Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ (όσον και ρυπαρό) ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ

Μετανάστευση εντόμων...

Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Ιτέας, όχι όμως από τουρίστριες, αλλά από ...κατσαρίδες! Το φαινόμενο, έχει ενταθεί σήμερα, αν και έχει παρατηρηθεί από διημέρου. Ο δε κίνδυνος να ζητήσουν ...άσυλο στα σπίτια, είναι πολύ μεγάλος. Για αυτό και σήμερα, αρκετοί ήσαν οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες, οι οποίοι προσπαθούσαν με σκούπες και κατσαριδοκτόνα, να καθαρίσουν και να περιφρουρήσουν τις περιουσίες τους, από αυτά τα ρυπαρά έντομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πολλές γειτονιές της πόλεως, τα φρεάτια των αποχετεύσεων στα πεζοδρόμια, έχουν γεμίσει από κατσαρίδες, οι οποίες ζητούν αδιέξοδο και τροφή, εκτός φρεατίων.

Ειδοποιήθηκε η ΔΕΥΑΔΔ, ενώ αυτό το σπάνιο φαινόμενο, είναι και σε γνώση του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας. Ο οποίος πρόεδρος, προσπαθεί από το πρωΐ να "αποσπάσει" την προσοχή των "αρμοδίων" για το θέμα υπηρεσιών του Δήμου Δελφών, προκειμένου να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔΔ, εδεσμεύθη ότι από αύριο το πρωΐ, θα αρχίσει κατσαριδοκτονία και απολύμανση σε ...πολυσύχναστα για τις κατσαρίδες σημεία και φρεάτια, από συνεργείο της Υπηρεσίας.

Η ενέργεια αυτή (η κατσαριδοκτονία δηλαδή), δεν θα χρεωθεί στους λογαριασμούς Υδρεύσεως-Αποχετεύσεως των καταναλωτών κατοίκων της Ιτέας, ως πρόσθετη ...παροχή υπηρεσιών!
Απεναντίας! Στους κατοίκους της Ιτέας θα μοιρασθούν ως ...αντισταθμιστικά οφέλη, υποσχέσεις, για την χορήγηση των 4.000 ευρώ (τόσο κοστίζει η περικοπείσα Μελέτη), προκειμένου να ξανα-συζητηθεί (!) η αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου (πρώην δημοτικού καταστήματος), με την μετατροπή του σε Μουσείο της πόλεως!...

La Cucaracha... (olé!)

3 σχόλια:

  1. Οι κατσαρίδες έχουν αυξηθεί από τότε που σταμάτησαν οι βροχές, δηλαδή εδώ και τουλάχιστον 15 μέρες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να πουμε και για τα κουνουπια, που μαλλον με τους ψεκασμους τους ανοιξε η ορεξη για περισσοτερα τσιμπιματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο αρμόδιος πρόεδρος έχει ειδοποιηθεί εδώ και ένα μήνα ίσως και παραπάνω για το θέμα ΚΑΤΣΑΡΙΔΑ. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι εφικτό να απολυμανθούν 36000 φρεάτια που υπάρχουν στον δήμο μας. Υπάρχει και σχετική φωτογραφία από άνθρωπο της κοινότητας μας.Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή