Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΟΣ - άρθρο

 

Οι …Απρόσωποι και Ανέπαφοι

της πολιτικής…!

του Νίκου Δρόλαπα

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Φωκίδα στερείται ισχυρής εκπροσώπησης. Οι κατά περίσταση αιρετοί, από τη στιγμή που θα εκλεγούν ενδιαφέρονται μόνο για τη μετέπειτα πολιτική τους πορεία.

Ποτέ δεν έδωσαν μάχη, ποτέ δεν διεκδίκησαν τα δίκαια της Φωκίδας. Και τούτο, για να μη…. « κακοκαρδίσουν » τα Κυβερνητικά στελέχη και κινδυνεύσει η υποψηφιότητά τους για τις επόμενες εκλογές.

Αφήνουν στη τύχη τους όλα τα σημαντικά ζητήματα που κρατούν τη Φωκίδα δέσμια στη διαρκή υποβάθμισή της.

Δεν φροντίζουν να είναι καλά ενημερωμένοι, ούτε διατηρούν ανοικτούς διαύλους με τον Λαό της Φωκίδας. Αποφεύγουν τον δημόσιο διάλογο. Δεν έχουν προβεί μέχρι σήμερα σε δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων, ή λογοδοσία, γιατί δεν έχουν να παρουσιάσουν έργο, αν και ήδη έχουν διανύσει το μισό της θητείας τους.

Βέβαια, η σοβαρή ενασχόληση με τα κοινά, πάνω απ΄όλα, είναι, ή, θα έπρεπε να είναι, μια διαρκής προσφορά. Όσοι προσέρχονται, προσέρχονται οικειοθελώς και οφείλουν να γνωρίζουν τι θα συναντήσουν και τι πρέπει να κάνουν. Η πολιτική δεν μαθαίνεται στους τέσσερις τοίχους, ούτε με δόσεις, αλλά με συνεχή επαφή και αγώνα με τα προβλήματα, έχεις δεν έχεις αξίωμα.

Ασταθείς συμπεριφορές του τύπου, σήμερα « αποχωρώ » από τη πολιτική και… αν δω μετά από χρόνια ότι έχω ελπίδες « εμφανίζομαι ξανά », ή, εμφανίζομαι σαν «μετεωρίτης» από το πουθενά, αυτά, τα κατακρίνουν οι Πολίτες.

Δεν είναι ως εκ τούτου τυχαίο το γεγονός, ότι, ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν απαντήσει σε ερωτήματα που δημόσια τους απευθύνονται, για την ενημέρωση των συμπολιτών μας, τους οποίους, με τη συμπεριφορά τους αυτή, περιφρονούν.

Φαίνεται, πως φοβούνται να απαντήσουν. Αλήθεια, μήπως χρειάζονται από κάτω δίχτυ ασφαλείας, για να μην υπο-πέσουν σε λάθη και εκτεθούν ;

Κάνουν μεγάλο λάθος αν νομίζουν, ότι τα προβλήματα θα ξεχασθούν επειδή αυτοί δεν απαντούν. Ούτε θα εξαναγκάσουν όσους ενδιαφέρονται ισχυρά για τη πορεία του τόπου να σιωπήσουν, επειδή μετατρέπουν τη δύναμη της εξουσίας που τους έδωσε Λαός, σε εκφοβισμό και εκδίκηση, χρησιμοποιώντας ως βραχίονα εναντίον τους τον διαβρωμένο κρατικό μηχανισμό για να ισοπεδώσουν κάθε ελεύθερη φωνή.

Εδώ και λίγο καιρό, σειρά πήραν οι επισκέψεις αρμοδίων. Τους προσκαλούν στη Φωκίδα για το « θεαθήναι », για να μελετήσουν δήθεν τα διάφορα ζητήματα, προκειμένου να βγουν μετά οι σχετικές φωτογραφίες και τα δελτία τύπου.

Από συναδελφική αλληλεγγύη το παρόν έδωσε και ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Θέμης Χειμάρας, ο οποίος, αναφερόμενος στον αυτοκινητόδρομο Ε65 από Λαμία – Ξυνιάδα – Τρίκαλα – Εγνατία οδό, είπε ότι ήρθε η ώρα και για τον «διαγώνιο άξονα » ( χωρίς το ‘’αυτοκινητόδρομος’’ ) Θερμοπυλών – Ιτέας – Αντιρρίου και εξήρε τη συνεργασία του με τον Βουλευτή κ. Μπούγα, ο οποίος, στη συνέχεια ‘’τόνισε’’ ότι θα είναι… « μεγάλα οφέλη για τη Στερεά και τη #Φωκίδα ». Μάλιστα. Για τον Ε65, που ωφελεί την Ελλάδα, αλλά, ζημιώνει τη Φωκίδα, όσο ο χάρτης από Λαμία μέχρι Αντίρριο μένει κενός, χωρίς τον πιο αναγκαίο για την Ελλάδα, αλλά και τη Φωκίδα, αυτοκινητόδρομο Θερμοπυλών – Αντιρρίου.

Κάπως έτσι πέρασε και η επίσκεψη στη Λίμνη του Μόρνου της κας Προέδρου της Υποεπιτροπής της Βουλής για τους Υδάτινους πόρους. Οι φωτογραφίες και τα δελτία τύπου κυκλοφόρησαν, αλλά, δεν ειπώθηκε τίποτα για τα μεγάλα ζητήματα που συνδέονται με τη Λίμνη του Μόρνου και τη περιοχή της, όπως, για τον παραλίμνιο αγωγό, τον Βιολογικό καθαρισμό και για τη παραχώρηση νερού για την Άρδευση του Ελαιώνα Άμφισσας.

Χωρίς καμία αναφορά στα προβλήματα της Φωκίδας έγινε και η εκδήλωση του Επιμελητηρίου για τη ρύθμιση οφειλών, με προσκεκλημένους τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον συμπατριώτη μας Υφυπουργό κ. Γιάννη Τσακίρη, γιατί, προφανώς, δεν τους ζήτησαν τίποτα για τη Φωκίδα.

Τώρα, αναμένεται να επισκεφθεί τη Φωκίδα ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Οικονόμου για το φράγμα στο ‘’Χάρμισκο’’ Τολοφώνας, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη κάτι επίσημο και για το έργο ‘’Άρδευσης του Ελαιώνα της Άμφισσας’’.

Σημειωτέον ότι, το έργο Άρδευσης έπρεπε να έχει παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και τη σύμβαση το έτος 2017 .

Γνωρίζει κάτι σχετικό ο κ. Βουλευτής κ. Ι. Μπούγας, ή ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Δελμούζος ; Αν το έργο αυτό θα τελειώσει ποτέ, Αν κατασκευάζεται σύμφωνα με τη μελέτη, ή, έχουν γίνει τροποποιήσεις και για ποίο λόγο, Αν εξασφαλίσθηκε το νερό για την άρδευση ;

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν βρει ούτε μια κουβέντα να πουν οι ως άνω αιρετοί, ως να υπερίπτανται ανέπαφα, ή και ανεύθυνα, των προβλημάτων και των ζημιών που υφίσταται ο τόπος.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου