Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΣΤΗΝ "IMERYS"

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ  και ΒΟΗΘΟΙ τους

Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο  ΤΕΧΝΙΤΗΣ»

 

Άμφισσα   26 / 01 / 2021

Αρ. Πρωτ. 2

Α Ν Ο Ι Χ Τ Η   Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Προς όλα τα μέλη μας,  σε κάθε συνάδελφο τεχνίτη ή βοηθό,  που εργάζονται στα μεταλλεία της ΙΜΕΡΥΣ, ανεξάρτητα από ειδικότητα.

 

    Την εργασιακή ζούγκλα που μας ετοιμάζει η ΙΜΕΡΥΣ να μην βρεθεί κανένας συνάδελφος που θα συναινέσει να μας την εφαρμόσει, καλυπτόμενος πίσω από φτηνές δικαιολογίες όπως «δεν ήξερα». «δεν το περίμενα» ή άλλες που μεταχειρίζεται και η διοίκηση της εταιρείας, εκφοβίζοντας και τρομοκρατώντας μας.

    Μια τεράστια πολυεθνική επιχείρηση με απλωμένα τα πλοκάμια της στα πέρατα του κόσμου, έφτασε μια 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξαν το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, η Ομοσπονδία μας (ΟΜΕ) και το «ΕΡΓΟΤΑΞΙΑΚΟ» για να δείξει τη γύμνια τους, το φόβο τους απέναντι στη δύναμη των εργατών!!

    Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή του στημένου «διαλόγου» στάθηκε απέναντι καταγγέλλοντας  την υποτιθέμενη διαβούλευση. Γράφαμε στις 28/5/2019 σε ανακοίνωσή μας:

    [ Εμείς, ως οφείλουμε, ως συνδικαλιστικό όργανο των ίδιων των εργαζομένων, καταγγέλλουμε αυτόν τον «διάλογο», ότι είναι προσχηματικός, ότι γίνεται για τα μάτια του κόσμου σε ήδη ειλημμένες αποφάσεις. Ότι για την όλη εξέλιξη, θεωρούμε ότι πολλοί ήξεραν (και κυρίως από την ηγεσία του Υπουργείου αλλά και διάφοροι τοπικοί άρχοντες) και γι αυτό εξ άλλου ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ προέτρεπαν την εταιρεία να ενεργήσει όπως αυτή θέλει αλλά με «νόμιμο» τρόπο. Δηλαδή να κάνει διάλογο και να προχωράει παράλληλα με το σχέδιό της.

   «ΕΝΑΣ ΤΕΤΟΙΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ  ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ» και  μια τέτοια διαδικασία το Σωματείο μας δεν την αποδέχεται.]

    Η εταιρεία πλέον πέταξα από πάνω της την όποια επίφαση δήθεν «δημοκρατίας» που προφασιζότανε και ξεκίνησε τους ανοιχτούς εκβιασμούς και την τρομοκρατία απέναντι στο σύνολο των εργαζομένων της. .Απειλεί εργαζόμενους, επιχειρεί να χειραγωγήσει συνδικαλιστές (όσους δεν έχει βάλει ακόμη στο χέρι), κινδυνολογεί  για «κλείσιμο» όταν την ίδια στιγμή διαπραγματεύονται την πώληση της σε όμιλο της περιοχής.

    Παίρνοντας το πράσινο φώς από τα υπό κατάθεση νομοσχέδια της Κυβέρνησης, που είναι κομμένα και ραμμένα στις επιδιώξεις της κάθε ΙΜΕΡΥΣ, ετοιμάζει τον εργασιακό μεσαίωνα όπως τον έζησαν ου πρόγονοί μας.

   Απλήρωτες υπερωρίες και σμπαράλιασμα του σταθερού εργάσιμου χρόνου (του 8ώρου) μέσα από τη λεγόμενη διευθέτηση του χρόνου δουλειάς σε εξαμηνιαία βάση, δηλαδή το οποιοδήποτε κενό κατά τη διάρκεια του 8ωρου να μην θεωρείτε ως εργάσιμος χρόνος (ανενεργός) και ή να μην πληρώνεται ή για να συμπληρωθεί το «ενεργό» 8ωρο να το συμπληρώνουμε καθήμενοι παρά πίσω τις αντίστοιχες ώρες. Ακόμη να μπορεί αυτόν τον «ανενεργό» χρόνο, εάν το θέλει ο εργαζόμενος, να τον δίνει σε άδεια!!Δηλαδή να του κόβονται μέρες της κανονικής αδείας του!.

   Καταργεί την Κυριακή αργία ενώ βάζει απεχθέστατους όρους στη λειτουργία των σωματείων καθιστώντας την όποια δράση τους απαγορευτική (και με νόμο μάλιστα).

   Όλα αυτά λοιπόν που είναι στα άρθρα στο νομοσχέδιο που είδε τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και του πορίσματος Πισσαρίδη η εταιρεία προσπαθεί να τα επιβάλλει πριν ακόμη ψηφιστούν. Προσπαθεί να φέρει προ τετελεσμένων το σύνολο της εργατικής τάξης στη χώρα μας!!

ΑΠΑΝΤΑΜΕ    ΣΤΗΝ  ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ  ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ

ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΙΣ ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΠΕΜΠΤΗ 28/01/2021

Στο τέλος της Α’ΒΑΡΔΙΑΣ ώρα 12:00πμ – 15:00μμ

και αρχή της Β’ΒΑΡΔΙΑΣ ώρες 15:00μμ – 18:00μμ

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου