Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ - Δελτίον Τύπου

 

        ΑΜΦΙΣΣΑ 12.01.2020

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Α.Δ.Τ.: 06/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στην από 11/01/2021 ανακοίνωση του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αλέξανδρου Κυριακίδη

Σχετικά με όσα αναφέρει ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Δελφών, Θεματικός Υπεύθυνος για την «Ανανεωτική Δύναμη» σε θέματα Υγείας – Τουρισμού, κ. Αλέξανδρος Κυριακίδης, για το περίπτερο πληροφοριών και ενημέρωσης (Information Office) των Δελφών η πραγματικότητα είναι η εξής.

Το Τοπικό Συμβούλιο Δελφών, στην πρώτη του συνεδρίαση από την ανάληψη των καθηκόντων του αποφάσισε ομόφωνα την μεταφορά του γραφείου πληροφοριών στους χώρους του ΚΕΠ. Τότε το περίπτερο ήδη δε λειτουργούσε γιατί ο ΚοιΣΠΕ είχε αποσυρθεί επειδή δεν τον συνέφερε οικονομικά η λειτουργία του.

Προκειμένου να γίνει απομάκρυνση του περιπτέρου, ο ΚοιΣΠΕ αφαίρεσε τον εξοπλισμό που είχε τοποθετήσει, ώστε να γίνει διακοπή ρεύματος και αποξήλωση του ρολογιού της ΔΕΗ. Άποψή μας είναι, με τις απαραίτητες διαδικασίες , το περίπτερο πληροφοριών να τοποθετηθεί και να λειτουργήσει όσον το δυνατόν εγγύτερα στον αρχαιολογικό χώρο, προκειμένου οι επισκέπτες να λαμβάνουν πληροφορίες για τους Δελφούς και την ευρύτερη περιοχή εκεί, δεδομένου ότι μέρος των επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου δε μπαίνει στην πόλη των Δελφών.

Οι αναφορές για παλινωδίες στη διαχείριση του Δικτύου για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα αλλά και του Φεστιβάλ Δελφών είναι τουλάχιστον ατυχείς και προδίδουν παντελή άγνοια. Από την ανάληψη των καθηκόντων της η παρούσα Δημοτική Αρχή αγκάλιασε τόσο το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα, όσο και το θεσμό του φεστιβάλ Δελφών και σε αγαστή συνεργασία με τους άλλους δύο εταίρους του Δικτύου κατέβαλε μεγάλες προσπάθειες για τη διάσωσή του. Αυτό επειδή η Δημοτική Αρχή που το δημιούργησε - πράγμα που της αναγνωρίζουμε- το παρέδωσε καταχρεωμένο, μέσα σε μόλις δύο χρόνους λειτουργίας! Με λίγα λόγια, επειδή όσα έγιναν το 2019 (αποκριάτικες εκδηλώσεις, εκδηλώσεις επαναστατικού κύκλου, Φεστιβάλ Δελφών) έγιναν εκτός προγραμματικής σύμβασης με το Υπουργείο Πολιτισμού, ήταν απλήρωτα και στον αέρα. Αυτά ξεχρεώθηκαν τις τελευταίες ημέρες του 2020. Όλα τα στοιχεία στη διάθεσή σας.

Με χαρά σας γνωρίζουμε ότι η νέα προγραμματική σύμβαση για τη λειτουργία του Δικτύου Δελφών για το 2021, έχει ήδη υπογραφεί από τα πέντε μέρη (Υπουργείο Πολιτισμού, Δήμο Δελφών, Δήμο Δωρίδος, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Δίκτυο Δελφών) και το Δίκτυο θα συνεχίσει απρόσκοπτα πλέον τη λειτουργία του, χάρη στην αποφασιστικότητα των τριών εταίρων του να υπερβούν τις δυσκολίες και να το στηρίξουν. Επίσης, σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Φεστιβάλ Δελφών, «το Λάλον Ύδωρ», κ. Δημήτρη Μαραμή, σχεδιάζεται το πρόγραμμα του 2021. Ευχή μας, οι συνθήκες να επιτρέψουν τη διεξαγωγή του με τη συγκέντρωση στις εκδηλώσεις του όσο το δυνατόν περισσότερου κόσμου.


Νικόλαος Κατσικούλης

Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τουρισμού


1 σχόλιο:

  1. Ο Κυριακιδης ειχε εκλεγει πρωτος σε ψηφους επι δημαρχιας Παναγιωτοπουλου και αποποιηθηκε καθε αναληψη ευθυνης με πολλες απουσιες απο τα συμβουλια,τι θυμηθηκε τωρα να ασχοληθει με αυτο που εχει επιλεξει,δηλαδη απλα να κανει το χατηρι να συμμετεχει στις εκλογες προς χαριν φιλιας και μετα να μην αναλαμβανει τιποτα.
    Ας κανει αυτο που ξερει,να ασκει το ιατρικο επαγγελμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή