Σάββατο 14 Μαΐου 2016

ΤΟ ''ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ'' ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ (άρθρο-παρέμβαση της ''Λαϊκής Συσπείρωσης'')

                           Ο “ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΟΣ” ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
                               ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ


    Σε πρόσφατη δημοσίευση (10/5/16) στην εφημερίδα Καθημερινή ο δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιωτόπουλος έκανε γνωστές τις θέσεις του στο πανελλήνιο
συνταυτισμένος απόλυτα με την κυρίαρχη πολιτική όπως αυτή εκφράστηκε και εκφράζεται τα τελευταία 6 χρόνια της οικονομικής κρίσης, με όλες τις συγκυβερνήσεις που πέρασαν από τη χώρα και στην κυριολεξία χαντάκωσαν το λαό. Είτε αυτές λεγόταν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, είτε ΝΔ -ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, είτε ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ. Ο ακομμάτιστος δήμαρχος, όπως αρέσκεται να αποκαλεί τον εαυτό του, σε ρόλο πλέον παράγοντα της όποιας κυβέρνησης από τις παραπάνω έχει προτίμηση ο κάθε δημότης.
   Ζητάει από τους εργαζόμενους να δουλεύουν 5 ώρες παραπάνω την εβδομάδα (υπέρ της πατρίδας… λέει). Να δουλεύουν οι συνταξιούχοι ακόμη και αυτοί που έχουν προβλήματα υγείας, να μην υπάρχουν ειδικότητες αλλά ο καθένας να δουλεύει όπου σταλεί. Ο δήμαρχος ζηλεύοντας προφανώς τους νόμους όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων κάνει ακόμη πιο αντεργατικά, αντιλαϊκά βήματα ωθώντας την ανεργία στα ύψη, βυθίζοντας ακόμη πιο βαθειά τη οικονομία στην ύφεση. Προτείνει τζάμπα χρήμα στους καλούς εργοδότες (όπως ας πούμε στον εκμεταλλευτή του βωξίτη της περιοχής Πολυχρονόπουλο, που δεν άφησε τίποτα σχεδόν όρθιο). Αυτά προτείνει  στο άρθρο του.
   Στα δημοτικά συμβούλια καμώνεται πως έχει ανάγκες από εργαζόμενους (αποδεχόμενος αρκετές φορές τις προτάσεις μας για εργαζόμενους μόνιμης και σταθερής απασχόλησης) ενώ στο κείμενό του προτείνει το πισωγύρισμα της εργατικής τάξης ακόμη πιο πίσω από κει που μας έχουν πάει οι πιο πάνω κυβερνήσεις. Δεν θέλει εργαζόμενους αλλά σκλάβους μιας άλλης εποχής.
   Καμώνεται επίσης ότι εδώ δεν υπάρχουν προβλήματα, το μόνο πρόβλημα είναι το πώς θα σωθεί η χώρα λέει και αυτό θα γίνει με τον εργασιακό μεσαίωνα. Ούτε άνθρωποι που υποφέρουν, που πεινάνε, υπάρχουνε εδώ.Που το κοινωνικό παντοπωλείο (με τα σκουπίδια που πολλές φορές προσφέρει) το επισκέπτονται πλέον και οι λεγόμενοι νοικοκυραίοι. Εδώ σε μια περιοχή που δεν έχει Κέντρα Υγείας, χωρίς γιατρούς και νοσοκομείο. Με κλειστό γηροκομείο και με απολυμένους τους εργαζόμενους του. Με κομμένο ρεύμα απο τη ΔΕΗ, σε εκατοντάδες νοικοκυριά μόνο τις τελευταίες δύο μέρες. Με μια μεταλλευτική επιχείρηση που έχει κάνει το τσαλαβούτα επιστήμη και που αργά ή γρήγορα θα έχουμε σακατεμένους συνανθρώπους μας. Εγκαλεί μάλιστα τις κυρίαρχες πολιτικές δυνάμεις να αποκτήσουν τα κότσια που αυτός έχει και να υλοποιήσουν τις προτάσεις του. Ας μην ανησυχεί όμως. Μέσα στους σχεδιασμούς της ΕΕ από το 1993 ακόμη, περιγράφεται το μοντέλο που θέλουν τα μονοπώλια να κυριαρχήσει στην αγορά εργασίας. Εσείς δήμαρχε έρχεστε καθυστερημένα! Εξ άλλου αυτά τα μέτρα, αυτές τις μέρες, έβγαλαν τους Γάλλους εργάτες στους δρόμους μιας και τα έφερε ο επίσης αριστερός Ολάντ στη Γαλλική βουλή. Σε μια χώρα χωρίς μνημόνια και επιτήρηση του ΔΝΤ, για να μην ξεχνιόμαστε(!) και για να μη μας κοροϊδεύετε εσείς και οι εκάστοτε κυβερνητικοί φίλοι σας είτε φιλομνημονιακοί λέγονται είτε  αντιμνημονιακοί
  
Άμφισσα 12/5/2016                     Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δ. ΔΕΛΦΏΝ
                                  
                              ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
                              ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου