Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021

ΟΤΑΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΕΙΝΑΙ Ι.Χ. - άρθρο

"Για την Φωκίδα ρε γαμώτο!..."

Υποθέσεις…. που κουρέλιασαν το Δημόσιο Συμφέρον

Όλα όσα βλέπουμε είναι η σκιά που ρίχνουν αυτά που δεν βλέπουμε …! !

Του Νίκου Δρόλαπα

Αποτελεί πλέον αδιαφιλονίκητο …αξίωμα, ότι το κυρίαρχο, από τα πολλά πράγματι προβλήματά μας ως χώρα και ως περιοχή, είναι η ανάγκη καταπολέμησης της διαφθοράς. Καταπολέμηση, που μένει μόνο στα λόγια, αν και αποτελεί το κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία του κράτους, σε όλα τα επίπεδα.

Με τον όρο ‘’διαφθορά’’ βέβαια δεν εννοείται μόνο το « εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν », αν και το ‘’μπαξίσι’’ ξεκινάει από τη παλάμη και φθάνει σε δυσθεώρητα ύψη, κάνοντας τους επιτήδειους ζάμπλουτους, σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Ας αναλογισθούμε μόνο τις « εκκρεμούσες » κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων, ή, τον τρόπο « κλεισίματος » των υποθέσεων αυτών, χωρίς καμία συνέπεια σε βάρος κανενός κατηγορούμενου ή ακόμη και κατήγορου.

Η Φωκίδα έχει… εξέχουσα θέση με το ενιαίο πολυκομματικό σύστημα και τα εναλλασσόμενα πρόσωπα στην εξουσία να ενδημεί καταστροφικά για τον τόπο, σχεδόν ανενόχλητο, συγκαλύπτοντας και συγκαλυπτόμενο, από ορατές – αόρατες δυνάμεις, του…δημόσιου και του… ιδιωτικού τομέα, του οποίου ορισμένοι ίσως παραμένουν και επιδοτούμενοι…υπάλληλοι….

Στα πλαίσια των επισκέψεων του κ. Βουλευτή Φωκίδας σε Υπουργούς, προκειμένου να αποκομίσει ύλη για τα επόμενα δελτία τύπου, με απλές αναφορές σε θέματα της Φωκίδας, ο κ. Ι. Μπούγας είχε συνάντηση με την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.

Για όσα συζητήθηκαν θα αναφερθούμε σε επόμενο σημείωμά μας, προκειμένου να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας οι οποίοι γίνονται συχνά στόχος παραπληροφόρησης.

Επί του παρόντος, θα σταθούμε σε ένα βαρυσήμαντο άρθρο που δημοσίευσε ο κ. Στέλιος Σχοινάς και συνδέεται με τις αρμοδιότητες της κας Υπουργού, ζητώντας και τη σχετική παρέμβαση του κ. Μπούγα.

Το άρθρο αυτό αναφέρεται στις εξελίξεις που υπάρχουν για τη καταπάτηση του Αρχαιολογικού Χώρου των Δελφών με κατασκευές τεράστιων κτιρίων μέσα σε αυτόν συνολικής επιφάνειας άνω των 6.000 τετραγωνικών μέτρων με βάση ψευδή τοπογραφικά, τα οποία, έχουν κηρυχθεί ΟΡΙΣΤΙΚΑ αυθαίρετα και κατεδαφιστέα, έχουν ανακληθεί οι οικοδομικές άδειές τους και έχουν επιβληθεί πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, και παρόλα αυτά :

Τα κτίσματα αυτά ΔΕΝ κατεδαφίσθηκαν, παρά τις αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τα επιβληθέντα πρόστιμα ΔΕΝ πληρώθηκαν.

Η τεράστια αυτή ζημία του Ελληνικού δημοσίου εκτιμάται σε ποσά άνω των 30.000.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταλογισθούν και εισπραχθούν κατά τα ισχύοντα περί εισπράξεως δημοσίων εσόδων.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία προσέφυγε κατά του Δημοσίου στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Λιβαδειάς με αίτημα την αποζημίωσή της για τις ζημίες που υπέστη, εκχωρώντας στις δανείστριες τράπεζες τα δικαιώματά της προς εξόφληση των δανείων - ύψους 15.000.000 ευρώ - που έλαβε για τη κατασκευή των κτιριακών της εγκαταστάσεων που κρίθηκαν οριστικά και αμετάκλητα αυθαίρετες.

Το Δικαστήριο τελεσίδικα απέρριψε την εν λόγω προσφυγή, καθιστώντας αποκλειστικά υπεύθυνους για την πληρωμή των τραπεζών τους ιδιώτες μηχανικούς, υποχρεώνοντας έμμεσα τις δανείστριες τράπεζες να διεκδικήσουν, δικαστικά, το συνολικό ποσό από τους υπεύθυνους ιδιώτες μηχανικούς.

Η μόνη πλέον ελπίδα των υπεύθυνων ιδιωτών μηχανικών είναι η συγκάλυψη του σκανδάλου και η απαλλαγή τους από την υποχρέωση αποζημίωσης των τραπεζών, μέσω πολιτικής παρέμβασης από την πόρτα ή από το παράθυρο, με νομιμοποίηση των μη νομιμοποιούμενων…!!! Όμως, δεν έχουμε ανάγκη άλλων σκανδάλων.

Πολλά σκάνδαλα, παλιά και νέα, Ολυμπιακών διαστάσεων, Πολεοδρομούν …. αλληλοΚληροδοτούμενα, αλλοιώνουν θεσμούς και Δημοκρατία.

Αλλά και η σιωπή κάπου πρέπει να τελειώνει μπροστά στις τραγωδίες της Φωκίδας.

Επίσης δεν πρέπει να παραβλέπεται, ότι : « ο σιωπών δοκεί συναινείν », αφού η σιωπή μπορεί να ερμηνευθεί ως αποδοχή ή ακόμη και ως συναίνεση για όλες αυτές τις καταστάσεις, εκτός, και αν η σιωπή στην απλοϊκή εκδοχή της εμπεριέχει και πονηριά, οπότε οφείλεται και σε έλλειψη ικανοτήτων…

Δεν…πάει άλλο…


Οι θεσμοί θα επανέλθουν. Η Δημοκρατία θα επανέλθει….


2 σχόλια:

  1. ΑΜΑ ΑΝΟΙΞΕΙΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΡΟΛΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΧΟΙΝΑ..ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΕΙΣ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ...ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ !!! ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλύτερη η σιωπή διαρκείας.
    Σωπαίνεις μια τετραετία, καλοπερνάς και μετά...ξ ε κ ο υ ρ ά ζ ε σ α ι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή