Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

Η "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ" ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 
στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη

26 Νοεμβρίου 2016
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΤΕΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ

Η Περιφερειακή μας Παράταξη, Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, καταδικάζει την παραπομπή σε δίκη τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, των δύο εκπαιδευτικών-γονέων και μελών της ΕΛΜΕ Φωκίδας, καθώς και των τριών  μαθητών του ΓΕΛ Ιτέας Φωκίδας,
με την κατηγορία ότι συμμετείχαν τον Σεπτέμβρη του 2013 στις καταλήψεις – κινητοποιήσεις, που είχαν αποφασιστεί από τα συλλογικά  όργανα των μαθητών. Στις κινητοποιήσεις αυτές, που αφορούσαν διάφορα εκπαιδευτικά προβλήματα, οι μαθητές είχαν τη στήριξη τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονιών τους.

Με τη συγκεκριμένη ποινική δίωξη, διώκεται η άποψη, η στάση και η γνώμη των δύο εκπαιδευτικών-γονέων, που ήταν και Πρόεδρος και Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Ιτέας, και εξέφραζαν τη ΓΣ του Συλλόγου Γονέων. Δηλαδή, όποιος στηρίζει τις αποφάσεις των μαθητικών συλλογικών οργάνων, όποιος στηρίζει το δικαίωμα των μαθητών, όπως και όλης της νεολαίας, να διεκδικήσει ένα καλύτερο σχολείο, μια ποιοτικότερη Δημόσια Παιδεία, να διεκδικήσει εν τέλει το ίδιο της το μέλλον, βαφτίζεται υποκινητής καταλήψεων και διώκεται ποινικά. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: Όποιος τολμά να σηκώσει κεφάλι, θα έχει μπλεξίματα με το νόμο! 

Η Περιφερειακή μας Παράταξη, Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, βρίσκεται δίπλα στους αγωνιζομένους μαθητές και εκπαιδευτικούς. Οι εισαγγελείς, η αστυνομία, οι χειροπέδες, τα δικαστήρια ανηλίκων και εκπαιδευτικών δεν έχουν θέση στο σχολείο. Η δίωξη αυτή έχει καθαρά πολιτικό στόχο: Να τρομοκρατήσει  και να  υποτάξει  όσους αγωνίζονται και αντιστέκονται στις καπιταλιστικές μνημονιακές πολιτικές της βαρβαρότητας και της κοινωνικής λεηλασίας, που εφαρμόζουν όλες οι μέχρι τώρα μνημονιακές κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπών δορυφόρων. Η δίωξη αυτή έχει σαν στόχο να καταστείλει με τον φόβο οποιονδήποτε αγώνα, οποιαδήποτε κινητοποίηση, οποιαδήποτε αντίδραση σε αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή και αντι-εκπαιδευτική πολιτική.

Η Περιφερειακή μας Παράταξη, Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, καταδικάζει αυτές τις διώξεις, που στρέφονται συνολικά εναντίον των αγώνων του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος. Ο αγώνας για ένα καλύτερο σχολείο και μια καλύτερη κοινωνία, μέσα από μαζικές δημοκρατικές διαδικασίες και πρακτικές, είναι στοιχείο κοινωνικοποίησης και εκδημοκρατισμού της νέας γενιάς, καθώς και διαπαιδαγώγησης σε αγωνιστικές αξίες και ιδανικά που το σχολείο οφείλει να προάγει.

Η Περιφερειακή μας Παράταξη, Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα, αγωνίζεται για:
-Να μην περάσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία σε βάρος των δύο εκπαιδευτικών και των τριών μαθητών.
-Να αποσυρθούν οι κατηγορίες και να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο.
-Να  σταματήσει κάθε δίωξη  που έχει κινηθεί με βάση το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο.
- Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων και την καταστολή τους.
- Όχι στην καταπάτηση των εργασιακών και των συνδικαλιστικών  δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών.
- Όχι στην κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακή Παράταξη
Fb: Αριστερή Παρέμβαση Στερεάς Ελλάδας

1 σχόλιο: