Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Cine Itea : "9 ΒΑΣΙΛΙΣΣΕΣ"


ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Παρασκευή 18/11/2016 στις 9μμ

«Εννιά βασίλισσες» του Φαμπιάν Μπελίνσκυ
με τον Ρικάρντο Νταρίν 

Μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του αργεντίνικου σινεμά!
Διασκεδαστική αστυνομική  ταινία  με συνεχείς ανατροπές, χιούμορ, σασπένς, έξυπνο σενάριο και υπέροχες ερμηνείες!

ΥΠΟΘΕΣΗ
Δύο μικροαπατεώνες στο Μπουένος Άιρες, ο Χουάν και ο Μάρκος, γνωρίζονται τυχαία και καταλήγουν να είναι συνέταιροι σε ένα κόλπο που αποτελεί και για τους δύο ευκαιρία ζωής. Θα κερδίσουν 500.000 δολάρια εφόσον παραδώσουν μέσα σε 24 ώρες σε κάποιον συλλέκτη εννιά σπάνια γραμματόσημα, τις «9 βασίλισσες», που στην πραγματικότητα είναι πλαστά. Έχουν να αντιμετωπίσουν απρόοπτες αναποδιές, όπως και τη μεταξύ τους έλλειψη εμπιστοσύνης, αφού συνεχώς ο ένας πάει να ρίξει τον άλλον. Κινούνται σε έναν κόσμο που κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί κανέναν και όλοι οι χαρακτήρες είναι εν δυνάμει απατεώνες.

Αριστοτεχνικά δομημένη ταινία, συνδυάζει πλούσια πλοκή, κωμικοτραγικές καταστάσεις στην Αργεντινή του 2000, ενώ το σενάριο είναι καλοδουλεμένο με έξυπνο χιούμορ.
Παρότι είναι η πρώτη ταινία του σκηνοθέτη Φαμπιάν Μπελίνσκυ, ο ίδιος μετράει ήδη πάνω από 20 χρόνια πίσω από τις κάμερες, έχοντας μια μακριά καριέρα στην τηλεόραση και στη διαφήμιση. Εμπειρία που φαίνεται στους γρήγορους ρυθμούς που ακολουθεί η ταινία του και στα δυναμικά του πλάνα, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται και η εξαιρετική ικανότητά του στην ανάπτυξη των χαρακτήρων του. Αναμφίβολα, πρόκειται για έναν ταλαντούχο σκηνοθέτη και σεναριογράφο.
Περιοχή συνημμένωνΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου