Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ''ΔΙΚΗΣ'' ΜΑΣ ΣΤΕΒΗΣ ΛΥΤΡΑ

Μια νεαρή Ιτεώτισσα εικαστικός,
γίνεται και συγγραφέας


  Στο πρώτο βιβλίο της η interior designer Στέβη Λύτρα, με φυσικά ή ανακυκλώσιμα υλικά, πολλή φαντασία και δημιουργικότητα, καταφέρνει να εξωτερικεύσει τον εσωτερικό της κόσμο διαμορφώνοντας εσωτερικούς αστικούς χώρους.


Η νεαρή καλλιτέχνης μετατρέπει την χρήση αντικειμένων και επαναπροσδιορίζει την σχέση τους με τον άνθρωπο. Δημιουργική διαδικασία με σκοπό την οικονομική διακόσμηση που δεν φείδεται αισθητικής.


Η Στέβη χρησιμοποιεί υλικά από την φύση, την τόσο αποξενωμένη επί χρόνια από τον άνθρωπο. Λειτουργικά αντικείμενα που συνδυάζουν την απλότητα και την καλαισθησία εκτίθενται στον εκθεσιακό της χώρο, περιβάλλον ιδανικό για να αντιληφθεί ο επισκέπτης την χρήση τους. Επίσης, απογυμνώνει την προηγούμενη χρήση αντικειμένων τεχνητών, και τα επαναχρησιμοποιεί σε τελείως διαφορετικό περιβάλλον.
Οι συνθέσεις εκφράζουν, από την μία, την πολυσημία του εσωτερικού της πνευματικού κόσμου, με την πατίνα των ιταλικών σπουδών της, και από την άλλη πλευρά, την επιρροή της φύσης και της εξοχής μέσα στην οποία ζει και εργάζεται.
Μια εξαιρετική προσπάθεια που είναι παράλληλα κατάθεση ζωής και είμαι σίγουρη πως το κοινό θα την αγκαλιάσει.

Μαρία Ματάλα

Διδάκτωρ Γαλλικής Φιλολογίας - Εικαστικός

*Στην Βιβλιοθήκη Αμφίσσης, ώρα 18:00'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου