Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α - Μ.ΑΡ.Σ. : ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Τετάρτη, 14 Ιανουαρίου 2015
Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στη Στερεά Ελλάδα
Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. θα συμμετέχει στις εκλογές  μέσα από τα ψηφοδέλτια της εκλογικής συνεργασίας με την Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση (Μ.ΑΡ.Σ.).

Στην εκλογική μάχη παλεύουμε:
  • Για να καταδικαστεί μαζικά η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να ανατραπεί η πολιτική του «μαύρου μετώπου» κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ. Για την ήττα όλων όσων συμμετείχαν στη διαχείριση της μνημονιακής επίθεσης («κόμμα Παπανδρέου», ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ, «κόμμα Πολύδωρα» κ.α.) και κάθε δύναμης που τη στήριξε, όπως το θολό «Ποτάμι».
  • Για να τσακιστεί εκλογικά και πολιτικά η νεοναζιστική ρατσιστική Χρυσή Αυγή και κάθε δύναμη ακροδεξιού νεοφασιστικού προσανατολισμού.
  • Για την προβολή και τον αγώνα για τους πολιτικούς στόχους της διαγραφής του χρέους, της ρήξης και αποδέσμευσης με ευρωζώνη και ΕΕ, των εθνικοποιήσεων, του εργατικού και κοινωνικού ελέγχου, συνολικά  του αναγκαίου αντικαπιταλιστικού δρόμου, για να δικαιωθεί πραγματικά ο λαός και οι εργατικοί και λαϊκοί αγώνες.
  • Για να αλλάξει η πολιτική και όχι ο διαχειριστής. Για να σπάσει το «πλαίσιο» της βάρβαρης εκμετάλλευσης και της υποταγής στις αγορές, του κράτους έκτακτης ανάγκης, της επιτροπείας, της διαρκούς λεηλασίας μέσω χρέους, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Όχι στη στήριξη, συμμετοχή, ενσωμάτωση και «εθνική συναίνεση» σε οποιαδήποτε πολιτική και κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης και των μνημονίων, που αποτελεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Αριστερή, εργατική και λαϊκή αντιπολίτευση που θα βάζει μπροστά τις εργατικές κι λαϊκές ανάγκες, θα παλεύει για την επιβολή και την διεύρυνση των κατακτήσεων, θα αποκρούει κάθε υποχώρηση και όλες τις επιθέσεις κεφαλαίου, ΕΕ, ΔΝΤ και ΝΑΤΟ, θα προωθεί το συνολικό πρόγραμμα ανατροπής υπέρ των εργαζομένων.
  • Για την εργατική και λαϊκή αντεπίθεση χωρίς αναμονή και «περιόδους χάριτος».  Για την ταξική ανασυγκρότηση και την είσοδο του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο προσκήνιο, με νέα απαιτητικότητα  και μαχητικότητα. Για να ξηλωθούν όλα τα μνημονιακά μέτρα και οι αντιδραστικές καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, για ουσιαστικές κατακτήσεις προς όφελος των εργαζομένων και σε βάρος του κεφαλαίου.
  • Για την αλλαγή του συσχετισμού δυνάμεων, την ενίσχυση της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και τη συσπείρωση των ευρύτερων δυνάμεων της ανατροπής, για την καταλυτική παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα και μια άλλη ηγεμονία μέσα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα. Το ΚΚΕ με την πολιτική του δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη μεγάλη ανάγκη της ιστορικής περιόδου.
  • Για να δοθούν βαθιές στρατηγικές απαντήσεις στα μεγάλα ιστορικά ερωτήματα που θέτει στην εργατική τάξη και το λαό η δομική και αξεπέραστη καπιταλιστική κρίση, από τη σκοπιά της αναγκαιότητας της κοινωνικής επανάστασης, της κυβέρνησης και εξουσίας των ίδιων των εργαζόμενων και της σύγχρονης σοσιαλιστικής κομμουνιστικής προοπτικής.
Οι υποψήφιοι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στη Στερεά Ελλάδα είναι:

ΕΥΒΟΙΑ

Ιωάννης Γιανναράκης  - Υπάλληλος σε εταιρία φαρμάκου

Χρήστος Δουλγεράκης - Γιατρός - Νοσοκομείο Κύμης
, Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Ειρήνη Καλαθέρη – Αρχιτέκτονας
Μηχανικός

Γεώργιος Κάργας - Πανεπιστημιακός (Γεωπονικό Παν/μιο Αθηνών)

Σπυρίδων Μεθενίτης - Χημικός - Υπάλληλος σε εταιρία φαρμάκου

Ιωάννα Μουρτζάκη - Εκπαιδευτικός – Ιδ. Υπάλληλος

Θεόδωρος Μπούσουλας - Ελεύθερος Επαγγελματίας

Φώτιος Χάγιος -  Πολιτικός μηχανικός
, Μισθωτός Τεχνικός

ΦΘΙΩΤΙΔΑ

Στέλιος Βουτσαράς - Συντ. εργάτης στη βιομηχανία Μετάλλου και π. συνδικαλιστής

Βασίλης Ζούμπος - Πολιτικός μηχανικός, Μέλος της Αντιπροσωπίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ανατολικής Στερεάς και Εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας με την Αριστερή Παρέμβαση.

Δημήτρης Δάρας - Δασοπόνος, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Βάσω Καψάλη - Καθηγήτρια Φιλόλογος

Κώστας Κότσιαλος - Οικονομολόγος Φοροτεχνικός

Γιάννης Μέλλιος - Γεωπόνος, Ιδ. Υπάλληλος, Μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γεωπόνων Φθιώτιδας

ΒΟΙΩΤΙΑ

Θανάσης Αποστολόπουλος - Ιδ. Υπάλληλος

Γιάννης Καλομοίρης - Φυσικός, Ιδ. Υπάλληλος

Νίκος Λαμπρόπουλος - Λογιστής, Ιδ. Υπάλληλος

Ελένη Πούλου – Κοινωνιολόγος, Ιδ. Υπάλληλος, Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα

Κώστας Τσιφής - Γεωπόνος, Ιδ. Υπάλληλος


ΦΩΚΙΔΑ

Παντελής Μπρόφας - Συντ. ΟΤΕ, π. Συνδικαλιστής, Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.

Μερόπη Κραντίνου  - Μηχανολόγος Μηχανικός, Ιδ. Υπάλληλος, Μισθωτή Τεχνικός

ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ

Λουκάς Μέξης - Γεωπόνος, Ιδ. Υπάλληλος, Υπ. Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας στις Περιφερειακές Εκλογές του 2014 με την Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου