Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΑΡΘΡΟ ΜΑΣ. ΑΣΧΟΛΙΑΣΤΗ.


Περί του επιπέδου μας...

   Λάβαμε ένα μήνυμα από την προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας Φωκίδος, η οποία ''θέλει'' να το δημοσιεύσουμε.  Για λόγους δεοντολογίας και μόνον, πραγματοποιούμε την επιθυμία της, παρ' ότι δεν έχουμε καμμια τέτοιαν υποχρέωση, όπως η ίδια ισχυρίζεται.
Η προϊσταμένη αναφέρεται στο άρθρο μας της 10-2-2015 με τίτλο
''ΑΤΟΠΗΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ'', όπου σχολιάζοντας το Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Δήμου Δελφών, γράφαμε :
  
''...Όσον αφορά το Δελτίο Τύπου το οποίο εξέδωσε προσωπικά ο Δήμαρχος, ως απάντηση  στην καταγγελία της Δημοτικής Παρατάξεως ''Πολίτες στο Προσκήνιο'', δεν πιστεύουμε ότι αξίζει σχολιασμού.  Αρκεί να σκεφθεί κανείς, ότι συμπεριέλαβε στην επιχειρηματολογία του, έναν αυθόρμητον, ιδιωτικό και ημιτελή συλλογισμό στο facebook (όχι σε επίσημο έγγραφο), της Προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας.  Μόνον  θα αναφέρουμε ότι, μετά από την ανάγνωσή του, παρ' ολίγον να το πιστέψουμε...''.

Θεωρεί δηλαδή η προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας, ότι ειρωνευτήκαμε την άποψη του Υπουργείου Οικονομικών, η οποία εδημοσιεύθη μέσω αυτής, στον λογαριασμό της στο facebook.

Παραθέτουμε αυτολεξί  (copy and paste) το κείμενό της, με διαγεγραμμένο μόνον το όνομα του αποδέκτου.   Aσχολίαστο.

*************************************************

(e-mail 12-2-2015 και ώρα 6:26 μ.μ.)
θέλω να το δημοσιευσετε  στο blogk .


Κε ....., με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις που έχετε αναρτήσει επί της επίσημης άποψης της Κτηματικής Υπηρεσίας για το Λαρνάκι, είμαι υποχρεωμένη να σας απαντήσω το κάτωθι:
Η ειρωνεία είναι ίδιoν χαρακτηριστικό ημιμαθών και φαιδρών ανθρώπων, οι οποίοι αδυνατούν να στηρίξουν την άποψή τους σε ισχυρά επιχειρήματα. Οι νόμοι αντικρούονται με νόμους και όχι με κρίσεις, χαρακτηρισμούς και ειρωνεία. «Ιδιωτικός και ημιτελής συλλογισμός» δεν χαρακτηρίζεται η άποψη του Υπουργείου Οικονομικών αλλά η άποψη που εκφράζει οποιοσδήποτε αδαής, άσχετος και ασήμαντος που δημιουργώντας ένα blog ή ένα site νομίζει ότι λασπολογώντας όσους εκφράζουν διαφορετική άποψη καθίσταται σημαντικός και καταξιώνεται στα μάτια όσων κάνουν το λάθος και τον διαβάσουν.
Τα blogs και τα sites δεν υπόκεινται στο έλεγχο του Ν. 3548/07, ούτε στο ΕΣΡ, αλλά προπάντων οι συντάκτες τους δεν τηρούν τον Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ. Αυτό φυσικά σημαίνει σε απλά λόγια, ότι μπορείτε να γράφετε ό,τι θέλετε δίχως κανένας να σας λαμβάνει σοβαρά υπόψη, αφού η μη υπαγωγή σας στην παραπάνω νομοθεσία αυτομάτως σας στερεί το κύρος που διέπει τα κείμενα των πραγματικών επαγγελματιών δημοσιογράφων!
Και βεβαίως δεν υπερασπίζω καμία δημοσιογραφική ιδιότητα (που δεν έχω), αλλά την υπηρεσιακή που αξιοκρατικά κατέχω!!! 

                                                               Γεωργία Μαντά
 


4 σχόλια:

  1. Κίνημα Πολιτών για την διαφάνεια στο Δημόσιο και την προάσπιση της νομιμότητας12 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:46 μ.μ.

    Καλοπροαίρετος σχολιασμός των θέσεων της κας Προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας, η οποία δείχνει να υπεραμύνεται, αόριστα, της νομιμότητας.

    Την εξασφάλιση της νομιμότητας, μέσω της διαφάνειας, υπηρετούμε και εμείς.

    Αναφέρει η κυρία Προϊσταμένη ότι «οι νόμοι αντικρούονται με νόμους και όχι με κρίσεις, χαρακτηρισμούς και ειρωνεία». Πολύ σωστά διότι έτσι πρέπει να γίνεται.

    Θα προτιμούσαμε, λόγω της πολύ σοβαρής θέσης που κατέχει, να μας ενημέρωνε, με απλά λόγια τα ακόλουθα:

    Η θέση που ζητείται η παράταση της άδειας φόρτωσης του μεταλλείου, ανήκει στην χερσαία ζώνη του λιμένα ή όχι.
    Εάν ο χώρος φόρτωσης του μεταλλείου (γέφυρα φόρτωσης) ανήκει στην χερσαία ζώνη του λιμένα, δεν έχει νόημα να μιλάμε για χρήση αιγιαλού, αλλά για παραχώρηση χρήσης χερσαίας ζώνης λιμένα.
    Η χερσαία ζώνη του λιμένα, περιέχει, μεταξύ άλλων και τον αιγιαλό. Υπάρχει, όμως, σημαντική διαφορά.
    Εάν δεν ανήκει στην χερσαία ζώνη του λιμένα, τότε σωστά ακούγεται ότι πρόκειται για παραχώρηση χρήσης αιγιαλού.

    Η δημοσιοποίηση της νόμιμης διαδικασίας από την Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας, αποτελεί υποχρέωσή της.

    Κατανοούμε τα παράπονά της, θα ήταν ορθότερο, κατά την γνώμη μας, να είχε προηγηθεί η ανάλυση της προβλεπόμενης νόμιμης διαδικασίας, από την ίδια, επειδή ούτε ο αξιότιμος κ. Δήμαρχος Δελφών θεώρησε επιβεβλημένο να κάνει.
    Ελπίζουμε να έχουμε, κατ’ αρχή, την διευκρίνιση, από την κυρία Προϊσταμένη της Κτηματικής Υπηρεσίας, αν η σκάλα φόρτωσης του μεταλλείου ανήκει στην, θεσμοθετημένη χερσαία ζώνη του λιμένα Ιτέας.

    Επίσης, προς ενημέρωση της κοινής γνώμης, να προβεί στην ανάλυση του όλου θέματος, ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες, που δεν βοηθούν ούτε την επιχειρηματικότητα της περιοχής, ούτε τον σεβασμό των πολιτών, οι οποίοι έχουν, αναμφισβήτητο δικαίωμα, σωστής ενημέρωσης, από αρμόδια χείλη.

    Η ενημέρωση αυτή αποτελεί υποχρέωση και καθήκον της κυρίας Προϊσταμένης, για λόγους διαφάνειας, και οφείλει άμεσα να το πράξει.

    Κίνημα Πολιτών για την διαφάνεια στο Δημόσιο και την προάσπιση της νομιμότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως άνοιξε το στόμα της να μιλήσει και να εξηγήσει κάτι για το θέμα στο τοπικό ή στο δημοτικό συμβούλιο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. όχι απλά συμμετέχει ως γλάστρα παντού και ασχολείται με παιδάκια άβουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οφείλουμε να διευκρινήσουμε ότι :
    Σχόλια επί προσωπικού
    Σχόλια υβριστικά
    Σχόλια πολιτικού περιεχομένου και
    Σχόλια εκτός θέματος, δεν δημοσιεύονται.
    Φανταζόμαστε ότι γινόμαστε αντιληπτοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή