Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ''ΕΤΑΙΡΟΙ'' ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ, ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!...


Με αυτούς είμαστε;...

   Ενώ ακόμη δεν έχει αναλάβει η νέα Κυβέρνηση, ενώ ακόμη δεν έχει κάνει προγραμματικές δηλώσεις εντός Βουλής ο νέος Πρωθυπουργός, ενώ δεν έχει πάρει ακόμη ψήφο εμπιστοσύνης το νέο κυβερνητικό σχήμα, οι ''Φίλοι, Εταίροι και Σύμμαχοι'' της Ε.Ε., ανέλαβαν να ''τραβήξουν'' το αυτί,
του επαναστάτη κατά την άποψή τους, νέου Πρωθυπουργού της Ελλάδος, προσπαθώντας να επιβάλουν την δική τους ''Pax Romana'': Ή με εμάς ετοιμοθάνατος, ή αλλιώς , πέθανες!...

Εξέδωσαν λοιπόν οι Βρυξέλλες μια ρηματική διακοίνωση-δήλωση, ανανεώνοντας και αυξάνοντας τα οικονομικά μέτρα κατά της Ρωσίας, αναφέροντας ότι είναι κοινό κείμενο των 28 Κρατών-Μελών της Ε.Ε.
Χωρίς όμως να ερωτηθούν Ελλάς και Κύπρος, ωθώντας κατ' αυτόν τον τρόπο την Ελληνική Κυβέρνηση προς την απομόνωση-έξοδο από την Ε.Ε. στην περίπτωση της αρνησικυρίας (βέτο), πριν ακόμη αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας.
Και είμαστε ακόμη στην αρχή...
Δεν θα πρέπει να εξεπλάγησαν στην Κυβέρνηση από την στάση των Διοικητών της Ευρώπης.  Θα πρέπει να την περίμεναν.  Ειδικά μετά από την απρογραμμάτιστη επίσκεψη του Κινέζου Πρέσβη στο Μέγαρο Μαξίμου...

**************************************

«Η δήλωση των "Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ" που δημοσιεύθηκε σήμερα, κυκλοφόρησε χωρίς να έχει ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία για την εξασφάλιση συναίνεσης των κρατών-μελών και ειδικότερα χωρίς να εξασφαλισθεί η συναίνεση της Ελλάδας. Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται ότι δεν έχει τη συναίνεση της χώρας μας»
(Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών)

 ο κείμενο, το οποίο δημοσιεύθηκε ως δήλωση των 28 αρχηγών κρατών, κοινοποιήθηκε σε ένα μόνο άτομο κάθε κράτους-μέλους, αντί σε τρία, όπως γινόταν έως σήμερα, ενώ δόθηκε ελάχιστος χρόνος, δηλαδή μόλις τρεις ώρες, για να υποβληθούν σχόλια",  (Χριστοδουλίδης από την Κυπριακή Κυβέρνηση)

Υπάρχει η εκτίμηση ότι λόγω της αντίδρασης πολλών κρατών-μελών το κείμενο δεν πρόκειται να υιοθετηθεί. 

 Σημειώνεται ότι πρόκειται για τα δύο ελληνικά κράτη τα οποία οι Ευρωπαίοι "σύμμαχοι" τα έχουν κυριολεκτικά ισοπεδώσει με μνημόνια. Πρόκειται για τα δύο ελληνικά κράτη τα οποία οι Αμερικανοί "σύμμαχοι" τα έχουν αφήσει έκθετα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα και επιδιώκουν μάλιστα την κατάλυση της νόμιμης Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω ενός νέου σχεδίου Ανάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου