Πέμπτη 5 Μαΐου 2016

Η ''ΠΕΙΡΑΙΩΣ'', ΛΥΝΕΙ ΚΑΒΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΣΤΟΜΟ!...


Capital Departure...

Η αναστάτωση των κατοίκων του Διστόμου, ευλόγως μετετράπη σε διαμαρτυρία μετά από την είδηση ότι το εκεί υποκατάστημα της Τραπέζης Πειραιώς, πρόκειται να κλείσει. Εσχηματίσθη μια οργανωτική επιτροπή, η οποία και διοργάνωσε την σημερινή συγκέντρωση των κατοίκων εμπρός από το εν λόγω υποκατάστημα και της οποίας το αίτημα ήταν ένα και μοναδικό : Να παραμείνει σε λειτουργία το μοναδικό υποκατάστημα Τραπέζης στην περιοχή τους.

Πλήθος κόσμου ήταν εκεί, μαζί με την Δημοτική Αρχή και τόσους άλλους φορείς και εκπροσώπους Συλλόγων και Υπηρεσιών, θέλοντας με την ειρηνική κατάληψη του οδοστρώματος εμπρός της Τραπέζης να εκφράσουν την αγωνία τους, για την εγκατάλειψη και την απομόνωση της πόλεως και της ευρύτερης περιοχής, από αυτήν την ενέργεια της Τραπέζης Πειραιώς.
Θα πρέπει δηλαδή, οι κάτοικοι από το Δίστομο, το Στείρι, το Κυριάκι, την Αντίκυρα και τα Άσπρα Σπίτια, προκειμένου να αναλάβουν τα 420 ανά εβδομάδα ευρώ από την Τράπεζα (λόγω των Capital Controls) για να επιβιώσουν, να πρέπει να ...ταξειδεύουν έως την Αράχωβα ή την Λιβαδειά. Ας είναι εργαζόμενοι ή συνταξιούχοι, με Ι.Χ. αυτοκίνητο ή με συγκοινωνία. Εάν δε είναι επιχειρηματίες ή καταστηματάρχες, ...η οικονομική περιπέτειά τους γίνεται πλέον, αρκετά επικίνδυνη.

Ακούσθησαν πολλά και οι παριστάμενοι εδεσμεύθησαν για κλιμάκωση των πιέσεων προς την Διοίκηση της Τραπέζης, προκειμένου να αποφευχθεί το μοιραίον. Γιατί περί μοιραίου πρόκειται, εάν πραγματοποιηθεί αυτός ο οικονομικός στραγγαλισμός του Διστόμου.
Βεβαίως, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, ''ἄλλαι μὲν βουλαὶ ἀνθρώπων (Διστομιτών), ἄλλα δὲ Θεὸς κελεύει'' (Τραπεζίτης). Και όπως γίνεται αντιληπτό σε αυτές τις δύσκολες εποχές, το ζητούμενο από τις ελληνικές Τράπεζες είναι η μη ζημία, εφ' όσον πλέον είναι αδύνατη η κερδοφορία.
Καλόν αγώνα στους γείτονές μας και είθε και με αίσιον αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου