Δευτέρα 23 Μαΐου 2016

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΕΥΘΥΜΙΑ


Νίκος Κολώκας (δισεγγονός της αείμνηστης δασκάλας Ζωής Διαούρτα): Το 2012 έλαβε το βραβείο «Γεώργιος Χατζής» και τώρα τιμήθηκε ως ο πρώτος αποφοιτήσας σε βαθμολογία απ' όλες τις σχολές του Α.Π.Θ.!

  Κάθε χρόνο, ανήμερα το Δεκαπενταύγουστο και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ΣΚΑΡΙΜΠΕΙΑ, απονέμεται το βραβείο «Γεώργιος Χατζής» στον πρωτοετή φοιτητή, με καταγωγή από την Αγία Ευθυμία, που πέτυχε την εισαγωγή του με τον μεγαλύτερο γενικό βαθμό πρόσβασης από το σύνολο των επιτυχόντων και καταγομένων από την Αγία Ευθυμία της προηγούμενης χρονιάς.
Το βραβείο έχουν θεσπίσει ο Νίκος και η Σωσώ Κυριακού στη μνήμη του πεθερού και πατέρα αντίστοιχα Γεωργίου Χατζή, Γυμνασιάρχη και Καθηγητή Μαθηματικών.
Στις 15 Αυγούστου 2012 βραβεύτηκε ο Νικόλαος Βασ. Κολώκας, εγγονός της Τούλας Διαούρτα-Κολώκα και δισεγγονός της αείμνηστης δασκάλας Ζωής Διαούρτα, της οποίας την μεγάλη προσφορά, στη μαθητιώσα νεολαία του τόπου μας, αναγνωρίζοντας ο Σύλλογος Αγιοευθυμιωτών έστησε την προτομή της στο χώρο πίσω από το Δημοτικό Σχολείου του χωριού.
Τον περασμένο Αύγουστο είχαμε αναφερθεί ξανά στον Νίκο με αφορμή όχι μόνο την ολοκλήρωση των σπουδών του, στο Μαθηματικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ακριβώς τέσσερα χρόνια μετά την εισαγωγή του, αλλά και το ότι αποφοίτησε ΠΡΩΤΟΣμε βαθμό «ΑΡΙΣΤΑ» 9,84 και φυσικά είχε την τιμή να διαβάσει εκείνος τον καθιερωμένο όρκο αποφοίτησης!
Όμως, οι διακρίσεις για τον Νίκο δεν σταματούν εκεί. Στις
31 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα τελετών της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ., εκδήλωση βράβευσης από την πρυτανεία των πρωτευσάντων στις αποφοιτήσεις όλων των τμημάτων του Α.Π.Θ. μέσα στο 2015, όπου βραβεύτηκε ο Νίκος Κολώκας ως ο πρώτος σε βαθμολογία απ' όλες τις σχολές του Α.Π.Θ.!
Σημειώνουμε, επίσης, ότι η βαθμολογία αποφοίτησής του (9,84) είναι η τρίτη μεγαλύτερη μεταξύ των 3.817 αποφοιτησάντων από το Μαθηματικό τμήμα από το 1994!
Με την επίδοσή του αυτή ο Νίκος κάνει περήφανους τους γονείς του, τους εμπνευστές του βραβείου αλλά και όλους τους καταγόμενους από τον μαρτυρικό τόπο της Αγίας Ευθυμίας, περνώντας το μήνυμα στους νεότερους βραβευόμενους, με το αντίστοιχο τιμητικό βραβείο, ότι μπορούν και πρέπει να προσπαθούν για την κορυφή. Είναι σίγουρο ότι τόσο ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣ όσο και η προγιαγιά του και η γιαγιά του είναι πολύ ευχαριστημένοι εκεί ψηλά που βρίσκονται.
Στο πρόσωπο του Νίκου Κολώκα το βραβείο «Γεώργιος Χατζής» γνώρισε την απόλυτη δικαίωση. Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε να ξεπεράσει σε φήμη τον αείμνηστο Γεώργιο Χατζή, έναν σπουδαίο Μαθηματικό της εποχής του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου