Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΚΙΡΡΑΣ & ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΙΤΕΑΣ : "ΕΠΕΣΑΝ" ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

          (έκλεισε 5ετία...)
Υπομονή, θα γίνει.

    Μετά από παλινωδίες και κωλυσιεργίες ετών, μετά από άστοχες και γραφειοκρατικές παρεμβάσεις και τέλος, μετά από την έκπτωση του έργου από τα χρηματοδοτικά προγράμματα του ΕΣΠΑ 2008-2014 όπου και είχε αρχικά ενταχθεί, αναλαμβάνει το έργο ο νέος ανάδοχος, υπογράφοντας σήμερα και την σχετική σύμβαση. 
Και τούτο, οφείλεται αποκλειστικά και μόνον στην παρέμβαση του Περιφερειάρχη, ο οποίος μετέφερε το κόστος κατασκευής του αποχετευτικού Κίρρας και Βιολογικού Ιτέας,
σε πρόγραμμα χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια, η οποία είχε προνοήσει να δεσμεύσει πιστώσεις από το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020. Το μόνο το οποίο είχε ζητήσει (ο Περιφερειάρχης) ήταν, να στείλει το αίτημα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ο Δήμος Δελφών. 
Στην ουσία δηλαδή, ζητούσε την σύμφωνη γνώμη του Δήμου Δελφών, προκειμένου να χρηματοδοτήσει ένα καταδικασμένο έργο, το οποίον είναι τόσον αναγκαίο για την Ιτέα και την Κίρρα. Κι εμείς (ο Δήμος Δελφών δηλαδή), του δώσαμε την ...συγκατάθεσή μας!
   Τοιουτοτρόπως, με την υπογραφή της συμβάσεως από τον Δήμαρχο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, τόσον η αποπεράτωση του αποχετευτικού της Κίρρας, όσον και η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων Ιτέας, θα πρέπει να θεωρούνται ως δεδομένες διεργασίες, για την ...έλλειψη τροφής των γλάρων του λιμένα μας.

Απορία μας : Τι μέλλει γενέσθαι με τον “Τεχνικό Σύμβουλο”, ο οποίος είχε προ 5ετίας αναλάβει κατόπιν δημοπρατήσεως την επίβλεψη του έργου “Αποχετευτικό – Βιολογικός”;   Θα εξακολουθήσει να είναι (αμοιβόμενος) “Σύμβουλος” σε ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται και εποπτεύεται από την Περιφέρεια; 

***********************************************


             ΑΜΦΙΣΣΑ, 28.12.2017
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 80/2017

ΘΕΜΑ: “ Υπογραφή σύμβασης για την αναβάθμιση της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων Ιτέας”

Υπογράφτηκε σήμερα, Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017, από το Δήμαρχο Δελφών, κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο και τον Πρόεδρο της αναδόχου εταιρείας ΜΥΒΑ Α.Ε., κ. Ιωάννη Τρουβά, η σύμβαση για την αναβάθμιση της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (Ε.Ε.Λ.) Ιτέας, ύψους ενός εκατομμυρίου διακοσίων δεκαπέντε χιλιάδων διακοσίων (1.215.200,00) ευρώ.

Η πράξη εντάχθηκε αρχικά στο Ε.Σ.Π.Α. 2007-2014, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» με την αρ. πρωτ. 169374/24-6-2011 απόφαση του Ειδικού Γραμματέα Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και περιελάμβανε δύο κύρια υποέργα: α) Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτυού Κίρρας και β) Αναβάθμιση Ε.Ε.Λ. Ιτέας.

Το δεύτερο υποέργο δημοπρατήθηκε την 31η.07.2015, η δε διαδικασία δημοπράτησης ολοκληρώθηκε με την υπ’ αριθμ. 417/31.10.2016 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δελφών.

Εν συνεχεία η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εξέδωσε την πρόσκληση υπ’ αριθμ. 34/2017 για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη», η οποία απευθυνόταν σε τρεις φορείς (μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Δελφών) που είχαν σε εξέλιξη τέτοιου είδους έργα και επιδεχόταν προτάσεις μόνο μεταφερόμενων έργων, τα οποία θα τύχαιναν άμεσης αξιολόγησης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών με την υπ’ αριθμ. 199/02.06.2017 Απόφασή του ενέκρινε την υποβολή πρότασης χρηματοδότησης της πράξης στην ως άνω πρόσκληση 34. Η πρόταση χρηματοδότησης της πράξης υποβλήθηκε άμεσα από τον Δήμο Δελφών την 20η.06.2017, αξιολογήθηκε πρώτη και εντάχθηκε πλέον στο Ε.Σ.Π.Α. 2014-2020 με την υπ’ αριθμ. πρωτ. 3742/07.09.2017 Απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας.

Η σύμβαση, που υπογράφτηκε σήμερα, προβλέπει την αντικατάσταση του συνόλου σχεδόν του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του Βιολογικού Καθαρισμού (ΒΙΟ.ΚΑ.) Ιτέας και του κεντρικού αντλιοστασίου Ιτέας (Λεωφόρος Ηρώων) και αρκετές ακόμη παρεμβάσεις αναβάθμισης των εγκαταστάσεων, προβλέπεται δε η παρέμβαση να ολοκληρωθεί σε χρονικό διάστημα εννέα (9) μηνών.

Με την αναβάθμιση του ΒΙΟ.ΚΑ. Ιτέας ο Δήμος Δελφών πραγματοποιεί ακόμη ένα σημαντικό βήμα για τη συνολική βελτίωση των υποδομών μας στην ύδρευση και αποχέτευση. Έχοντας πρόσφατα ιδρύσει και τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.), η οποία εντός του Ιανουαρίου 2018 ξεκινά τη λειτουργία της, διαθέτουμε πλέον και το κατάλληλο σχήμα τόσο για την καλύτερη λειτουργία των δικτύων και συστημάτων ύδρευσης – αποχέτευσης του Δήμου μας, όσο και για την επαρκέστερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας.

----------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου3 σχόλια:

  1. Θλιβεροί...οι χειρότεροι που περασανε ever...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ετσι,ξαναγυρίσαμε στο 2009,όπου το έργο εάν το άφηναν να εξελιχθεί όπως το είχε προγραμματίσει ο τότε Δήμος Ιτέας, θα είχε τελειώσει το 2011. Τώρα, "φτου κι απ της αρχής" και ...εάν και.. πότε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΝΟ..ΜΕΓΑΛΗ ΓΑΓΓΡΑΙΝΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή