Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ "ΟΡΑΜΑ" (Δωρίδος) ΓΙΑ ΤΗΝ "ΔΙΑΓΩΝΙΟ"

 25/01/2021

Πάλι πίσω από τις εξελίξεις η Δημοτική Αρχή Καπεντζώνη

Διαβάζοντας κανείς τις τοπικές ειδήσεις και εξελίξεις, βλέπει μια σειρά από προτεραιότητες και σχεδιασμούς που βάζει η τοπική κοινωνία, μέσω των φορέων και των αιρετών. Και πολύ σωστα η τοπικές κοινωνίες εκτός από τα φλέγοντα θέματα της επικαιρότητας έχουν επιλέξει να τοποθετήσουν ψηλά στην ατζέντα ένα κεντρικό αναπτυξιακό θέμα για την περιοχή: τους νέους οδικούς άξονες και κυρίως τη λεγόμενη διαγώνιο.

Έχοντας διαπιστώσει από πολύ νωρίς την ανάγκη για δράση και κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της προκειμένου να διεκδικήσουν αυτό το έργο, ο συνδυασμός μας Όραμα για τη Δωρίδα, έφερε στο δημοτικό συμβούλιο ένα ψήφισμα για την άμεση διεκδίκηση του έργου. Όμως μόνο με απαξίωση και ειρωνείες μας αντιμετώπισε τότε τόσο ο ίδιος ο δήμαρχός όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας. Όμως έχει ο καιρός γυρίσματα και πλέον οι εξελίξεις μας δικαιώνουν με όλο και περισσότερους φορείς να συντάσσονται και να διεκδικούν από κοινού.

Όμως ο σκοπός δεν είναι να ερχόμαστε εκ των υστέρων και να κουνάμε το δάχτυλο, ο σκοπός είναι η Δωρίδα να αποκτήσει επιτέλους μια διοίκηση που θα βλέπει τόσο την καθημερινότητα όσο και την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της περιοχής. Μια διοίκηση που δεν θα διαχειρίζεται και θα ανακυκλώνει μια μιζέρια, σχεδόν λέγοντάς μας “ αυτά είναι τα λεφτά, αυτά τα έργα, και αν σας αρέσουν!” Μια διοίκηση που θα δημιουργεί προϋποθέσεις για υποδομές για το μέλλον. και δυστυχώς αυτή δεν είναι η διοίκηση Καπεντζώνη που δέκα χρόνια τώρα συνεχώς υπενθυμίζει πόσο λίγη είναι.

Η Δωρίδα χρειάζεται Όραμα, πλάνο και ορθή διοίκηση, χρειάζεται να πιστέψει στις δυνάμεις και τις δυνατότητές της, στους ανθρώπους της και αυτό δυστυχώς είναι που έχει στερήσει περισσότερο και από τα έργα και τις υποδομές η διοίκηση Καπεντζώνη. Την αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε καλύτερα.

ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΙΔΑ

ΘΑΝΟΣ ΑΣΗΜΑΚΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου