Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021

ΔΗΜΑΡΧΟΣ : "Ευτυχώς για εσάς, που έχετε εμένα!..." - Δελτίον Τύπου

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                            ΑΜΦΙΣΣΑ, 07.01.2021

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Α.Δ.Τ.: 2/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Απολογισμός δράσης Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας

Π. Ταγκαλης: «Εδώ τα πολλά λόγια είναι περιττά, σημασία έχουν τα έργα»


Ο Δήμος Δελφών, στο έως σήμερα έργο της παρούσας θητείας, εστίασε μεγάλο μέρος των προσπαθειών του στους τομείς Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας. Αναβαθμίζοντας το επίπεδο των υπηρεσιών πρόνοιας και ενισχύοντας τις δομές στήριξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, και όχι μόνο, επιτελεί το ρόλο του ως ο πρώτος φορέας της πολιτείας που έχει γνώση της κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή και των αναγκών που πρέπει σε πρώτο επίπεδο να καλυφθούν.

Πιο συγκεκριμένα, ανά τομείς δράσεις, ο απολογισμός περιλαμβάνει τα εξής:

  • Αναδιοργάνωση Κοινωνικού Παντοπωλείου

Αναδιοργανώθηκε ως δομή καλύπτοντας πλέον πολλαπλάσιες ανάγκες των πολιτών. Έως σήμερα έχει διανέμει 26,75 τόνους ψάρια, ενώ έχοντας εξασφαλίσει δωρεές από εταιρείες της περιοχής έχει προβεί με διαδικασίες οργανωμένες και απολύτως διαφανείς στη διανομή λοιπών τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στο σύνολο των δικαιούχων του. Επίσης, μέσω χορηγίας έγινε προμήθεια ενός ψυγείου- κοντέινερ, ενώ έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό και θα προχωρήσει η προμήθεια ενός αυτοκινήτου-ψυγείου.

  • Πολλαπλή στήριξη από το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Η Δομή συνέχισε να επιτελεί σημαντικό έργο, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Παράλληλά, όμως, οι εργαζόμενοί της, με την καθολική τους συμμετοχή και υπό την οργάνωση των στελεχών της, προσέφεραν τα μέγιστα στην κάλυψη επιπλέον αναγκών που παρουσιάστηκαν λόγω της πανδημίας, εξυπηρετώντας ωφελούμενους και μη του προγράμματος, αποτελώντας έναν από τους πλέον σημαντικούς μηχανισμούς στήριξης την ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε.

  • Νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

Αδειοδοτήθηκαν τρία νέα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στις Δημοτικές Ενότητες Γαλαξειδίου, Δεσφίνας και Πολυδρόσου. Επίσης ξεκίνησε επίσημα να λειτουργεί το ΚΔΑΠμεΑ του Δήμου Δελφών, το οποίο όμως στην παρούσα φάση τελεί υπό αναστολή, λόγω του κορωνοϊού.

  • Στήριξη της κοινότητας των Ρομά

Εγκρίθηκαν προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού 3 ατόμων, με Σύμβαση Εργασίας Ορισμένου Χρόνου, στο πλαίσιο της Πράξης «Κέντρο Κοινότητας Δήμου Δελφών», επιφορτισμένοι με την παροχή σημαντικών υπηρεσιών στήριξης της εν λόγω κοινότητας. Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης πως κατά τη διάρκεια της πανδημίας πραγματοποιήθηκαν δύο απολυμάνσεις στους χώρους όπου διαμένουν, έγινε διανομή υγειονομικού υλικού, ενώ ταυτόχρονα έλαβε χώρα και εκτενής ενημέρωσή τους για όλα όσα ισχύουν αυτή την περίοδο.

  • Έμπρακτη στήριξη του Νοσοκομείου Άμφισσας

Στο πλαίσιο της συνεργασίας με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Άμφισσας, και μετά την ικανοποίηση σειράς αιτημάτων για την καλύτερη λειτουργία του, ελήφθη απόφαση ώστε ο Δήμος να προβεί στην επιδότηση σίτισης και στέγασης στο ιατρικό προσωπικό που θα προσληφθεί, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο επιπλέον κίνητρα για τη στελέχωση του ιδρύματος.

  • Δημιουργία ΚΕΠ Υγείας

Δημιουργήθηκε ΚΕΠ Υγείας (Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία) στο Δήμο Δελφών, ένα χρήσιμο εργαλείο ενημέρωσης των πολιτών για την προστασία της υγείας τους, κυρίως μέσω του τομέα της πρόληψης, ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε δημότη. Σε διασύνδεση με τις υπόλοιπες αρμόδιες δομές της περιοχής, αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στον άκρως σημαντικό τομέα της πρόληψης.

  • Μέτρα προστασίας από τον covid-19

Πραγματοποιήθηκαν δωρεάν διαγνωστικοί έλεγχοι (rapidtest) για covid-19 σε υπαλλήλους του Δήμου αλλά και σε ιδιοκτήτες – εργαζομένους καταστημάτων που δεν τελούν σε αναστολή λειτουργίας. Επίσης ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου και των Υπηρεσιών του.

  • Οικονομική στήριξη επιχειρήσεων και πολιτών

Ο Δήμος Δελφών και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, καθ’ όλη την περίοδο της πανδημίας, έλαβαν σειρά μέτρων για την οικονομική ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Πιο συγκεκριμένα, προέβησαν στη λήψη και στην εφαρμογή αποφάσεων που σχετίζονται με την εξόφληση των οφειλών, τις αναστολές πληρωμών και τους διακανονισμούς-διευκολύνσεις πληρωμών, ενώ προχώρησαν και στην απαλλαγή σειράς τελών για πληττόμενες επιχειρήσεις.

Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, για την ενότητα Κοινωνικής Προστασίας-Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας, και το έργο που ο Δήμος επιτέλεσε, δήλωσε: «Ο Δήμος Δελφών, από την πρώτη στιγμή ανάληψης των καθηκόντων μας, έθεσε ως στόχο την ενίσχυση των κοινωνικών του δομών. Με οργανωμένη προσπάθεια και σταθερά βήματα έχουμε καταφέρει να βελτιώσουμε την παροχή υπηρεσιών, καλύπτοντας συνεχώς περισσότερες ανάγκες της κοινωνίας, και κυρίως εκείνες των οικογενειών που χρίζουν στήριξης. Αποτελεί πολιτική δέσμευση για εμάς προς την κοινωνία το ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να είμαστε στην πράξη Δήμος Πρόνοιας. Εδώ τα πολλά λόγια είναι περιττά, σημασία έχουν τα έργα».


Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου