Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ''GUINNESS RECORDS'' Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ : 14 ΑΠ' ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ!...


Απλησίαστο ρεκόρ!...
Κύριε Παναγιωτόπουλε, συμφωνείτε;

   Στις 5 Ιουνίου 2014, σύμφωνα με το ''diaygeia'', ο Δήμος Δελφών δημοσίευσε 14 (δέκα τέσσερεις) αποφάσεις ''αρμοδίων'' του, για απ' ευθείας αναθέσεις παροχής υπηρεσιών και προμήθειας υλικών.  Όπως προ ημερών είχαμε αναφέρει, το ''φαινόμενο'' της απ' ευθείας ανάθεσης, παρ' ότι απουσιάζει ο κύριος εκφραστής του λόγω παραίτησης, γνωρίζει έξαρση από τους ''διαδόχους'' και πλέον, εκτός από το φαιδρόν του θέματος, δημιουργεί και ερωτηματικά, για το ποιός ''τακτοποιεί'' και ποιός ''τακτοποιείται'' μέσω των απ' ευθείας αναθέσεων.
 Κατά τα φαινόμενα όμως, δεν ''ιδρώνει'' το αυτί κανενός από τους αναλαμβάνοντες την ευθύνη αυτών των πράξεων.  Των δημόσιων πράξεων.
   Για λόγους καθαρά τυπικούς, δημοσιεύουμε τον ...κατάλογο αυτών των απ' ευθείας αναθέσεων όπως δημοσιεύθησαν στις 5-6-2014 αναφέροντας το αντικείμενο και τον αποφασίζοντα :

1.  ΑΔΑ : ΒΙΥ1Ω9Θ-ΦΥ6     Όργανα Παιδικής Χαράς Ιτέας                               Μαντζώρος
2.  ΑΔΑ : ΒΙΥΗΩ9Θ-1Α4     Σίτιση Παιδικού Σταθμού Δελφών                           Μπακολουκά
3.  ΑΔΑ : ΒΙΥΗΩ9Θ-3Μ7     Διετής ανανέωση ονόματος Μουσείου Αθ. Διάκου   Μανανάς
4.  ΑΔΑ : ΒΙΥΗΩ9Θ-25Α     Καθαρισμός Κοινόχρηστων χώρων Δεσφίνας          Μαντζώρος
5.  ΑΔΑ : ΒΙΥΗΩ9Θ-503      Σίτιση Παιδικού Σταθμού Καστελλίων                     Μπακολουκά
6.  ΑΔΑ : ΒΙΥΗΩ9Θ-Α4Ψ    Μελέτη Κλειστού Γυμναστηρίου Ιτέας                     Οικον. Επιτροπή
7.  ΑΔΑ : ΒΙΥΗΩ9Θ-ΘΦΙ     ΒΙΟ.ΚΑ. Δεσφίνας                                                Μαντζώρος
8.  ΑΔΑ : ΒΙΥΗΩ9Θ-ΙΨΕ     Σίτιση Παιδικού Σταθμού Δεσφίνας                         Μπακολουκά
9.  ΑΔΑ : ΒΙΥΗΩ9Θ-Λ6Φ    Σίτιση Παιδικού Σταθμού Γαλαξειδίου                      Μπακολουκά
10.ΑΔΑ : ΒΙΥΗΩ9Θ-ΝΛΥ   Υλικά θέρμανσης-ψύξης                                          Μαντζώρος
11.ΑΔΑ : ΒΙΥΗΩ9Θ-ΟΔΙ     Ηλεκτρονικά Χρονόμετρα Γηπέδων                         Μαντζώρος
12.ΑΔΑ : ΒΙΥΗΩ9Θ-ΡΤΨ    Απομαγνητοφώνηση πρακτικών Δ.Σ.                      Μανανάς
13.ΑΔΑ : ΒΙΥΗΩ9Θ-ΩΕ5    Σίτιση Παιδικών Σταθμών Ιτέας                               Μπακολουκά
14.ΑΔΑ : ΒΙΥΞΩ9Θ-8ΒΣ     Φωτιστικά Αγίας Ευθυμίας                                      Μαντζώρος

    Χαρακτηριστικό στην όλη διαδικασία, είναι η βιασύνη την οποίαν επέδειξαν οι ''αρμόδιοι'' προκειμένου να ''τακτοποιηθούν'' οι εκκρεμότητες σε κάποιο θέμα ανάθεσης.  Ήτοι :
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28-5-2014, συζητήθηκε και εγκρίθηκε η προσφορά για την εκπόνηση Στατικής Μελέτης για το Κλειστό Γυμναστήριο Ιτέας, την οποία θα συνέτασσε ο Πολ. Μηχανικός Ιωάννης Κολλιαλής.  Στις 30-5-2014 δηλ. μετά από 2 ημέρες (!), έγινε η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών και η υπογραφή τους από τον Πρόεδρο του Σώματος.  Στις δε 5-6-2014, έγινε η δημοσίευση.   Θα έπρεπε όμως, να έχει προηγηθεί η Αρχιτεκτονική Μελέτη για το Κλειστό, εντός της οποίας έπρεπε να ενσωματωθεί και η προσφερόμενη Στατική Μελέτη.  Έτσι λοιπόν, στις 5-6-2014 (την ημέρα της δημοσίευσης...), μερικές ημέρες μετά από αυτήν την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου, η Οικονομική Επιτροπή υπό τον Παναγιώτη Ταγκαλή, απεφάσισε την απ' ευθείας ανάθεση της αναγκαίας Αρχιτεκτονικής Μελέτης, στην  Αρχιτέκτονα Μηχανικό Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου (συνωνυμία), αντί του ποσού των 3.500 ευρώ.  Και αυτό έγινε για να προλάβουν και τα δύο Σώματα (Δημ. Συμβούλιο και Οικονομική Επιτροπή), να δημοσιεύσουν ταυτόχρονα στο ''diaygeia'' τις αποφάσεις τους, σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα του Δήμου.
Εδώ αρκεί να σημειώσουμε ότι, για την απόφαση του Δημ. Συμβουλίου της 9-12-2013 για την καταγγελία στο ΤΑΙΠΕΔ της πώλησης της Μαρίνας Ιτέας, η απομαγνητοφώνηση των πρακτικών και η δημοσίευση της σχετικής απόφασης, έγινε κατόπιν γραπτής ...υπομνήσεως προς τον Πρόεδρο του Σώματος, στις 27 Φεβρουαρίου 2014.  Δηλαδή, μετά από σχεδόν 3 μήνες!...
Βεβαίως, υπάρχει η δικαιολογία ότι, ότι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει έως τις 10-6-2014, καταληκτική ημερομηνία για το Συμβούλιο στο Leader (για την χρηματοδότηση του έργου).

Μια ερώτηση :  Γιατί 3.500 ευρώ για την Αρχιτεκτονική Μελέτη και όχι 10.500 ευρώ, ή 1.500 ευρώ;...

Πώς το έλεγε ο αείμνηστος Σταυρίδης στα ''Κίτρινα Γάντια'' :
''Μωρέ πότε τάπατε, πότε τα συμφωνήσατε, ενας Θεός το ξέρει...''






18 σχόλια:

  1. ΕΣΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕ ΤΙ ΛΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΙΑΣΤΟΥΝ ? ΑΦΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΜΕ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ κ.λ.π. ΠΡΙΝ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΒΕΡΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ !!! ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΥΧΑΙΑ ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ , ΣΩΣΤΑ ΑΛΛΑ {παντα τπαρχει ενα αλλα} ΤΟΣΟ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΕΡΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΕΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 80 % ΠΕΡΙΠΟΥ ? ΠΟΛΥ ΤΥΧΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ! ΓΙΑ ΔΕ ΤΗΝ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΣΗ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΑ ? ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ? ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΡΠΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ? ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΣΕΠΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΟΥΣ ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 14 εργα 2+1 αντιδημαρχοι αυτο και μονο λεει πολλα , παρα πολλα !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Εντος της οποίας θα έπρεπε να ενσωματωθεί η στατική μελέτη.."πω πω πρόταση! Ασυναρτησίες επίκουρε.Κακοήθειες.Όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια κατά τη λαική ρήση.Εσύ που τα γραψες καταλαβαίνεις τι γράφεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την κακοήθεια, δεν την καταλαβαίνουμε. Εάν έπρεπε να γραφεί ''να συμπεριληφθεί και η Στατική Μελέτη'', θα άλλαζε το νόημα; Η αντίληψη των νοημάτων, κάποιων προτάσεων στην ελληνική γλώσσα και γραφή, όντως είναι δυσκολονόητη.

      Διαγραφή
    2. Δεν υπάρχει να συμπεριληφθεί.Ο Κολλιαλής μόνο τη στατική μελέτη έκανε δωρεά.Τι δουλειά έχει η Αρχιτεκτονική;Γιατί θα έπρεπε να προηγηθεί η Αρχιτεκτονική και εντός αυτής να εσνωματωθεί(;;;;;;) η Στατική;Επίσης το "θα συνέτασσε" με το θα τονισμένο είναι μέρος της κακοήθειά σου αφού θέλεις μετάφραση από τα ελληνικά από ότι λες.

      Διαγραφή
  4. ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΠΡΙΝ ΔΕΚΑ ΗΜΕΡΕΣ.Ο ΤΙΤΛΟΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΤΟ LEADER ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΛΗΓΕΙ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΑΡΑΦΡΑΖΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αρνητικόν. Και δεν γνωρίζουμε το δημοσίευμα. Η πληροφόρησή μας είναι μέσα από την Οικονομική Επιτροπή.

      Διαγραφή
  5. ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΔΩΡΕΑΝ που βλέπω γω για τη στατική μελέτη στο απόκομμα από διαύγεια γιατί δεν το γράφει στο κατηγορώ του ο συντάκτης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν αναφέρεται ότι ''θα προσφέρει'' την σύνταξη της Μελέτης με δική του πρωτοβουλία, αυτονόητο είναι ότι είναι δωρεά προς τον Δήμο.

      Διαγραφή
  7. Και έτσι να είναι σχεδόντο σύνολο των χρημάτων πέφτει εδώ μέσα
    να φεφεύγαν έξω?????????????πως αλλιώς να γινόταν υπάρχει πρόταση????
    και πώς θα δεχτεί άλλος να πάρει δουλειά αν γίνετε διαπόμπευση??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΟΛΙΤΕΣ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

    Μια αρχιτεκτονική μελετη για σπίτι κάνει περιπου 10.000 euro. Για γήπεδο μπάσκετ, αν γίνει διαγωνισμός θα κοστίσει σίγουρα 50.000. (για οσους ξέρουν το σύστημα διαγωνισμών στις μελέτες δεν είναι μειοδοτικό). Την δε στατική μελέτη ο γιος της αντιδημάρχου την κάνει τζάμπα. Άρα δεν πάθαμε και κανένα σπουδαίο κακό.
    Ενημερωτικά δε ας μπει κάποιος στη διαύγεια του Δήμου Δωρίδος και θα καταλάβει τι σημαίνει πρωταθλητής (χιλιάδες αναθέσεις και κανένα δημοπρατημένο έργο).
    Τουλάχιστον ο Δήμος Δελφών είχε πρωτοφανείς επιδόσεις στα μεγάλα έργα.
    Αν κάποιος έχει κάτι να καταλογίσει μάλλον θα πρέπει να ασχοληθεί όχι με τις αναθέσεις αλλά με το ποια έργα δημοπρατήθηκαν.
    Σε όλα τα Ιτιώτικα site παρατηρώ με ειλικρινή απορία ότι οι περισσότεροι είναι δυσαρεστημένοι με ένα και μοναδικό έργο αναπλάσεων που δημοπρατήθηκε στην Ιτέα, αγνοώντας ότι στην Άμφισσα κατασκευάζονται αναπλάσεις 4πλάσιου προυπολογισμού, ότι στην Δεσφίνα δημοπρατήθηκε ανάπλαση 2 εκ. ευρώ κλπ.
    Επίσης ο κόσμος της Ιτέας είναι ευχαριστημένος που εντάσεται στο leader το γήπεδο της ΕΠΣ στην Άμφισσα και το κλειστό της Ιτέας είναι σε στάδιο μελετών. Στην δε προσπάθεια να προχωρήσουν οι μελέτες πιο γρήγορα μη τυχόν και ενταχθεί (που δεν το βλέπω) η κοινωνία της Ιτέας αντιδρά σφόδρα μη τυχόν και τα παιδιά αποκτήσουν ποτέ κλειστό γήπεδο.
    Θα έλεγα ότι είναι ατυχές το θέμα αγαπητέ επίκουρε.
    Θα είχε δε πολύ ενδιαφέρον να γίνει ένας απολογισμός για τα πεπραγμένα της Δημοτικής αρχής όσον αφορά στο πως κατένειμε τους πόρους της (ανθρώπινο δυναμικό, υλικοτεχνικούς κλπ) ανά Δημοτική Ενότητα. Π.χ. πόσσες μελέτες έκανε για την Άμφισσα και δημοπράτησε, πόσσες πήρε έτοιμες για την Ιτέα και δεν μπόρεσε καν να τις δημοπρατήσει .......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αντιλαμβανόμαστε ότι, είστε γνώστης του θέματος. Συμφωνούμε σε όλα όσα αναφέρετε. Και χειροκροτούμε για τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχής. Εκεί βεβαίως θα φανεί ο προγραμματισμός και η σοβαρότητα με την οποία αντιμετώπισαν την Ιτέα οι νυν διοικούντες.

      Διαγραφή
    2. ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟΝ ΕΠΙΚΟΥΡΟ ΠΟΥ ΓΙΝΑΝ ΟΛΑ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΨΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ.ΠΑΡΤΟ BLOG ΣΟΥ Κ ΤΡΑΒΑ ΑΜΦΙΣΣΑ ΑΦΟΥ ΑΜΦΙΣΣΙΩΤΗΣ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗΝ ΙΤΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΕΙΝΕΙ CABRIOLE.

      Διαγραφή
  9. για να δουμε τους ΑΔΑΕΙΣ που θα αναλάβουν, για λαϊκή καλοί είναι , αυγουλάδες και αγρότες και για άναμμα βαρελώτων!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Προς τον άγνωστο φίλο Σχολιαστή των 11:00' π.μ. Τετάρτη 11-6-2014
    Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό ως προς το τυπικό του μέρος. Το οικονομικό είναι δευτερεύον. Ήδη έχουμε προβεί σε ενέργειες, μετά την σχετική με το θέμα ενημέρωσή μας από έγκυρες πηγές. Ευχαριστούμε για την υπόδειξη.
    Το θέμα θα δημοσιευθεί, μόλις θα υπάρξει η τεκμηριωμένη επαλήθευσή του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή