Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Η ΟΙΤΗ, ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙ (Φωκική Πανδαισία)

Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Μαυρολιθαριτών
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: "ΜΑΝΙΤΑΡΟΕΞΟΡΜΗΣΗ στην ΟΙΤΗ"
" Μανιταροεξορμηση "στη νερομανα Οιτη – το βουνό των αμέτρητων πηγών και των σπάνιων αγριολούλουδων, αλλά και των ερωτικών συναντήσεων του Ηρακλή με τη βασιλοπούλα Ιόλη - διοργανώνει, με επίκεντρο το Μαυρολιθάρι Φωκίδας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος απανταχού Μαυρολιθαριτων, το τριήμερο Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2016 έως και Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.

Οι συμμετέχοντες στην εξορμηση – ειδήμονες και μη –  θα έχουν την ευκαιρία :
** να κάνουν πεζοπορία στο πυκνό ελατοδάσος και στα ξέφωτα λιβάδια της Οίτης,
**να περιδιαβουν  στο "μαγικό" κόσμο  των νωπών άγριων μανιταριών του δάσους και
**να μάθουν τα " μυστικά " της αναγνώρισης, της συλλογής και της γευσιγνωσίας των μανιταριών.

Παράλληλα,  ανεβάζοντας την αδρεναλίνη τους, θα ζήσουν ένα φυσιολατρικό γουικεντ, μέσα σε αλπικής ομορφιάς τοπία και μονοπάτια, με την πλούσια πανίδα και χλωρίδα, τις μεθυστικές μυρωδιές της φύσης και τα μοναδικά χρώματα – δύσκολα να περιγράφουν ακόμα και από έναν περιηγητή με φλέβα λογοτεχνική...
Το πρόγραμμα, (εκτός από την περιήγηση στο δάσος για αναγνώριση και συλλογή μανιταριών, ανταλλαγή απόψεων και απαντήσεις σε ερωτήσεις, με οδηγό και εισηγήτρια μανιταρογνωσιας την κ.Ελένη Αναστασιου)
περιλαμβάνει βραδυνο καλωσορισμα Παρασκευης με τοπικους μεζεδες και τσιπουρο," κρασοκατάνυξη" στο παραδοσιακό "Στέκι του Καραπλή", στο Μαυρολιθάρι, με ντόπια ψητά  και ρουμελιωτικες πιτες, αλλά και γευσιγνωσία μανιταριών στο ... ψαγμένο " Πανδοχείο Μαυρολιθάρι ".
Η συμμετοχη στην πρωτοβουλια του Πολιτιστικου Συλλογου Απανταχου Μαυρολιθαριτων για τη συγκεκριμενη Μανιταροεξορμηση ειναι  ΕΛΕΥΘΕΡΗ.
Απο το Δ.Σ. του Συλλόγου

( *** Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνειστε με την κυρία Ελένη Αναστασίου-μελος του Πολιτιστικου Συλλογου Απανταχου Μαυρολιθαριτων: κινητό 6974552443)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου