Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Η ΚΙΝ/ΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ, ΠΗΡΕ ΤΑ ΒΟΥΝΑ!... ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙΌμορφες εξελίξεις

  Να λοιπόν όπου η Λέσχη μας, αποκτά εμβέλεια εντός Νομού Φωκίδος!  Με την ποιοτική προσφορά της από τον χώρο του κινηματογράφου και όχι μόνον, με την αγάπη των μελών και φίλων της και με την δραστήρια Διοίκησή της, έχει καταφέρει να λογίζεται ως ένας σοβαρός πολιτιστικός παράγοντας για την ευρύτερη περιοχή μας.  Για αυτό και οι ...''ενδο-Φωκικές'' συνεργασίες.  Αναμένονται πλέον και οι ...Περιφερειακές προσκλήσεις!
Στο ειδυλλιακό Μαυρολιθάρι λοιπόν, ετούτο το βραδάκι του ''παλαβωμένου'' (μετεωρολογικά) Αυγούστου.

***********************************

ΤΕΤΑΡΤΗ 20/8/2014
ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΣΤαγώνες» ΣΤΟ ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙ
Ο Σύλλογος Απανταχού Μαυρολιθαριτών και η Κινηματογραφική Λέσχη Ιτέας διοργανώνουν προβολή του ντοκιμαντέρ «ΣΤαγώνες- Οι περιπέτειες του νερού στην Ελλάδα» της Νέλλης Ψαρρού τη Τετάρτη 20 Αυγούστου στις 9μμ. Η προβολή θα γίνει στη πλατεία του Μαυρολιθαρίου και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Το ντοκιμαντέρ Σταγώνες δημιουργήθηκε από μια μικρή ομάδα συντελεστών με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση σχετικά με την ιδιωτικοποίηση και καταστροφή του πιο πολύτιμου πόρου για τη ζωή, του νερού.
Σκηνοθεσία-Σενάριο: Νέλλη Ψαρρού
Φωτογραφία: Στέλλα Μελιγκουνάκη
Μοντάζ: Μιχάλης Αλεξάκης
Μουσική: Χρήστος Γαρμπιδάκης


ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΗΣ ΝΕΛΛΗΣ ΨΑΡΡΟΥ
«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ θα μπορούσε να είναι ο τίτλος αυτού του ντοκιμαντέρ. Ταξιδεύοντας σε πέντε περιοχές της Ελλάδας (Θεσσαλονίκη, Αποπηγάδι Χανίων, ανατολική Χαλκιδική, Ασωπό και Βόλο) θα δούμε ότι ο πόλεμος του νερού δεν είναι ένα πιθανό σενάριο από το μακρινό μέλλον, αλλά μια πραγματικότητα που βιώνουν συμπολίτες μας εδώ και χρόνια και σήμερα χτυπά τις πόρτες όλων μας. Ο ίδιος ο τίτλος του ντοκιμαντέρ αναφέρεται ακριβώς στους αγώνες που γίνονται για τις σταγόνες της ζωής.
Η ιδιωτικοποίηση του νερού είναι ο πιο ορατός και άμεσος κίνδυνος για αυτό το αγαθό. Η άμεση πώληση των πηγών και των δικτύων διαχείρισης νερού είναι η εμφανής ιδιωτικοποίηση, με συνέπειες που μπορεί κανείς ίσως να φανταστεί. Αυτό που είναι λιγότερο προφανές και λείπει από τη σχετική συζήτηση είναι η έμμεση ιδιωτικοποίηση των υδάτων. Πρόκειται για μια διαδικασία που περνά αθέατη σχεδόν από δίπλα μας εδώ και δεκαετίες, με συνέπειες τόσο ολέθριες για την υγεία που θίγουν και την ίδια την επιβίωσή μας. Αυτές, τις ορατές και μη πλευρές της ιδιωτικοποίησης του νερού, θα αναδείξουμε μέσα από το νέο μας ντοκιμαντέρ.»Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου