Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ (δημοτικός σύμβουλος) : ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ (επιστολή-αλληλογραφία)


                   Ημ/νία :27/06/2017                        
Σχετικά με την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού ταμείου Δήμου Δελφών σε μια παράνομη προσπάθεια για την ίδρυση δύο λιμενικών ταμείων (δηλαδή την κατάτμιση του Λιμενικού φωκίδας σε Δημοτικό λιμενικό Γαλαξειδίου και Ιτέας)  οι μάσκες έπεσαν η υποκρισία και η διγλωσία του Δημάρχου  και των συνεργατών του κατέρρευσαν !!! Το υπουργείο εσωτερικών είναι καταπέλτης !
Εξετάζοντας τις γνωμοδοτήσεις 130 & 131 27/04/2017 του Δημοτικού Συμβουλίου απέστειλε νέο έγγραφο Aρ. πρωτ 15266 6/6/2017 εναρμονισμένο σαφώς με την νομοθεσία . Απορρίπτει τις γνωμοδοτήσεις αυτές και καθιστά εκ νέου σαφές την δυνατότητα ίδρυσης   ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΕ ΕΔΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ και καλεί το Δημοτικό Συμβούλιο να εναρμονιστεί με την νομοθεσία και να γνωμοδοτήσει για ΕΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙKΟ ΤΑΜΕΙΟ NA TO ΜΕΤΟΝΟΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ .
Επισυνάπτω το σχετικό έγγραφο ……
Επίσης  θα ήθελα να επισημάνω ότι το θέμα δεν έχει να κάνει με τοπικισμούς όπως πολλοί τεχνιέντως παρουσιάζουν  αλλά με την  εύρυθμη λειτουργία του Δήμου !!! Ο Δήμος από την αρχή της καλλικρατικής εποχής από το έτος 2011 αντί να αντικαταστήσει  το λιμενικό φωκίδας ιδρύοντας  το δημοτικό λιμενικό δήμου δελφών με έδρα την Ιτέα το οποίο ήταν και η διακηρυγμένη θέση του Δήμου Δελφών άρχισε να παίζει παιχνίδια μικροπολιτικής καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους ενισχύοντας τους τοπικισμούς με βασικό πρωταγωνιστή  τον σημερινό Δήμαρχο οποίος είχε χειριστεί την υπόθεση από το 2011  . Ολες οι αναβολές οι καθυστερήσεις οι παλινωδίες η διγλωσία το μόνο που κατάφεραν είναι ΠΡΩΤΟΝ   Ο Δήμος να γίνεται περίγελο στα Υπουργεία και φυσικά ανά την Ελλάδα αφού και ο ποιό αδαής έχει αντιληφθεί πλέον τον λόγο επιμονής  της δημοτικής αρχής για ίδρυση δύο λιμενικών ταμείων που δεν είναι άλλος εκτός από μικροπολιτική , λαικισμό και ψηφοθηρία  !   ΔΕΥΤΕΡΟΝ    Στέρηση του δήμου τεράστιων οικονομικών πόρων λόγω λειτουργίας επιχειρήσεων στο παραλιακό μέτωπο ΤΡΙΤΟΝ  Την τουριστική υποβάθμιση της περιοχής της Ιτέας αφού υπο της παρούσες συνθήκες επικρατεί πλήρης αναρχία . Ούτε η καθημερινότητα αντιμετωπίζεται ούτε έργα υποδομής υλοποιούνται .
Ο Δήμαρχος αντί να διοικήσει  και να επιλύει προβλήματα βάσει του νόμου άγεται και φέρεται από τους πολιτικούς του φίλους προφανώς για την πολιτική του επιβίωση χαιδεύοντας αυτιά προσπαθώντας  να ικανοποιήσει  τοπικίστικα συμφέροντα. Αποτέλεσμα η πλήρης αποδιοργάνωση και κατάρρευση σε όλα τα επίπεδα !
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ  ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ !!!
Εκείνο όμως που έχει μεγάλη  σημασία είναι ότι και η μειοψηφία δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το χρόνιο σύνδρομο της μικροπολιτικής οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας και μάλιστα οι ορμώμενοι  εξ Ιτέας δεν ανταποκρίθηκαν στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις των  αφού επί της ουσίας δεν ενδιαφέρθηκαν για ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ Δ.Ε. ΙΙΤΕΑΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ  για την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την ΙΤΈΑ .  Επί της ουσίας λειτούργησαν ως Δούρειοι Ιπποι . Για άλλους ΔΥΣΤΥΧΩΣ έχει μεγαλύτερη σημασία η καρέκλα (Αντιδήμαρχος  Ιτέας) και για άλλους οι ενδοπαραταξιακές  ισορροπίες . Ετσι υπέστειλαν την σημαία της δίκαιης διεκδίκησης και έγιναν για άλλη μια φορά έρμαια  νοοτροποιών και πρακτικών του παρελθόντος που τόσα δεινά έχουν συσσωρεύσει στον τόπο .
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΡΑΚΑΚΗΣ
Δημοτικός Σύμβουλος
Απολλώνειο φώς – Καθαρή λύση


1 σχόλιο:

  1. ΛΕΣ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΟΙΚΕΙ; ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ! ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΕΙ ΚΑΝ. ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΦΥΣΑΕΙ Ο ΑΝΕΜΟΣ...ΔΕΣ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ...ΕΔΩ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΔΕΥΑ ΠΟΥ ΣΤΟΙΧΙΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ...Ο ΚΟΥΚΟΣ ΑΗΔΟΝΙ...ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΔΕΥΑ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ...ΠΕΤΑΕΙ Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ; ΠΕΤΑΕΙ...ΛΕΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ. ΚΑΙ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή