Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΕ ΔΥΟ (μόνον) ΜΟΥΣΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ



(αργότερα, ίσως, θα 'δούμε...)
 

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                     ΑΜΦΙΣΣΑ, 12.07.2021

Α.Δ.Τ.: 65/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντάθηκε στο Πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» η ψηφιακή περιήγηση δύο Μουσείων του Δήμου Δελφών

Ν. Κατσικούλης: «Η γνώση της ιστορίας εφόδιο για ένα καλύτερο μέλλον»

Την ένταξη του έργου της ψηφιακής περιήγησης σε δύο μουσεία του Δήμου Δελφών, στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», υπέγραψε ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας. Το ποσό της χρηματοδότησης ανέρχεται στα 286.440,00 ευρώ, ενώ η ολοκλήρωση του έργου θα δημιουργήσει μια καινοτόμα πολιτιστική έκθεση που θα προβάλει την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά του τόπου.

Το έργο, με τίτλο «Ψηφιακή περιήγηση σε δύο δημοτικά μουσεία του Δήμου Δελφών», εντάχθηκε στον Άξονα «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός», και αφορά στη μετατροπή του ήδη υπάρχοντος Μουσείου Ελληνικής Επανάστασης της Άμφισσας σε κέντρο ιστορικής τεκμηρίωσης με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών μέσων και επαυξημένης πραγματικότητας και ταυτόχρονα στην ψηφιακή αποτύπωση και διαδραστική απεικόνιση σπουδαίων εκθεμάτων του Ναυτικού και Ιστορικού Μουσείου Γαλαξειδίου.

Το έργο θα δώσει τη δυνατότητα στους επισκέπτες των μουσείων, μέσω της ψηφιακής διάδρασης, να συνδέσουν τα ιστορικά εκθέματα ή τεκμήρια με ιστορικές και πολιτιστικές διαδρομές στην περιοχή, όπως είναι η ιστορική -τουριστική διαδρομή «Οι Δρόμοι του ‘21», η οποία περνά μέσα από τα γεγονότα και τα πρόσωπα που σημάδεψαν την περίοδο της Ελληνικής Επανάστασης. Ο Δήμος Δελφών, άλλωστε, έχει να επιδείξει τη μεγάλη του προσφορά στην υπόθεση της Επανάστασης του 1821, καθώς τα σημερινά διοικητικά του όρια ταυτίζονται με το κομμάτι της Στερεάς Ελλάδας, όπου κατά την Επανάσταση έλαβαν χώρα σπουδαία στρατιωτικά και πολιτικά γεγονότα.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Δελφών, κ. Νικόλαος Κατσικούλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου προς χρηματοδότηση, σημειώνοντας ότι συνέπεια αυτού θα είναι η περαιτέρω αναβάθμιση της περιοχής ως πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού, καθώς θα δημιουργηθεί ένας ακόμα πόλος προσέλκυσης επισκεπτών που θα αναβαθμίσει σημαντικά το προσφερόμενο πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν του τόπου. «Αξιοποιώντας τις σύγχρονες τεχνολογίες ο πλούτος μας αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς δίνεται η δυνατότητα στους επισκέπτες να ταξιδέψουν στο χωροχρόνο, βλέποντας την ιστορία να ζωντανεύει μπροστά τους. Ο Δήμος Δελφών ενισχύει με κάθε μέσο τους δεσμούς με το παρελθόν, αναγνωρίζοντας στην πράξη πως η γνώση και η αξιοποίηση αυτού δίνει σπουδαία εφόδια για ένα καλύτερο μέλλον», δήλωσε καταλήγοντας ο κ. Κατσικούλης.


Νικόλαος Κ. Κατσικούλης

Πρόεδρος του Δικτύου Δελφών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου