Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021

ΤΟ "ΚΙΝ.ΑΛ." ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΗΝ ΦΩΚΙΔΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ασφαλές άνοιγμα της αγοράς στη Φωκίδα.

Δεν μπορεί να ισχύουν για όλη την Ελλάδα, τα ίδια οριζόντια μέτρα

3/1/2021

Η κυβέρνηση επέλεξε με πολιτική απόφαση, χωρίς την σύμφωνη γνώμη των ειδικών, το κλείσιμο της αγοράς σε όλη την Ελλάδα, για ένα ακόμη δεκαήμερο.

Μετά το φιάσκο του «clickaway», τώρα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι τους, έρχονται ξανά αντιμέτωποι με ένα κλείσιμο που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τη βιωσιμότητα τους και την απασχόληση.

Για το Κίνημα Αλλαγής, πρώτο απ’ όλα είναι το ασφαλές άνοιγμα για τη ζωή και την υγεία των ανθρώπων. Γι’ αυτό και έχουμε καταθέσει εδώ και δυο μήνες, συγκεκριμένη πρόταση για το πως μπορεί να γίνει το ασφαλές άνοιγμα.

Δεν πρέπει να έχουμε οριζόντιες πολιτικές για όλη τη χώρα. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να εξαρτώνται από το επιδημιολογικό φορτίο και την κατάσταση κάθε περιοχής, καθώς και το αν και πως θα πρέπει να ανοίξει η αγορά.

Με λίγα λόγια, δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τη Φωκίδα με ελάχιστο έως μηδενικό επιδημιολογικό φορτίο, με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζουμε την Αττική, τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της χώρας.

Εμείς στηρίζουμε το ασφαλές άνοιγμα, τα μαζικά τεστ, τη σοβαρή ιχνηλάτηση για τον περιορισμό των κρουσμάτων.

Η τήρηση των μέτρων είναι ευθύνη της κυβέρνησης όχι μόνο ευθύνη των πολιτών.

Η αγορά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες σηκώνουν μεγάλο βάρος για την ανόρθωση της οικονομίας και προσπαθούν να βρουν τον βηματισμό τους, έχοντας δυστυχώς απέναντι, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, τους ερασιτεχνικούς χειρισμούς της πολιτείας και της κυβέρνησης, με το συνεχές άνοιξε-κλείσε.

Με αυτά τα μέτρα, κερδισμένες βγαίνουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις, που έχουν την δυνατότητα παροχής των προϊόντων τους μέσω e-shop και όχι τα καταστήματα και οι επαγγελματίες της «γειτονιάς» στις πόλεις και τα χωριά της Φωκίδας.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή, καλούμε τους κυβερνητικούς παράγοντες να πάρουν θέση εδώ και τώρα και να στηρίξουν την τοπική αγορά της Φωκίδας.

Δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο.

Ας το καταλάβουν η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση έχει λήξει προ πολλού.


Νομαρχιακή Επιτροπή Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου