τα παιδιά του , και τα παιδιά όλου του κόσμου καλύτερες μέρες , οπως έλεγε. Πάλεψε για την λευτεριά της πατρίδας , για την δημοκρατία και τη ισότητα , για μια καλύτερη κοινωνία . Ας συνεχίσουμε εμείς τον αγώνα αυτο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή