Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΕΩΣ ΕΡΓΩΝ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Με την ματιά του Σπύρου 



     Επραγματοποιήθησαν εχθές Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, τα εγκαίνια της εκθέσεως αναδρομικών και προσφάτων έργων ζωγραφικής, του συντοπίτη μας και αυτοδίδακτου ζωγράφου, Σπύρου Κορωνάκη.  Στην ισόγεια αίθουσα του ακινήτου ιδιοκτησίας Τριαντάφυλλου Κονιάκου στην περιοχή "Αγκάλη" της Ιτέας, ο πολιτιστικός Σύλλογος της πόλεώς μας "Ο Δεσμός", διοργάνωσε αυτήν την έκθεση, δίνοντας το έναυσμα για την έξοδό μας από την πολιτιστική (τουλάχιστον) απραξία, των τελευταίων 18 μηνών.  Με μοναδικόν αρωγό βεβαίως σε αυτήν την προσπάθεια του καλού μας Συλλόγου, τον παραχωρήσαντα την αίθουσα.

   Είχαν προσκληθεί και παρευρέθησαν, ο Αντιπεριφερειάρχης, ο Δήμαρχος, ο τοπικός Αντιδήμαρχος και όλοι τους απηύθυναν από μικροφώνου, χαιρετισμό στον καλλιτέχνη και στον Σύλλογο, για αυτήν την πληθωρική σε χρώματα και σχέδια, όμορφα διοργανωμένη έκθεση ζωγραφικής.

  Με έντονο το "ναΐφ" ύφος στην ζωγραφική του και την ανάμιξη αυτής της τεχνοτροπίας,  με μια δική του άποψη για τον εξπρεσιονισμό, ο Σπύρος Κορωνάκης καταφέρνει αμέσως να μεταφέρει τα χρωματιστά μηνύματά του, στον θεατή των έργων του. 

   "Ο Δεσμός", είχε προνοήσει για το "δρόσισμα" των επισκεπτών της εκθέσεως, με δροσερά αναψυκτικά, καθώς επίσης και για την διακριτική ζωντανή μουσική επένδυση της εκδηλώσεως, με τον εξαιρετικόν συντοπίτη μας επίσης, τραγουδιστή και κιθαρίστα Θανάση Κατσουλιέρη.   

 Παραθέτουμε αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες των έργων ζωγραφικής του Σπύρου Κορωνάκη, από τα εχθεσινά εγκαίνια της εκθέσεώς του.



Σπύρος Κορωνάκης (Καλλιτέχνης) - Σούζυ Τσατσαρώνη ("Δεσμός")


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου