Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

ΕΠΙΧΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Δ.Ε. ΓΡΑΒΙΑΣ-ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ              ΑΜΦΙΣΣΑ, 19.11.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.: 96/2016
ΘΕΜΑ: “Αναπροσαρμογή αντικειμενικών αξιών ακινήτων στις Τ.Κ. Πολυδρόσου, Επταλόφου και Λιλαίας ”.

Μετά από επίμονες και συντονισμένες προσπάθειες των κατοίκων, των τοπικών Συλλόγων – Φορέων και την αμέριστη και ενεργή συμπαράσταση του Δήμου Δελφών, άναψε το πράσινο φως για τη μείωση, αναπροσαρμογή και επαναφορά στην κανονικότητα των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων εντός Σχεδίου Πόλης στις Τοπικές Κοινότητες Πολυδρόσου, Επταλόφου και Λιλαίας της Δημοτικής Ενότητας Παρνασσού.

Υπενθυμίζουμε ότι για τις εντός οικισμού περιοχές των ανωτέρω Κοινοτήτων, είχε αρχικά καθοριστεί από 1/1/2011 τιμή ζώνης 1.500 € ανά τ.μ., η οποία, μετά την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών για οριζόντιες μειώσεις, αναπροσαρμόστηκε σε 1.250 € ανά τ.μ. από 1/1/2016. Οι τιμές αυτές είναι απαράδεκτες, εξωπραγματικές, ασύμβατες με την πραγματικότητα, άδικες συγκριτικά με τις αντίστοιχες των όμορων Κοινοτήτων του Παρνασσού και αποφασίστηκαν από το Υπουργείο πρόχειρα και με μη σύννομο τρόπο, χωρίς μάλιστα να ληφθεί υπόψη, πέραν των εισηγήσεων των Υπηρεσιακών Επιτροπών και η γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, όπως ο Νόμος ορίζει (άρθρο 261 § 4 του Ν. 3852/2010).

Μετά από προσφυγή κατοίκων των Κοινοτήτων τον μήνα Ιούνιο τ.ε. στο ΣτΕ για την ακύρωση των αποφάσεων του Υπουργείου Οικονομικών και τον επαναπροσδιορισμό των αξιών, το Δικαστήριο, με την αριθ. 2336/2016 απόφασή του, έκανε δεκτό το αίτημα και καλεί το Υπουργείο να επαναπροσδιορίσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016 νέες τιμές με άρτια μεθοδολογία και τα ανάλογα εχέγγυα για τον ορθό καθορισμό της πραγματικής αξίας των ακινήτων και αφού λάβει υπόψη και τη γνώμη του οικείου Δήμου.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Δελφών έχει αναγάγει το θέμα ως «ύψιστης σημασίας», γι αυτό, πέραν από τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει κάνει παρεμβάσεις και παραστάσεις και έχει παραδώσει σημαντικά στοιχεία στις Υπηρεσίες του Υπουργείου και στους πληρεξουσίους Δικηγόρους. Θα συνεχίσει με μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την περαίωση της υπόθεσης και τη δικαίωση των κατοίκων, οι οποίοι υφίστανται άδικα και αναίτια τις σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.

Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους δημότες που προσέφυγαν και τους πληρεξουσίους Δικηγόρους για τις ενέργειές τους και βεβαιώνουμε τους κατοίκους και των 3 Κοινοτήτων ότι ο Δήμος Δελφών θα είναι πάντα δίπλα τους.

-------------------------------------------------------------------------------------

Νίκος Μολιώτης
Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Γραβιάς-Παρνασσού


6 σχόλια:

 1. Στην Σουβάλα και στην Αγόριανη γελάει και το παρδαλό κατσίκι με την ανακοίνωση . Μπράβο στους Προέδρος τον Κοινοτήτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΖΕΨΕΙΣ.
  ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΙ ΤΟ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΤΣΟΝΤΑΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ; ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΩ!!!!!!!
  ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΚΛΑΙΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλά ο άνθρωπος είναι άπαιχτος!!!... Αντί να πεί ότι ντρέπεται γιατί οι κάτοικοι τους γράψανε κανονικά, αφού δεν μπορούν να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της κοινότητας, βγαίνει και λέει ότι τους δίνει συγχαρητήρια.
  Πάνε καλά αυτοί εκεί στον Σάλωνα;
  Κι όλοι οι άλλοι που πληρώνουνε αυτές τις βλακείες στις άλλες κοινότητες; Να κλαίνε ή να γελάνε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ο Δήμος Δελφών Θα είναι δίπλα τους με ποιόν τρόπο?
  Ρε ουστ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Δεν ντρέπεστε λίγο που ακόμη και τη δικαίωση κάποιων πολιτών για τον ΕΝΦΙΑ την προβάλετε σαν "δικαίωση" του Δήμου....
  Τόση κατάντια πια σε αυτή την "υψίστης σημασίας" ανίκανη Δημοτική Αρχή;!
  Ούτε για την Απόφαση δεν γνωρίζατε.
  Τη μάθατε από τα ΜΜΕ.
  ΑΙΔΩΣ και πάλι ΑΙΔΩΣ!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. TO ''ΥΨΙΣΤΗΣ''ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΗΤΑΝ ΟΤΑΝ ΕΓΙΝΕ Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ,ΟΤΙ Η ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,ΕΠΟΜΕΝΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣΦΥΓΗ.ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΟΜΩΣ ,ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΑΝ ΚΕΡΔΗΘΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΔΟΞΑ..ΚΑΤΑΝΤΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή